Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná

Ο Invest Cyprus ανακοίνωσε την υπογραφή ενός ιστορικού Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τον αντίστοιχο Invest Paraná της ομώνυμης πολιτείας της Βραζιλίας, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εμπορευμάτων 2024 (Commodity Supply Chain Conference) που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο GrandResort στη Λεμεσό.

Το συνέδριο, που διοργανώθηκε από τον Όμιλο INDEVCO, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Εξοχότητας του κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και προσέλκυσε κορυφαίους ηγέτες από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνητικούς φορείς και ρυθμιστικές αρχές για να συζητήσουν το μέλλον της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας εμπορευμάτων.

Η εκπρόσωπος του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, και Διευθύντρια Υπηρεσιών Εμπορίου, κα Παναγιώτα Πατσαλή, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην Κύπρο και στην ομιλία της τόνισε τις πολιτικές της Κυπριακής Κυβέρνησης για την περαιτέρω ενίσχυση της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας εμπορευμάτων.

Στο συνέδριο συμμετείχε και ο Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Σκουρίδης.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Μάριος Ταννούσης, CEO του Invest Cyprus, παρουσίασε τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες της Κύπρου, ειδικά στους τομείς της ναυτιλίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας, τονίζοντας τη στρατηγική θέση της χώρας, τις παγκοσμίου κλάσης υποδομές της και τον ενισχυμένο ρόλο της ως παγκόσμιου κέντρου logistics.

Μετά την παρουσίαση, ο κ. Ταννούσης, εκ μέρους του Invest Cyprus, υπέγραψε ένα ιστορικό Μνημόνιο Συνεργασίας με το Invest Paraná, έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς προώθησης επενδύσεων της Βραζιλίας.

Αυτή η στρατηγική συμφωνία αποτελεί την πρώτη επίσημη οικονομική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Βραζιλίας, ανοίγοντας νέες διμερείς επενδυτικές ευκαιρίες.

Το MoU θέτει τις βάσεις για ενισχυμένη συνεργασία σε τομείς όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, η ναυτιλία, τα logistics, η τεχνολογία και η υγεία, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της Κύπρου ως σημαντικού παράγοντα στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Invest Cyprus είναι βέβαιος ότι αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τις επενδυτικές ροές και θα προωθήσει τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισερχόμαστε σε αυτή τη σημαντική συνεργασία με τον Invest Paraná. Το MoU όχι μόνο ενισχύει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ Κύπρου και Βραζιλίας, αλλά δημιουργεί επίσης νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη σε κρίσιμους τομείς, όπως η εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με τους Βραζιλιάνους εταίρους μας για να δημιουργήσουμε ουσιαστικό οικονομικό αντίκτυπο για τις δύο χώρες», δήλωσε ο κ. Ταννούσης.

Από την πλευρά της Βραζιλίας, ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Invest Paraná, κ. Giancarlo Rocco, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία με τον Invest Cyprus αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για την προώθηση διεθνών συνεργασιών που οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη και καινοτομία. Η πολιτεία Paraná, ως παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή τροφίμων με έναν ισχυρό αγροτικό τομέα, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για συνεργασία σε διάφορους οικονομικούς τομείς. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τα συνδυασμένα μας πλεονεκτήματα για να ανοίξουμε νέες ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά».

Ο Invest Cyprus εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Όμιλο INDEVCO για την οργάνωση ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου και για την παροχή της ευκαιρίας να παρουσιαστεί η Κύπρος ως κορυφαίος προορισμός επενδύσεων στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ναυτιλίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζει και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του MoU, στα Υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών των δύο χωρών, τον Πρέσβη της Κύπρου στη Βραζιλία, κ. Βασίλη Φιλίππου, καθώς και τον Πρέσβη της Βραζιλίας στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων
Tαλέντο, δεξιότητες και μοντέλα εργασίας: Οι ηγετικές γνώσεις που χρειάζεστε
Roadshow CIFA στην Αθήνα-Aναδείχθηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδυτικών ταμείων
Ο Michael Biemann της PIMCO αναλύει στρατηγικές σταθερού εισοδήματος