Επαφές ΚΕΒΕ στο Κατάρ-Σημαντικό βήμα για προώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων

Σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Εμίρη του Κατάρ Α.Μ. Tamim bin Hamad Al Thani στην Κύπρο τον περασμένο Μάϊο το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κατάρ, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, στα πλαίσια της προώθησης της οικονομικής διπλωματίας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΕΒΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Σταύρο Σταύρου συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη κυβερνητικών και επιχειρηματικών φορέων στο Κατάρ, ανταλλάσσοντας απόψεις και διερευνώντας ευκαιρίες συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, διεξήχθησαν συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο και εκπροσώπους του Επιμελητηρίου του Κατάρ, το Γενικό Διευθυντή της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (QIA), το Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων του Κατάρ (QFC) και άλλους σημαντικούς οικονομικούς φορείς.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, της τεχνολογίας, της βιομηχανίας και του τουρισμού, τομείς στους οποίους και οι δύο χώρες έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον και δυνατότητες ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, η αποστολή του ΚΕΒΕ πραγματοποίησε συνάντηση με κύπριους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο Κατάρ με τη συμμετοχή και του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θερμή υποδοχή και τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με το Κατάρ, υπογραμμίζοντας ότι «η Κύπρος αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, προσφέροντας σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και την περαιτέρω προώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων και προϊόντων στο Κατάρ».

Δειτε Επισης

Inspire 2024: Ενθουσιασμένοι οι επισκέπτες, ζητούν καθιέρωση του θεσμού (video)
Παρουσιάσεις έργων στρατηγικής σημασίας στο περίπτερο του Visit Nicosia
Inspire 2024: Η πολιτιστική δημιουργική επιχειρηματικότητα ως πυλώνας αστικής ανάπτυξης της Λευκωσίας
1000+ Οι μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου
AstroBank και Europa Donna Κύπρου-15 χρόνια κοινής πορείας και στήριξης των ασθενών με καρκίνο του μαστού
Επαφές ΚΕΒΕ στο Κατάρ-Σημαντικό βήμα για προώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων
Στα σκαριά νέο σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια-«Αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας»
Πώς να κατακτήσεις τον κόσμο: Το Inspire έχει τις απαντήσεις
Μαζική προσέλευση και μεγάλη επιτυχία κατά την πρώτη μέρα του Inspire 2024 που συνεχίζεται σήμερα(pics&vid)
Μαγευτική βραδιά κλασικής μουσικής με τους Yury Revich και Matea Leko στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου