Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Energame υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας, με στόχο την ενίσχυση των εκπαιδευτικών ευκαιριών και της πρακτικής γνώσης για τους φοιτητές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2024, όπου η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Energame, κα Μαριάννα Χατζηαντωνίου και ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης συναντήθηκαν για να επισημοποιησουν τη δέσμευση για την προώθηση ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος με ένα κοινό όραμα γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Energame είναι πρόθυμη να προσφέρει ειδικούς προσκεκλημένους ομιλητές και πρακτικά εργαστήρια και σεμινάρια σε διάφορους τομείς, διασφαλίζοντας ότι οι φοιτητές αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες στον πραγματικό κόσμο, συμπληρώνοντας την ακαδημαϊκή τους μάθηση. Αυτή η μαθησιακή πρωτοβουλία στοχεύει να προετοιμάσει καλύτερα τους φοιτητές για το εργατικό δυναμικό και να προωθήσουν την καινοτομία στους αντίστοιχους κλάδους τους.

“Οι σημερινοί φοιτητές χρειάζονται κάτι περισσότερο από θεωρητική γνώση. Χρειάζονται πρακτική εμπειρία και γνώσεις από τους ηγέτες της βιομηχανίας” είπε ο Καθ. Ζαφείρης, Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.

cutp2

“Η Energame δεσμεύεται να επενδύσει στην επόμενη γενιά ηγετών” είπε η κα Χατζηαντωνίου, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Energame. “Μοιράζοντας την τεχνογνωσία μας, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που όχι μόνο ωφελεί τους φοιτητές αλλά και ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ της εκπαίδευσης και της βιομηχανίας.”

Αυτή η συνεργασία αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energame, που ονομάζεται Game Changers από την Energame, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώσει την επόμενη γενιά ηγετών μέσω της εκπαίδευσης, δημιουργώντας ευκαιρίες για μελλοντικούς ηγέτες και να κάνουν θετική διαφορά πέρα ​​από τα σύνορα και τις κοινότητες.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στο πανεπιστήμιο να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της βιομηχανίας μέσω προσκεκλημένων διαλέξεων και εργαστηρίων προσαρμοσμένων στις συγκεκριμένες ανάγκες των ακαδημαϊκών τους προγραμμάτων, με δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας με άλλες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, με στόχο την παροχή πρακτικών δεξιοτήτων στους φοιτητές και επαγγελματική εμπειρία.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν