Το «πακέτο» που χρειάζεται μια νέα επιχείρηση για να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά της

Στη σκηνή του Ζήνα Πάλας και στο πλαίσιο του φεστιβάλ επιχειρηματικότητας Inspire 2024 βρέθηκε η Ειρήνη Γιάννουρου, Manager of Large Corporate Centres στην Τράπεζα Κύπρου, υπερήφανου χρυσού χορηγού του φετινού φεστιβάλ.

Η κ. Γιάννουρου, κατά την παρουσίασή της, εμβάθυνε στο πώς μια νεοφυής επιχείρηση μπορεί να οικοδομήσει και να ενισχύσει τη σχέση της με την τράπεζα, σημειώνοντας πως οι σύγχρονες επιχειρήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις:

Οικονομική κρίση, γεωπολιτικές κρίσεις, πολέμους που λαμβάνουν χώρα, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την πρόκληση της ψηφιοποίησης, την πράσινη μετάβαση και τον πληθωρισμό.

Μια άλλη σημαντική πρόκληση για μια νεοφυή επιχείρηση, όπως υπέδειξε, είναι η πρόσβαση σε ρευστότητα. Οι πηγές επιχειρηματικών κεφαλαίων παρέχουν έναν τρόπο, αλλά υπάρχουν και οι τράπεζες που δίνουν πρόσβαση σε κεφάλαια, ρευστότητα και χρηματοδότηση.

Όπως σημείωσε, υπάρχει μια γενική αρνητική αντίληψη για τις τράπεζες που απορρέει από τα επιτόκια, μέχρι την αντίληψη από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις ότι είναι πολύ δύσκολο να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση λόγω των απαιτούμενων κριτηρίων και της γραφειοκρατίας.

Ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πώς μια τράπεζα καταλήγει στην απόφαση να στηρίξει μια νεοσύστατη επιχείρηση ή επιχείρηση και, όπως σημείωσε, ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση είναι ένα καλό επιχειρηματικό πλάνο.

Απαιτείται ένα καλά υποστηριζόμενο επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο να βασίζεται σε ρεαλιστικές συνθήκες και να λαμβάνει υπόψη τις προκλήσεις του τομέα, ποιος είναι ο τελικός στόχος και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό το πακέτο πληροφοριών θα πρέπει να προετοιμαστεί πριν αποταθούν στην τράπεζα.

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει, η σχέση αυτή πρέπει να ενισχύεται συνεχώς και να έχει ανοιχτή επικοινωνία με διαφάνεια, ανταλλαγή απόψεων και συχνή ενημέρωση, ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν τα καλά ή τα κακά πράγματα που επηρεάζουν την επιχείρηση.

Πάντα υπάρχει μια ιδέα, πάθος και ανάπτυξη πίσω από μια νεοσύστατη επιχείρηση, επισήμανε, όμως ταυτόχρονα ότι αυτό απαιτεί να υποστηρίζεται από ένα επιχειρηματικό πλάνο και ένα πακέτο πληροφοριών, για να κάνει την τράπεζα να πιστέψει στο όραμά τους και να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι μαζί τους.

Δειτε Επισης

Το «πακέτο» που χρειάζεται μια νέα επιχείρηση για να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά της
Inspire 2024: Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση
H Χριστίνα Χριστοφή εντυπωσίασε με τις μαγειρικές της ικανότητες στο Inspire 2024
«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024
Η έμπνευση περνά από την δράση: Οι προσωπικές ιστορίες δύο αθλητών και η καταξίωση για Καραισκάκειο
X. Προύντζος: Έτοιμη να αγκαλιάσει βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες η Λευκωσία-Οι τέσσερις πυλώνες στρατηγικής
Ανέδειξε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας ο Δημήτρης Σκουρίδης
«Halloumi style» για προϊόντα από την Πολωνία… Στη δίνη της «πειρατείας» και κίνδυνοι για τις εξαγωγές χαλλουμιού
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από την Inglot Cosmetics
Σε χαμηλό τριετίας ο πληθωρισμός που αυξήθηκε με ρυθμό 0,7% τον Σεπτέμβριο