powered by

Στα σκαριά νέο σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια-«Αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας»

Νέο σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια, αναμένεται να εφαρμοστεί σύντομα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, τους προηγούμενους τρεις μήνες το Σχέδιο ήταν υπό επεξεργασία για οριστικοποίηση των προνοιών και παραμέτρων του, διαδικασία στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Σύνδεσμος Τραπεζών και οι τράπεζες μέλη του όσο και το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Τραπεζών, ορισμένα από τα θέματα που έτυχαν επεξεργασίας αφορούσαν τον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών, τα πρότυπα των εντύπων, τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις, την ηλεκτρονική διαδικασία διαβίβασης πληροφοριών από τις τράπεζες προς το αρμόδιο Υπουργείο, κ.ά.

Πλέον, συνεχίζει, αναμένεται να αποσταλούν επιστολές εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το πρώτο βήμα υλοποίησης του Σχεδίου.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, οι τράπεζες-μέλη του Συνδέσμου προτίθενται να συμμετάσχουν στο Σχέδιο και είναι έτοιμες σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να το εφαρμόσουν.

«Το νέο Σχέδιο επιδότησης επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια είναι αποτέλεσμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ τραπεζών και πολιτείας προς όφελος της κυπριακής οικονομίας και της κοινωνίας», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Τραπεζών.

Δειτε Επισης

Εκπαιδεύονται οι εκπαιδευτές για ενίσχυση της χρηματοοικονομικής παιδείας των ενηλίκων
Βιλερουά ντε Γκαλό: Η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ πιθανότατα θα είναι μείωση επιτοκίων
Ικανοποίηση ΚΤΚ για την νέα έκθεση Moneyval για την Κύπρο-Τι καταδεικνύει η πρόοδος και η αναβάθμιση που έχει επιτευχθεί
Το πλαίσιο στρατηγικών πρωτοβουλιών της Eurobank για ενίσχυση της επιχειρηματικής διασύνδεσης με Ινδία
Στο Ανώτατο με αίτημα Γενικού Εισαγγελέα η τύχη έφεσης σε υπόθεση κουρέματος-Γιατί παραπέμφθηκε από το Εφετείο
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση