powered by

Οι δέκα ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Σεπτέμβριο-Στα €57,5 εκατ. η αξία των 50 μεγαλύτερων πράξεων

Η Ask Wire, εταιρεία που βασίζεται στην τεχνολογία για να παρακολουθεί συναλλαγές, ζητούμενες τιμές και την κατασκευαστική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων, επεξεργάστηκε και δημοσιεύει τα στοιχεία για τις 10 ακριβότερες πράξεις πώλησης ακινήτων που ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2024 και τη συνολική αξία των 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων Παγκύπρια ήταν συνολικού ύψους €29,8 εκατ. και η ακριβότερη πώληση αφορούσε χωράφι στην Γερμασόγεια, του Δήμου Αμαθούντας της επαρχίας Λεμεσού, με τιμή €5 εκατ.

Η επαρχία Λεμεσού μετρά έξι συναλλαγές στην πρώτη δεκάδα των πωλήσεων, την οποία συμπληρώνουν οι επαρχίες Πάφου με δύο και Λευκωσίας και Λάρνακας από μια συναλλαγή έκαστη. Η αξία αυτών των πράξεων στην επαρχία Λεμεσού ανήλθε σε €18,5 εκατ., στην επαρχία Πάφου σε €6,5 εκατ., στην επαρχία Λευκωσίας σε €2,9 εκατ. και στην επαρχία Λάρνακας σε €1,8 εκατ.

Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων τον Σεπτέμβριο του 2024

askSEP2024

Πηγή: Κτηματολόγιο Κύπρου, Ανάλυση: Ask Wire

Οι 50 μεγαλύτερες πράξεις, 10 ανά επαρχία, τον Σεπτέμβριο ήταν συνολικής αξίας €57,5 εκατ.

Το 43% της αξίας αυτών των 50 ακριβότερων πωλήσεων αναλογεί στα 10 ακίνητα της επαρχίας Λεμεσού και το 22,8% στα αντίστοιχα 10 της επαρχίας Πάφου. Οι επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα. Η δεκάδα των ακριβότερων ακινήτων της επαρχίας Λάρνακας πωλήθηκε έναντι €8,3 εκατ., και αντιστοιχεί στο 14,4%, οριακά πιο πάνω από την δεκάδα της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία πωλήθηκε έναντι €8 εκατ. Η αξία των 10 ακριβότερων πράξεων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ήταν €3,4 εκατ.

Συνολική αξία 10 ακριβότερων πωλήσεων ανά επαρχία

askSEP20242

Πηγή: Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Ανάλυση: Ask Wire

Ακριβότερη πώληση ανά επαρχία

askSEP20243

Πηγή: Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, Ανάλυση: Ask Wire

Ο Παύλος Λοΐζου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ask Wire, σχολιάζοντας τα πιο πάνω δεδομένα δήλωσε ότι, «Τον Σεπτέμβριο οι ακριβότερες πωλήσεις σε τρείς από τις πέντε επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου αφορούσαν χωράφια, ανάμεσά τους και η ακριβότερη πώληση του μήνα που έγινε στην Λεμεσό. Παρά ταύτα στις 10 ακριβότερες πωλήσεις βλέπουμε να μονοπωλούν τα οικιστικά ακίνητα, όπως συμβαίνει και στις 50 ακριβότερες πωλήσεις όπου καταγράφονται 31 συναλλαγές οικιστικών ακινήτων υψηλής αξίας. Λεμεσός και Πάφος είναι οι επαρχίες με τις ακριβότερες πωλήσεις οικιστικών ακινήτων υψηλής αξίας, ενώ Λευκωσία και Λάρνακα κινούνται στα ίδια περίπου επίπεδα».

Δειτε Επισης

Εγκαταστάσεις και υποδομές μιας επένδυσης μεγατόνων στην καρδιά της καινοτομίας-Τι θα έχει το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο
Επιθεώρησε τις εργασίες στην περιοχή της Πέτρας του Ρωμιού ο Α.Βαφεάδης-Το κόστος και οι φάσεις του έργου
Προνομιακές επιλογές σε κατοικίες και διαμερίσματα σε Λευκωσία, Λάρνακα και Αμμόχωστο από την Altamira Real Estate
Τα κίνητρα στους επενδυτές για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο-Ένας ζωντανός κόμβος καινοτομίας
Έτσι έγινε το «Σπύρος Κυπριανού»... Ξενάγηση στους πλήρως αναβαθμισμένους χώρους του σταδίου(pics)
Μειώνονται οι άδειες οικοδομής, αλλά αυξάνεται η αξία και το εμβαδόν τους
Αλ. Βαφεάδης: Πολύ χαμηλότερο το κόστος αναβάθμισης του «Σπύρος Κυπριανού» από τα οφέλη-«Αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε»
Απαντά σε Χατζηπαντέλα και ΝΕΔΗΣΥ το Υπουργείο Εσωτερικών-«Το στεγαστικό δεν λύνεται με μαγικά ραβδιά»
Προχωρούν οι εργασίες για τα υψηλής τεχνολογίας νέα κεντρικά γραφεία της MSC στη Λεμεσό (photos)
Επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα των ακινήτων σε Κύπρο και Ελλάδα η Consulco-Τα στοχευμένα έργα