Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ

Μια μοναδική ευκαιρία για τους ηγέτες του συνταξιοδοτικού τομέα να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις και να ανταλλάξουν απόψεις για τις στρατηγικές που απαιτούνται για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της ανάπτυξης των συνταξιοδοτικών ταμείων αποτελεί το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ, το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia.

Το Συνέδριο διοργανώνεται με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών και ειδικών από την Κύπρο και το εξωτερικό, προσφέροντας μια πλατφόρμα για την κατανόηση των σύγχρονων προκλήσεων και ευκαιριών που διαμορφώνουν τον τομέα των συντάξεων.

Χαιρετισμός από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Το Φόρουμ θα ξεκινήσει με τον χαιρετισμό του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιάννη Παναγιώτου, ο οποίος θα μιλήσει για τις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης να ενισχύσει τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών ταμείων. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Υπουργό, επικεντρώνεται στην υιοθέτηση πολιτικών που διασφαλίζουν την επάρκεια των αποθεματικών των ταμείων και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των συμμετεχόντων σε αυτά, κάτι που αναμένεται να θίξει στην ομιλία του.

Ειδικοί για τις καινοτομίες και εξελίξεις στον τομέα των συντάξεων

Μετά τον χαιρετισμό του Υπουργού, ο Patrick Hoedjes, επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής και Εποπτικής Σύγκλισης της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), θα παρουσιάσει την ομιλία του με τίτλο «Bridging the Gap: Securing a Sustainable Future for Europe’s Pensioners». Η ομιλία θα επικεντρωθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό σύστημα λόγω της γήρανσης του πληθυσμού και θα εξετάσει τις στρατηγικές που μπορούν να υιοθετηθούν για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των συνταξιοδοτικών ταμείων.

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης: Η επάρκεια του κυπριακού συνταξιοδοτικού συστήματος

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Συνταξιοδοτική Μεταρρύθμιση: Επάρκεια του Κυπριακού Συνταξιοδοτικού Συστήματος». Άτομα από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο θα συζητήσουν τις ανάγκες και τις προοπτικές για μια πιο βιώσιμη συνταξιοδοτική πολιτική στην Κύπρο.

Συμμετέχοντες της συζήτησης θα είναι οι:

- Ανδρέας Μιλιδώνης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου

- Λένα Παναγιώτου, Βοηθός Γενική Διευθύντρια, Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ)

- Μιχάλης Περσιάνης, Πρόεδρος, Δημοσιονομικό Συμβούλιο Κύπρου

- Όμηρος Πισσαρίδης, Founding Partner της Ominthia Capital και μέλος στο Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου.

Η συζήτηση θα συντονιστεί από τον Φίλιππο Μαννάρη, επικεφαλής της Aon’s Wealth Solutions για την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή.

Στρατηγικές και προοπτικές για μακροχρόνιες επενδύσεις

Η επενδυτική στρατηγική των συνταξιοδοτικών ταμείων θα αναλυθεί διεξοδικά από κορυφαίους επενδυτικούς ειδικούς. Η ομιλία της Μικαέλλας Σάββα, Manager of Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας, με τίτλο «Long-Term Investing in a Short-Term World», θα εξετάσει τη σημασία της μακροχρόνιας στρατηγικής επένδυσης για τα συνταξιοδοτικά ταμεία και θα παρουσιάσει τρόπους με τους οποίους οι επενδυτές μπορούν να προσαρμόσουν τις επενδυτικές τους επιλογές για να εξασφαλίσουν την ανθεκτικότητα των χαρτοφυλακίων τους.

Ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.- , Α’ Αντιπρόεδρος και ΔΣ της Ενωσης Θεσμικων Επενδυτων, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, θα μιλήσει για τις στρατηγικές που μεγιστοποιούν την απόδοση των συνταξιοδοτικών ταμείων, δίνοντας έμφαση στη διαφοροποίηση και την επαγγελματική διαχείριση.

Διαχείριση κινδύνων και προετοιμασία για τον κανονισμό DORA

Στην ομιλία τους με τίτλο «Cyber Risk and Preparing for DORA Ahead of January 2025», οι David Burwell και John Harney, ειδικοί συνεργάτες της Aon, θα αναλύσουν τις προκλήσεις που θέτει ο αυξανόμενος κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων για τα συνταξιοδοτικά ταμεία και θα παρουσιάσουν πρακτικά βήματα για την προετοιμασία εν όψει του κανονισμού DORA, που τίθεται σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2025.

Ευκαιρίες στις αγορές σταθερού εισοδήματος

Ο Andy Burgess, ειδικός στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος από την Insight Investment, θα παρουσιάσει ευκαιρίες στις αγορές σταθερού εισοδήματος, αναλύοντας το πολιτικό και οικονομικό υπόβαθρο που επηρεάζει τις επενδυτικές αποφάσεις, και θα προτείνει στρατηγικές για την αξιοποίηση αυτών των ευκαιριών.

Δ.Α.Ε.Π.: Kανονιστική υποχρέωση, οδηγός επιβίωσης ή οδηγός βέλτιστης πρακτικής;

Η ισχύουσα νομοθεσία καθορίζει τη Δ.Α.Ε.Π. ως κανονιστική υποχρέωση για τα Συνταξιοδοτικά Ταμεία. Μήπως όμως είναι κάτι περισσότερο από απλή κανονιστική υποχρέωση; Η Δ.Α.Ε.Π. μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο κρίσιμα έγγραφα για τους θεσμικούς επενδυτές. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται σε μια Δ.Α.Ε.Π. είναι αυτά, άλλωστε, που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Μια ποιοτική Δ.Α.Ε.Π. μπορεί να αποτελέσει τη σταθερή βάση για την επενδυτική στρατηγική του Ταμείου και να προσφέρει καθοδήγηση με πειθαρχία στο σύγχρονο επενδυτικό περιβάλλον, γεγονός, που θα αναδείξει σύντομα ο Μενέλαος Πουλλής, CFA, Manager, Wealth Management Institutional Clients της Eurobank Cyprus.

Ποιους ενδιαφέρει

Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ φιλοδοξεί να δώσει μια πλήρη εικόνα των τεχνολογικών, ρυθμιστικών και επενδυτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία στην Κύπρο και διεθνώς.

Απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Οργανωτές: AON & IMH

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Φεύγουν με εφάπαξ έως και €113.000 έκαστος 936 δημόσιοι υπάλληλοι το 2025-Πέραν των €430 εκ. για συντάξεις
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)