Σημαντικές δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου θα συμμετάσχει και φέτος, με σειρά επιμορφωτικών και ενημερωτικών δράσεων, στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή (World Investor Week 2024) που διοργανώνει από τις 7 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου ο Διεθνής Οργανισμός Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς (IOSCO).

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της εκπαίδευσης και προστασίας του κοινού και των επενδυτών και στην ανάδειξη των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι εποπτικές Αρχές κεφαλαιαγοράς σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, Δρ. Γιώργος Θεοχαρίδης, δήλωσε ότι η Επιτροπή, «αξιολογώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις που έθεσε ο IOSCO για τη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή και τα ευρήματα αρκετών ερευνών που διενεργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., έχει αποφασίσει να επικεντρώσει τις φετινές της δράσεις σε δύο άξονες:

Στην ενημέρωση των γονέων αναφορικά με τη σημασία της χρηματοοικονομικής επιμόρφωσης των παιδιών και στους κίνδυνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ως αποτέλεσμα και της δράσης των λεγόμενων finfluencers».

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ), μεταξύ άλλων προγραμματίζει:

Σε σχέση με τον πρώτο άξονα, που αφορά τους γονείς και την χρηματοοικονομική επιμόρφωση των παιδιών, η Λειτουργός Α’ στο Τμήμα Στρατηγικής, Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και υπεύθυνη για την Χρηματοοικονομική Επιμόρφωση του Κοινού, κ. Έλενα Καρκώτη, δήλωσε ότι οι γονείς διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη χρηματοοικονομική επιμόρφωση των παιδιών τους. «Απώτερος στόχος των γονέων πρέπει να είναι η καλλιέργεια στα παιδιά, από νωρίς, μιας νοοτροπίας που εκτιμά τις υπεύθυνες δαπάνες, τον προγραμματισμό για το μέλλον και τη γενναιοδωρία».

Όσον αφορά τον δεύτερο άξονα, η κ. Καρκώτη δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να κατανοήσουν όλοι, αλλά κυρίως οι νέοι, ότι δεν υπάρχουν «χρυσές ευκαιρίες» εύκολου και γρήγορου πλουτισμού και ότι στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καραδοκούν πολλές παγίδες τις οποίες θα πρέπει να μάθουν να αναγνωρίζουν και να αποφεύγουν. «Ιδιαίτερη προσοχή και γνώση χρειάζεται έναντι των λεγόμενων finfluencers, δημιουργών περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι οποίοι παρέχουν συμβουλές για επενδύσεις, συνήθως χωρίς να διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις, δεν είναι αδειοδοτημένοι, δεν υπόκεινται σε έλεγχο και οι συμβουλές τους μπορεί να οδηγήσουν το κοινό σε ακατάλληλες επενδύσεις ή σε απάτες».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου στη διεύθυνση www.cysec.gov.cy/el-GR/investor-protection/financial-education καθώς και στην ιστοσελίδα του IOSCO για την εκστρατεία: www.worldinvestorweek.org

Δειτε Επισης

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης από την Inglot Cosmetics
Allianz Κύπρου: Στηρίζει την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ)
«Ζημιές χιλιάδων ευρώ στα ραδιόφωνα της χώρας»-Η έκκληση του Συνδέσμου Ραδιοφώνων Κύπρου στην ΑΗΚ
H ετήσια έκθεση διαφάνειας της Deloitte Κύπρου-Απολογισμός της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2024
Ask Me Anything Stage: Η ευκαιρία να μάθεις τα μεγάλα επιχειρηματικά μυστικά είναι εδώ
Καραϊσκάκειο Ίδρυμα: Φιλανθρωπικό δείπνο «Dinner for Life» για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα
O Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου μαγείρεψε το πιο gourmet street food
Στρατηγική επέκταση της Tototheo Global στην Τουρκία-Ενίσχυση πρόσβασης σε γειτονικές ναυτιλιακές αγορές
Σημαντικές δράσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Disney: Σε συγχώνευση τα ABC, Online Studios-Πόσες θέσεις εργασίας καταργούνται