Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ

Την ευκαιρία να επισκεφθούν την ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ, του Ινστιτούτου Κύπρου στο Πεντάκωμο, είχαν μέλη του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024.

Ο Επικεφαλής των Ερευνητικών Δραστηριοτήτων του ΠΡΩΤΕΑ, Δρ. Μάριος Γεωργίου, ενημέρωσε, λεπτομερώς, τους φιλοξενούμενους για τις δράσεις της ερευνητικής υποδομής, οι οποίες αφορούν στην παραγωγή πράσινης, καθαρής ενέργειας με τη συνέργεια ήλιου, αέρα και θαλάσσιου νερού, όπως και στην επίλυση του προβλήματος της αποθήκευσης της ενέργειας που παράγεται.

Πολλά από τα προγράμματα του ΠΡΩΤΕΑ λειτουργούν με ευρωπαϊκή κυρίως χρηματοδότηση, αλλά και από τη σύμπραξη με σημαντικές εταιρείες από την Κύπρο και το εξωτερικό, όπως Ευρώπη, Μ. Ανατολή, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αυστραλία.

Το Ινστιτούτο Κύπρου και ο ΠΡΩΤΕΑΣ βρίσκονται στον παγκόσμιο χάρτη επίλεκτων Ερευνητικών Κέντρων, με δεκάδες αιτήματα για συνεργασία και δοκιμή συστημάτων του ή για διεξαγωγή έρευνας.

Όπως διαπίστωσαν τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους ερευνητές του ΠΡΩΤΕΑ, είναι πλέον καιρός, η κυπριακή πολιτεία, Δημόσιοι Οργανισμοί (όπως η ΑΗΚ) και Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να εξετάσουν σοβαρά την εφαρμογή και στον τόπο μας των αποτελεσμάτων αυτών των ερευνών, για παραγωγή ενέργειας ταυτόχρονα με την αφαλάτωση θαλάσσιου νερού. Μάλιστα, όπως ενημερώθηκαν, στο Ομάν λειτουργεί μεγάλη μονάδα που έθεσε σε εφαρμογή τα αποτελέσματα των εν λόγω ερευνών.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, συνεχάρη το προσωπικό του ΠΡΩΤΕΑ για τα εξαιρετικά επιτεύγματά και ευχαρίστησε το Ινστιτούτο Κύπρου για την ευκαιρία που προσέφερε στα μέλη του Συνδέσμου, να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο που επιτελεί η συγκεκριμένη ερευνητική υποδομή.

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων