Powered by

Επανήρχισαν οι δωρεάν εκδρομές στις κοινότητες του Ακάμα-Ο στόχος της πρωτοβουλίας της ΕΤΑΠ Πάφου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, επαναφέρει για το επόμενο τρίμηνο την παροχή δωρεάν εκδρομής στις κοινότητες Ακάμα από την Πάφο για γνωστοποίηση σημείων ενδιαφέροντος και αύξηση της επισκεψιμότητας με έναρξη σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στα μέτρα στήριξης των κοινοτήτων Ακάμα, τα οποία εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στηρίζεται οικονομικά από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Η εκδρομή θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2024.

Η περιήγηση ξεκινά η ώρα 9:15 π.μ. από τις στάσεις λεωφορείων στο Αρχαιολογικό πάρκο Κ. Πάφου και εκτελείται με λεωφορείο. Διασχίζει κατά μήκος την παραλιακή περιοχή και μέσα από το δάσος της Πέγειας, καταφθάνει στον πρώτο σταθμό, στην κοινότητα Π. Αρόδων.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα. Οι επισκέπτες εκεί μπορούν να εξερευνήσουν εκθέματα που αναδεικνύουν τη γεωλογική ιστορία και τα παλαιοντολογικά ευρήματα της χερσονήσου του Ακάμα.

Στη συνέχεια πραγματοποιείται γρήγορη στάση στην πλατεία του χωριού Αρόδες για ένα διάλειμμα για καφέ ή αναψυκτικό. Επόμενος σταθμός, η κοινότητα Ίνειας και επίσκεψη στο Μουσείο Χελώνας. Οι επισκέπτες μπορούν να διεισδύσουν στον κόσμο των θαλάσσιων χελώνων και να μάθουν για τη βιολογία, τη συμπεριφορά και τις προσπάθειες διατήρησης τους.

Στη συνέχεια, επίσκεψη στο χωριό Δρούσεια και στο Κέντρο Πληροφόρησης Αγροτικής Ζωής και Παραδόσεων του Ακάμα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το Μουσείο και να παρακολουθήσουν τους ντόπιους να δημιουργούν πολιτισμό. Προσφέρονται εργαστήρια / ζωντανή αναπαράσταση τοπικών τεχνών και χειροτεχνιών.

Κατά το μεσημέρι η εκδρομή συνεχίζεται με μετάβαση στο γειτονικό χωριό Κάθηκας για επίσκεψη στο Περιφερειακό Κέντρο Επισκεπτών Πτηνοπανίδας και Χλωρίδας του Ακάμα. Τα εκθέματα παρουσιάζουν την ποικιλία πτηνών και φυτών που βρίσκονται στη χερσόνησο του Ακάμα, μέσω διαδραστικών εφαρμογών, φωτογραφιών και βίντεο.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει χρόνος ελεύθερος για μεσημεριανό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, καφέ ή βόλτα και επιστροφή στις 15:30 το απόγευμα.

Δειτε Επισης

Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa
Check out Κίκη Χριστοδουλίδη από το «Ρόδον»-Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Ευρώπη απειλεί με δασμούς στην Boeing εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ
«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις