Inspire 2024: Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση

Συζήτηση με επίκεντρο τις επιχειρησιακές τους ιδέες, πραγματοποιήθηκε σε πάνελ στο πλαίσιο του Inspire 2024 την Πέμπτη, όπου οι συμμετέχοντες ανέλυσαν τη δική τους έμπνευση και πώς μετέτρεψαν μια ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση.

Η Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη, συν-ιδρύτρια τριών εταιρειών βιοτεχνολογίας, ο Γιώργος Τζιάζας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ψυχαγωγίας Ascanio, η Άννα Χαραλάμπους, διευθύντρια διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Robura και ο Μωυσής Μωυσέως, Operation Manager του Κυπριακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας (CYRIC), συζήτησαν για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.

«Είδαμε τις δυνατότητες στην Κύπρο», είπε ο κ. Μωυσέως, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η CYRIC για να προσελκύσει εταιρείες και να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια ομπρέλα υποστήριξης για τις επιχειρήσεις και μένει μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα βοηθώντας τις.

Η Δρ. Προκόπη-Δημητριάδη, συνιδρύτρια της Theramir, RSL Revolutionary Labs, Promed Bioscience, μίλησε για τις προκλήσεις που υπάρχουν στην εξασφάλιση κεφαλαίων, για την υλοποίηση των εταιρικών ιδεών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ως εταιρεία είχαν την τύχη να επενδύσουν στο πρόγραμμα Seed, μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (RIF), του οποίου το τμήμα χρηματοδότησης διευθύνει η Μαριλένα Παρασκευά.

Η Δρ. Προκόπη-Δημητριάδη είπε ότι η χρηματοδότηση από το RIF τους βοήθησε να αναπτυχθούν ως εταιρεία και να επεκταθούν για να κερδίσουν χρηματοδότηση από άλλους εταίρους.

Ο κ. Τζιάζας είπε ότι το RIF τους βοήθησε να ξεκινήσουν και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερους επενδυτές.

«Το να έχεις χρήματα είναι ένα πράγμα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι να έχουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Με αυτή την επένδυση, ο Τζιάζας υπέδειξε ότι είναι σε θέση να προχωρήσουν περαιτέρω, ενώ έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με το υπουργείο Άμυνας για τη διεξαγωγή δοκιμών μεικτής χρήσης για τη διεξαγωγή ασκήσεων μέσω διαλογής.

Όσον αφορά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης εκκίνησης, όλοι οι συμμετέχοντες είπαν ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πού πηγαίνουν τα χρήματα και ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους αριθμούς.

Ανέφεραν επίσης ότι είναι σημαντικό να έχουμε σαφείς απτούς στόχους και να γνωρίζουμε την αγορά και τους πελάτες.

Παράλληλα, όλοι πρόσθεσαν ότι είναι σημαντικό να μπορούμε να εξελιχθούμε όταν παίρνουμε μια ιδέα στην επιτυχία, ώστε η χρηματοδότηση να συνεχίσει να ρέει και επίσης να μπορεί να προσαρμοστεί στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η κα Παρασκευά επισήμανε ότι, «πρέπει να τονίσω τη σημασία της ομάδας», προσθέτοντας ότι, ότι η ομάδα είναι σημαντική για την ανάπτυξη μιας ιδέας και μιας επιχείρησης.

Μιλώντας για τη δημιουργία νέων προϊόντων, όλοι είπαν ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η επιχείρηση, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η αγορά είναι σταθερή και έτοιμη να επενδύσει στην ιδέα και την επιχείρηση.

Δειτε Επισης

Το «πακέτο» που χρειάζεται μια νέα επιχείρηση για να κτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την τράπεζά της
Inspire 2024: Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε μια ιδέα σε επιτυχημένη επιχείρηση
H Χριστίνα Χριστοφή εντυπωσίασε με τις μαγειρικές της ικανότητες στο Inspire 2024
«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024
Η έμπνευση περνά από την δράση: Οι προσωπικές ιστορίες δύο αθλητών και η καταξίωση για Καραισκάκειο
X. Προύντζος: Έτοιμη να αγκαλιάσει βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες η Λευκωσία-Οι τέσσερις πυλώνες στρατηγικής
Ανέδειξε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας ο Δημήτρης Σκουρίδης
«Halloumi style» για προϊόντα από την Πολωνία… Στη δίνη της «πειρατείας» και κίνδυνοι για τις εξαγωγές χαλλουμιού
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από την Inglot Cosmetics
Σε χαμηλό τριετίας ο πληθωρισμός που αυξήθηκε με ρυθμό 0,7% τον Σεπτέμβριο