Powered by

Είδε ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία ο Invest Cyprus-Ενισχύονται οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί

Ο Invest Cyprus διοργάνωσε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία, στο πλαίσιο των υπηρεσιών Aftercare που προσφέρει σε επενδυτές μετά την υλοποίηση των επενδύσεών τους.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νικόδημο Δαμιανού, και τον Ύπατο Αρμοστή της Ινδίας στην Κύπρο, Α.Ε. κ. Manish, είχε ως στόχο την προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ινδίας.

PR1

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου των επενδύσεων.

Ο κ. Ευγένιος Ευγενίου, Πρόεδρος του Invest Cyprus, τόνισε τη σημαντική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ινδίας, ειδικότερα στους τομείς της τεχνολογίας και των υπηρεσιών.

Επιπλέον, ο Invest Cyprus παρουσίασε τα οφέλη της Κύπρου ως επενδυτικού κόμβου, ιδιαίτερα για τις ινδικές επιχειρήσεις, και συμμετείχε σε συζητήσεις με επενδυτές σχετικά με τρόπους ενίσχυσης της ελκυστικότητας της χώρας.

Οι Ινδοί επιχειρηματίες από την πλευρά τους εξέφρασαν τις απόψεις τους για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ενώ μοιράστηκαν την θετική εμπειρία τους από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο νησί.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δρ. Νικόδημος Δαμιανού τόνισε τη συμβολή του Invest Cyprus στη διευκόλυνση των επενδύσεων μέσω της διαρκούς υποστήριξης που παρέχει στους επενδυτές σε όλη τη διάρκεια της επενδυτικής διαδρομής, με έμφαση στις υπηρεσίες Aftercare.

Στη συνέχεια παρουσίασε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός λόγω της στρατηγικής της θέσης, του νομικού συστήματος, των φορολογικών κινήτρων και της ανεπτυγμένης τεχνολογικής και καινοτομικής υποδομής.

Αναφέρθηκε στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ICT) που συνεισφέρει περισσότερο από το 10% του ΑΕΠ της χώρας η οποία φιλοξενεί μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες τεχνολογίας και κοινότητες startups ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η κυβέρνηση προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όπως η αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος και η εισαγωγή νέων εργαλείων για την προσέλκυση ξένων εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης.

Η Κύπρος, με τη στρατηγική της θέση και την ανεπτυγμένη ψηφιακή υποδομή, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για τις ινδικές εταιρείες που επιθυμούν να επεκταθούν στην ευρωπαϊκή αγορά.

pr3

Η στενή σχέση μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνολογίας, ενισχύεται από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Invest Cyprus και Invest India το 2021, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας και την προώθηση επενδύσεων.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο, κ. Shri Manish, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ ινδικών τεχνολογικών εταιρειών και της Κύπρου, τονίζοντας ότι η Κύπρος αποτελεί ιδανικό εταίρο για την επέκταση των Ινδικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, λόγω της ανεπτυγμένης τεχνολογικής υποδομής της χώρας και του φιλικού επενδυτικού κλίματος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τομείς που χρήζουν βελτίωσης όπως η ανάγκη για ένα συμφωνημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για τους Ινδούς επαγγελματίες που εργάζονται στην Κύπρο, ώστε να διασφαλιστούν οι συνεισφορές τους, η διευκόλυνση της μετανάστευσης και της κινητικότητας εξειδικευμένων επαγγελματιών μεταξύ των δύο χωρών, η συνεργασία για την ανάπτυξη ψηφιακών πλατφορμών που θα επιταχύνουν τη μετάβαση της Κύπρου στην ψηφιακή εποχή και τέλος η προώθηση κοινών ερευνητικών πρωτοβουλιών σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη και τα μεγάλα δεδομένα.

Αντιπροσωπεύοντας τη Μονάδα Διευκόλυνσης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η κα. Κατερίνα Σολομού μοιράστηκε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που το Υπουργείο υποστηρίζει τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις μέσω ολοκληρωμένων υπηρεσιών και πόρων που προάγουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανάπτυξη.

Κύπρος και Ινδία μοιράζονται μακροχρόνιες σχέσεις, ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας και των επενδύσεων με τη χώρα μας να συγκαταλέγεται στους δέκα κορυφαίους ξένους επενδυτές στην Ινδία.

Ο Invest Cyprus συνεχίζει να εργάζεται για τη διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία με τους Ινδούς επενδυτές και τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Aftercare.

Δειτε Επισης

Έτοιμη να δώσει ξανά…ρεύμα στην επιδότηση του ηλεκτρισμού η Κυβέρνηση-«Μέτρα στοχευμένα και διάρκειας»
Είδε ηγέτες επιχειρήσεων από την Ινδία ο Invest Cyprus-Ενισχύονται οι οικονομικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί
Οι προτεραιότητες του Κώστα Καδή για αλιεία και ωκεανούς-Γραπτές απαντήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Μήνυμα Χριστόδουλου Πατσαλίδη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από ΕΚΤ-Η προϋπόθεση που θέτει
Carob Awards 2024: Εντυπωσιακές επικοινωνιακές καμπάνιες, συναρπαστικές ιστορίες και πλήθος κόσμου (pics)
Στέφανος Στεφάνου: Κρίσιμος ο ρόλος της Κυβέρνησης για να πετύχει η μεταρρύθμιση της Τ.Α.
DBRS: Η ισχυρή αύξηση των εσόδων βελτίωσε το δημοσιονομικό ισοζύγιο της Κύπρου
Οι βραβευθέντες των Carob Awards: Eνέπνευσαν, εντυπωσίασαν και τιμήθηκαν από τον θεσμό (pics)
Μ. Παναγιώτου: Σημαντική η διατήρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για στήριξη των γεωργών
Πολυκλινική Λευκωσίας: Αναβάθμιση, προσθηκομετατροπές και επέκταση με νέο κτίριο