Powered by

Μήνυμα ξενοδόχων σε συντεχνίες: Να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να σεβαστούν τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων

Έκκληση για να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η ομαλότητα στη ξενοδοχειακή βιομηχανία εκφράζει με ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), καλώντας όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να τηρήσουν υπεύθυνη στάση.

O ΠΑΣΥΞΕ εκφράζει την απογοήτευση του για την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου της ξενοδοχειακής βιομηχανίας να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν δύο μεσολαβητικές προτάσεις του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίες απορρίφθηκαν από μέρους τους, καθώς και ένα αίτημα για παράταση.

Όπως αναφέρεται, ο ΠΑΣΥΞΕ προσέγγισε από την πρώτη στιγμή με εποικοδομητικό τρόπο τις συζητήσεις, εγκρίνοντας έστω και οριακά την μεσολαβητική πρόταση, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας της βιομηχανίας αλλά και την εργασιακή ειρήνη.

«Αναμένουμε από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να επιδείξουν τον ίδιο σεβασμό που επιδείξαμε στον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων», προστίθεται.

Παράλληλα, ο ΠΑΣΥΞΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να τηρήσουν υπεύθυνη στάση, σημειώνοντας ότι ο Σύνδεσμος και τα μέλη του θα κάνουν τις ανάλογες ενέργειες για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες προκύπτουν από τα εξαγγελθέντα μέτρα για την προστασία του κυπριακού τουριστικού προϊόντος.

«Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Εργασίας ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η ομαλότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΥΞΕ.

ΣΤΕΚ: Οι συντεχνίες να κάνουν σοφότερες σκέψεις

Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κυπρου (ΣΤΕΚ) εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευσή του για την απόρριψη και της δεύτερης μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας, από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ και ΠΕΟ για τη συνομολόγηση νέας συλλογικής σύμβασης για τη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «ως ΣΤΕΚ, τηρήσαμε από την αρχή εποικοδομητική στάση, για να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία, ώστε να διατηρηθεί η ομαλότητα στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία».

«Εμείς πάντως, ξεπερνώντας τα όρια μας για κάποιες πρόνοιες της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας, την εγκρίναμε», τονίζει.

«Καλούμε λοιπόν, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να κάνουν σοφότερες σκέψεις και να μην προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε ενέργειες, οι οποίες θα δυναμιτίσουν το κλίμα και θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη συνομολόγηση νέας συλλογικής σύμβασης για τη Ξενοδοχειακή Βιομηχανία», καταλήγει ο ΣΤΕΚ.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Φέτος είχαμε το καλύτερο ενιάμηνο όλων των εποχών στον τουρισμό
Cyprus Airways: Δυναμική είσοδος στον τομέα της αεροπορικής εκπαίδευσης με την «Cyprus Airways Flying Academy»
Μήνυμα ξενοδόχων σε συντεχνίες: Να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να σεβαστούν τον κώδικα βιομηχανικών σχέσεων
Φ. Ρουσουνίδης: Ξεπεράσαμε τα όρια μας για το καλό της βιομηχανίας, να κάνουν δεύτερες σκέψεις οι συντεχνίες
Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Βράβευση για το City of Dreams Mediterranean στα World Luxury Hotel Awards 2024
Ναυτιλιακή προσωπικότητα της χρονιάς η Μαρίνα Χατζημανώλη-Σημαντική διεθνής αναγνώριση για την Κύπρο
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Η άτεγκτη στάση των συντεχνιών βάζει σε κίνδυνο τη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» και από ΣΕΚ στη μεσολαβητική πρόταση
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του