Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024

Με τη διεξαγωγή του 7ου Συνεδρίου Ασφαλούς Παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία, ανοίγει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού (7-13 Οκτωβρίου 2024).

Με κεντρικό μήνυμα «Ασφάλεια, ο αληθινός ήρωας σε κάθε παιχνίδι», η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει για έβδομη συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού, με στόχο την ενημέρωση των παικτών και του κοινού για την ασφαλή ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Μέσα από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων δίνει στο κοινό μια πλατφόρμα εποικοδομητικού διαλόγου, όπου έχει την ευκαιρία να μιλήσει ανοικτά για την ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και τις επιβλαβείς συνέπειες αυτής της ενασχόλησης.

Η θεματολογία του Συνεδρίου

Στο 7ο Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού συμμετέχουν καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων φορέων τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, οι οποίοι θα μοιραστούν με το κοινό τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για το ασφαλές παιχνίδι.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους κανονισμούς ασφαλούς παιχνιδιού στην Ευρώπη, ποιες είναι οι στρατηγικές για αλλαγή συμπεριφοράς προς μια πιο ασφαλή ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης θα υπάρχουν πάνελ συζήτησης τόσο με τις ρυθμιστικές αρχές Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας, καθώς και με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών στοιχήματος.

Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι πιο σύγχρονες στρατηγικές, τεχνολογικές καινοτομίες και πρωτοβουλίες για τον εντοπισμό και την προστασία των ευάλωτων παικτών. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των ρυθμιστικών φορέων θα συζητήσουν τις προκλήσεις, τις επιτυχίες και τις μελλοντικές ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος τυχερών παιχνιδιών για όλους, καθώς και τις πιο αποτελεσματικές πολιτικές και κανονισμούς.

Παράλληλες δράσεις

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθούν σειρά δράσεων για την ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στον κλάδο του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών, καθώς και των παικτών και του κοινού, με παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.α.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κρατήσει ασφαλή την ενασχόλησή του με τα τυχερά παιχνίδια, για τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης και τις επιβλαβείς συνέπειες στο κοινωνικό σύνολο, καθώς και τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχουν στη διάθεσή τους οι παίκτες.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Εβδομάδας, η ΕΑΣ θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια προς τους εποπτευόμενούς της, το διαδραστικό παιχνίδι GAME BRAiN σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, το παγκύπριο τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου σε συνεργασία με τον Ant1, το θεατρικό παιδαγωγικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών: «Μυστικός κώδικας Δύναμη» σε συνεργασία με το Μουσείο Παραμυθιού για ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών. Επιπλέον, θα υλοποιηθούν δράσεις που έχουν καθιερωθεί στο πέρασμα των ετών, όπως το Keep the Game Safe Quiz σε διάφορα εμπορικά κέντρα, το 3on3 Keep the Ball Safe τουρνουά μπάσκετ σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, καθώς και η συμμετοχή της ΕΑΣ με ενημερωτικό υλικό σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η αυλαία της Εβδομάδας θα κλείσει με interactive installation «Ασφαλές Παιχνίδι και όρια», όπου καλλιτέχνης θα παρουσιάσει μέσα από οπτικοακουστικό διαδραστικό βίντεο τη σημασία του ασφαλούς παιχνιδιού και του να θέτεις όρια. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δραστηριότητες και ενημερωτικά περίπτερα.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού στην ιστοσελίδα www.sgw.cy. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μέσω της ιστοσελίδας www.safergambling.gov.cy.

Δειτε Επισης

Inspire 2024: Το ταξίδι του Cornel Amariei προς την απόλυτη επιχειρηματική επιτυχία-«Η αποτυχία, είναι μια ευκαιρία»
Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Όλα όσα περιλαμβάνει
Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia στο Inspire 2024
Inspire 2024: Η πολιτιστική δημιουργική επιχειρηματικότητα ως πυλώνας αστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας
1000+ Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου
AstroBank και Europa Donna Κύπρου-15 χρόνια κοινής πορείας και στήριξης των ασθενών με καρκίνο του μαστού
Επαφές ΚΕΒΕ στο Κατάρ-Σημαντικό βήμα για προώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων
Πώς να κατακτήσεις τον κόσμο: Το Inspire έχει τις απαντήσεις