Η έμπνευση περνά από την δράση: Οι προσωπικές ιστορίες δύο αθλητών και η καταξίωση για Καραισκάκειο

Μια συναρπαστική συζήτηση διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Inspire 2024 με τίτλο «Inspiration through Action». Πρωταγωνιστές στο πάνελ ήταν ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Παύλος Κοντίδης, η παραολυμπιονίκης Μαρία Μάρκου και ο Ιδρυτής του Καραϊσκάκειου ιδρύματος, Μιχάλης Καραϊσκάκης.

Απευθυνόμενοι στο κοινό του φεστιβάλ οι τρεις τους τόνισαν ότι η επαγγελματική και επιχειρηματική επιτυχία σημαίνει «να σπάτε τα εμπόδια, να ξεπερνάτε τα εμπόδια και επίσης να προσφέρετε στην κοινωνία».

Οι δύο αθλητές με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ κατάφεραν όχι μόνο να υπερνικήσουν τις δυσκολίες αλλά και να αποτελέσουν κοινωνικά πρότυπα για νέες και νέους.

Ο Παύλος Κοντίδης ενθάρρυνε τους νέους: «Τα όνειρά σου να είναι τόσο μεγάλα που να νομίζουν ότι είσαι τρελός», είπε χαρακτηριστικά.

Εξιστορώντας τη δική του περιπέτεια με... τα κύματα, ο ολυμπιονίκης μίλησε για μια περίοδο κατά την οποία έκανε αυτοκριτική κάτι που όπως είπε είναι «αναγκαίο» για εκείνους που θέλουν να πετύχουν.

Πρότεινε στη νεολαία να έχει μια "πυξίδα" στη ζωή ώστε να βρίσκουν τη διαδρομή για επίτευξη των ονειρών τους.

Η Μαρία Μάρκου αναφέρει: "Μετά το ατύχημα, είχα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσω καθημερινά, αλλά ξεπερνούσα. Ακόμη, είπε: «Το τροχαίο έγινε το 2009 ενώ ήμουν ακόμη μαθήτρια σε σχολείο. Είχα δύο επιλογές: Nα κλειστώ στο σπίτι ή να πάρω τη ζωή στα χέρια μου. Και επέλεξα τη δεύτερη».

«Νιώθω περήφανη για το ότι κατάφερα να ζήσω και να είμαι στη ζωή. Κατάφερα να ξεπεράσω όλα τα προβλήματα που είχα. Όταν έρχονται δύσκολα, αυτά μπορούν να τα ξεπεράσουν και ένα παράδειγμα είμαι εγώ», είπε στέλνοντας το δικό της μήνυμα στον κόσμο.

Ο Ιδρυτής του Καραϊσκάκειου ιδρύματος μοιράστηκε προσωπικές ιστορίες επιμονής και ηγεσίας, υπογραμμίζοντας πώς η ανάληψη δράσης μπροστά στις προκλήσεις μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική αλλαγή. O κ.Καραϊσκάκης αναφέρθηκε σε μια πλημμυρίδα ανθρωπιάς από τους συμπολίτες μας σημειώνοντας με υπερηφάνεια ότι «έχουμε τη μεγαλύτερη τράπεζας μυελού των οστών παγκοσμίως σε σχέση με τον πληθυσμό μας».

«Η καταξίωση για μας είναι κάθε φορά που μαθαίνουμε ότι για μία περίπτωση έχει βρεθεί ο συμβατός δόσης και ότι έχουμε πετύχει τον στόχο μας».

Οι μεγάλοι αθλητές είναι και μεγάλοι άνθρωποι, είπε απευθυνόμενος στους αθλητές του πάνελ σε μια συζήτηση που κέρδισε το χειροκρότημα.

Δειτε Επισης

H Χριστίνα Χριστοφή εντυπωσίασε με τις μαγειρικές της ικανότητες στο Inspire 2024
«Ask Me Anything Stage»: Εμπνευσμένη συζήτηση με νέους επιχειρηματίες στο Inspire 2024
Η έμπνευση περνά από την δράση: Οι προσωπικές ιστορίες δύο αθλητών και η καταξίωση για Καραισκάκειο
X. Προύντζος: Έτοιμη να αγκαλιάσει βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες η Λευκωσία-Οι τέσσερις πυλώνες στρατηγικής
Ανέδειξε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας ο Δημήτρης Σκουρίδης
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από την Inglot Cosmetics
Allianz Κύπρου: Στηρίζει την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)
«Ζημιές χιλιάδων ευρώ στα ραδιόφωνα της χώρας»-Η έκκληση του Συνδέσμου Ραδιοφώνων Κύπρου στην ΑΗΚ
H ετήσια έκθεση διαφάνειας της Deloitte Κύπρου-Απολογισμός της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2024
Ask Me Anything Stage: Η ευκαιρία να μάθεις τα μεγάλα επιχειρηματικά μυστικά είναι εδώ