powered by

Εκπαιδευτική ξενάγηση για σχολεία στην έκθεση «Κύπρος Νήσος: Ιστορία-Μνήμη-Πραγματικότητα»

Μέσα στα πλαίσια της έκθεσης «Κύπρος-Νήσος», με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου εγκαινιάζει τη εκπαιδευτική ξενάγηση για σχολεία «Ιστορία-Μνήμη-Πραγματικότητα»

Η ξενάγηση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης (Στ’ Τάξης), και Μέσης Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο-Λύκειο) και στόχο έχει να αποτυπώσει με σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο τη ζωή στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, έχοντας ως μήνυμα την αδιαπραγμάτευτη ενότητα του νησιωτικού της χώρου.

Εστιάζοντας στον χρόνο, τον τόπο και τον άνθρωπο, μέσα από πέντε πράξεις, αναδύονται σχέσεις και δομούνται αφηγήματα, τα οποία προβάλλουν πτυχές της ιστορίας και της σύγχρονης πραγματικότητας της Κύπρου που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση της ενιαίας κυπριακής νησιωτικότητας.

Για τον σχεδιασμό και την παρουσίαση της έκθεσης χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες και διαδραστικές τεχνολογίες, ώστε σε συνδυασμό με το πλούσιο υλικό των συλλογών του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου, αλλά και επιλεγμένα εκθέματα από σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, να δημιουργηθούν ελκυστικές αφηγήσεις και διαδρομές, που θα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται αρχαιότητες, αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού, έργα σύγχρονης τέχνης, ιστορικοί χάρτες, σπάνιες εκδόσεις, χειρόγραφα και γκραβούρες, έντυπο και ψηφιακό αρχειακό υλικό, καθώς και ψηφιακές εφαρμογές.

  • Διάρκεια ξεναγήσεων: Νοέμβριος 2024-Ιούνιος 2025
  • Ημέρες διεξαγωγής: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή
  • Ώρες διεξαγωγής: 8:30-10:00 και 10:30-12:00
  • Δωρεάν συμμετοχή/Κράτηση απαραίτητη 22128175/22128163
  • Εμψυχώτρια εκπαιδευτικής ξενάγησης: Αντρεα Ορατίου/Αρχαιολόγος

Δειτε Επισης

ΠΙΣ για ΓεΣΥ: Η καθολικότητα ενός συστήματος δεν αρκεί από μόνη της για να εγγυηθεί την επιτυχία του
Έξι χρόνια ΓεΣΥ... «Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας»
Eπτά αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές για αυτόνομες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας-Πώς προχωρά ο ΔΣΜΚ
Το νέο πλαίσιο κανονιστικής συμμόρφωσης που φέρνει η AMLA και πώς το προσεγγίζουν οι αρμόδιοι φορείς στην Κύπρο
Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
ΓεΣΥ: Πάνω από ένα εκατ. οι εγγεγραμμένοι δικαιούχοι στα έξι χρόνια λειτουργίας
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης