Το νέο καινοτόμο και πρωτοποριακό εργαλείο από την Τράπεζα Κύπρου για υπολογισμό της δόσης σας

Η Τράπεζα Κύπρου δημιούργησε πρόσφατα τον νέο Υπολογιστή Ποσού Χρηματοδότησης, ένα πρωτοποριακό εργαλείο που βοηθά τους πελάτες της να λαμβάνουν ενημερωμένες οικονομικές αποφάσεις σε σχέση με νέο δανεισμό.

Πρόκειται για ακόμα μία δράση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσης της Τράπεζας για ενίσχυση και προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού.

Ο Υπολογιστής είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου, και αποτελεί μια εύχρηστη πλατφόρμα για τον υπολογισμό του μέγιστου ποσού χρηματοδότησης που μπορεί να λάβει ο κάθε πελάτης σύμφωνα με τα οικονομικά του δεδομένα.

Οι χρήστες μπορούν γρήγορα να αξιολογήσουν τη δυνατότητά τους να ανταπεξέλθουν σε νέες οικονομικές υποχρεώσεις, όπως για στεγαστικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή ενοικιαγορά αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα λαμβάνουν πληροφόρηση σε σχέση με:

  • το μέγιστο ποσό χρηματοδότησης που μπορούν να δανειστούν βάσει του ποσοστού της δικής τους συνεισφοράς,
  • τη μέγιστη αξία ακινήτου ή οχήματος που μπορούν να αγοράσουν και
  • τη μέγιστη μηνιαία δόση που μπορούν να καταβάλλουν.

Η λειτουργία του Υπολογιστή συνδέεται με τις ευρύτερες πρωτοβουλίες χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίες περιλαμβάνουν σεμινάρια, εκπαιδεύσεις για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού και εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ενέργειες οι οποίες εντάσσονται στην προσπάθεια υποβοήθησης των πελατών ώστε να κατανοούν καλύτερα οικονομικές έννοιες, να διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά τους και να προετοιμάζονται για το μέλλον.

«Στην Τράπεζα Κύπρου, πιστεύουμε ότι η χρηματοοικονομική παιδεία αποτελεί θεμέλιο για την οικονομική σταθερότητα και ευημερία», δήλωσε η Μαρία Αρτεμίου, Manager Consumer Banking Transformation, της Τράπεζας Κύπρου.

«Ο Υπολογιστής Ποσού Χρηματοδότησης αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της δέσμευσής μας να παρέχουμε στους πελάτες μας τα εργαλεία και τη γνώση που χρειάζονται για να λαμβάνουν σωστές οικονομικές αποφάσεις».

Η Τράπεζα Κύπρου καλεί όλους τους πελάτες της αλλά και το ευρύ κοινό να αξιοποιήσουν αυτό το νέο εργαλείο για λήψη ενημερωμένων αποφάσεων βελτίωσης του οικονομικού τους προγραμματισμού.

Δειτε Επισης

Εξουσία σε Κεντρική Τράπεζα για εφαρμογή αποφάσεων της Ε.Ε. και επιβολή διοικητικών κυρώσεων
Ποιοι επένδυσαν στην Εθνική Τράπεζα-Η ακτινογραφία του επιτυχημένου placement
Το νέο καινοτόμο και πρωτοποριακό εργαλείο από την Τράπεζα Κύπρου για υπολογισμό της δόσης σας
Αυξήθηκε το στεγαστικό επιτόκιο, μειώθηκε το επιτόκιο καταθέσεων νοικοκυριών
Demetra Holdings Plc: Αναμένει να καταγράψει ζημιές το εννιάμηνο-Δεν υπολογίζει τα αποτελέσματα Ελληνικής και Verendrya
Άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις για το Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης»-Μεγάλο ενδιαφέρον από πολίτες
Credit Risk Management Conference: Οι ομιλητές της φετινής διοργάνωσης
Πώς διαμορφώθηκε το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου στις 30 Σεπτεμβρίου
Αναπροσάρμοσε το business plan της η ΚΕΔΙΠΕΣ-Στόχος η πλήρης αποπληρωμή της κρατικής χορηγίας
Βλέπει επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% εγκαίρως η Λαγκάρντ