Έτοιμο για…επενδυτικά πολεμικά παιχνίδια το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ

Η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αποτελεί μία από τις πιο απαιτητικές και καίριες πτυχές του οικονομικού τοπίου. Οι επενδυτικοί διαχειριστές συχνά αντιμετωπίζουν ακραίες καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν όχι μόνο τα χαρτοφυλάκια των πελατών τους, αλλά και τις ίδιες τις στρατηγικές επένδυσης.

Η προετοιμασία για τέτοια γεγονότα δεν είναι απλώς χρήσιμη, αλλά αναγκαία για τη διατήρηση και την ανάπτυξη των επενδύσεων.

Eσείς πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων θα εξετάσει διάφορα σενάρια από τον πραγματικό κόσμο για να αναδείξει τις επιπτώσεις στους διαχειριστές, στα μέλη και στα χαρτοφυλάκια.

Εμπνευσμένοι από πραγματικά γεγονότα που έχουν επηρεάσει άμεσα τα χαρτοφυλάκια στο παρελθόν, οι ειδικοί του κλάδου θα εξετάσουν σε πραγματικό χρόνο την αντιμετώπιση τέτοιων γεγονότων.

Συμμετέχοντες στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Ιnvestment war games» θα είναι, ειδικότερα, οι Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ.- , Α’ Αντιπρόεδρος ΔΣ Της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, Ορέστης Χατζηπαναγής, Head of Portfolio Management της Equine Capital Partners, Αλέξανδρος Μαγκλάρας, Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Επενδύσεων της Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ, Φραντζέσκος Πέτρου, FRM, Senior Investment Advisor της Eurobank Cyprus και Μιχαέλλα Σάββα, Manager, Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας.

To Φόρουμ

To 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024, στο Hilton Nicosia και θα εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τις στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους. Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Οργανωτές: AON & IMH

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

Μήνυμα Χριστόδουλου Πατσαλίδη για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων από ΕΚΤ-Η προϋπόθεση που θέτει
Carob Awards 2024: Εντυπωσιακές επικοινωνιακές καμπάνιες, συναρπαστικές ιστορίες και πλήθος κόσμου (pics)
Συνεργάζονται στον τομέα της ζαχαροπλαστικής American College και ANGEO-Το μνημόνιο που υπέγραψαν
Έτοιμο για…επενδυτικά πολεμικά παιχνίδια το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ
Winds of Change: Φιναλίστ για το Βραβείο Βιωσιμότητας της 11th Hour Racing στα World Sailing Awards 2024
Ξεκίνησαν οι δράσεις του φετινού Ραδιομαραθωνίου-Συνδιοργανωτής ο όμιλος CNP Κύπρου
Εκπαιδευτική ξενάγηση για σχολεία στην έκθεση «Κύπρος Νήσος: Ιστορία-Μνήμη-Πραγματικότητα»
Οι βραβευθέντες των Carob Awards: Eνέπνευσαν, εντυπωσίασαν και τιμήθηκαν από τον θεσμό (pics)
Πρώτη δύναμη παγκοσμίως η ελληνική ναυτιλία-Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΗΕ
James People: Οι νέες τάσεις στις ιδιωτικές αγορές στο Global Yield 2025