Inspire 2024: Η πολιτιστική δημιουργική επιχειρηματικότητα ως πυλώνας αστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας

Στο πλαίσιο του Inspire Festival 2024, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας διοργανώνει σειρά θεματικών παρουσιάσεων που εξετάζουν τον πυλώνα της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας ως μοχλός ανάπτυξης της πόλης.

Το πολιτιστικό απόθεμα αποτελεί το σημαντικότερο ίσως θησαυροφυλάκιο για τη Λευκωσία.

Πέραν από τα δεκάδες μουσεία και γκαλερί, ο Δήμος Λευκωσίας υλοποιεί το μεγαλεπήβολο έργο της Συνοικίας δημιουργικών επιχειρήσεων που μαζί με τη λειτουργία του ερευνητικού κέντρου CyENS θέτουν τον πολιτισμό ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης.

Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται και οι ενέργειες της ΕΤΑΠ Λευκωσίας για προβολή της πρωτεύουσας ως πολιτιστικού προορισμού και την πιστοποίηση που έλαβε ως Creative Friendly Destination.

Ωστόσο, η βιωσιμότητα του πολιτιστικού δημιουργικού τομέα έρχεται μέσα από την επιχειρηματικότητα. Για το λόγο αυτό οι τρεις παρουσιάσεις από το περίπτερο Visit Nicosia εστιάζουν σε έργα και οργανισμούς που επιδιώκουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα τόσο των πολιτιστικών επιχειρήσεων όσο και των καλλιτεχνών της πόλης.

Στις 17:30 ο Δήμος Λευκωσίας παρουσιάζει το έργο HUB IN και τις ευκαιρίες που προσφέρει σε πολιτιστικούς οργανισμούς και καλλιτέχνες.

Στις 18:00 το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο καινοτομίας και τεχνολογίας παρουσιάζει τους στόχους και σκοπούς, τα έργα του στη Λευκωσία και τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργειών.

Τέλος, στις 18:30 παρουσιάζεται το ευρωπαϊκό έργο AlterEgo, ένα έργο που εξετάζει τις προοπτικές επιχειρηματικότητας ενός καλλιτέχνη, τις ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων καθώς επίσης και δικτύωσης καλλιτεχνών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όλες οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από το περίπτερο αριθμός 16 / Visit Nicosia, στη Λεωφόρο Μακαρείου Inspire festival

Δειτε Επισης

Ανοίγει στις 7 Οκτωβρίου η αυλαία της 7ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού 2024
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Όλα όσα περιλαμβάνει
Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia στο Inspire 2024
Inspire 2024: Η πολιτιστική δημιουργική επιχειρηματικότητα ως πυλώνας αστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας
1000+ Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου
AstroBank και Europa Donna Κύπρου-15 χρόνια κοινής πορείας και στήριξης των ασθενών με καρκίνο του μαστού
Επαφές ΚΕΒΕ στο Κατάρ-Σημαντικό βήμα για προώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων
Στα σκαριά νέο σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια-«Αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας»
Πώς να κατακτήσεις τον κόσμο: Το Inspire έχει τις απαντήσεις