Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει το Girls in STEAM Academy για δεύτερη συνεχή χρονιά

Το Girls in STEAM Academy, η πρωτοβουλία που στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος της αντιπροσώπευσης των γυναικών στους τομείς STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες, Μαθηματικά), ανακοινώνει με χαρά την ανανέωση της συνεργασίας της με την Τράπεζα Κύπρου.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Τράπεζα Κύπρου υποστηρίζει τα προγράμματα BridgeSTEAM του Girls in STEAM Academy, προσφέροντας πολύτιμη στήριξη σε δράσεις που ενδυναμώνουν νεαρά κορίτσια σε όλη την Κύπρο.

ΦΩΤΟ

Η συνεργασία της Τράπεζα Κύπρου αποσκοπεί επίσης στην υποστήριξη των ευρύτερων δράσεων του Girls in STEAM Academy, συγκεκριμένα των εκπαιδευτικών διήμερων προγραμμάτων BridgeSTEAM όπου η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί έναν από τους υποστηρικτές για τα φετινά προγράμματα.

Το πρόγραμμα BridgeSTEAM είναι ένα εντατικό (κυρίως διασκεδαστικό) πρόγραμμα που στοχεύει να εμπνεύσει, να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει τις συμμετέχουσες να μάθουν περισσότερα για τις πιθανές σταδιοδρομίες και καριέρες στους τομείς STEAM, να γνωρίσουν και να δικτυωθούν με γυναίκες-πρότυπα, και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό και στην τεχνολογία (δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση).

ΦΩΤΟ2

Μέσω των προγραμμάτων οι συμμετέχουσες έχουν επίσης την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, να συζητήσουν με σύμβουλο προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, να μιλήσουν με γυναίκες-πρότυπα σε κλάδους STEAM και να γίνουν μέλη του δικτύου των αποφοίτων μας με πολλά προνόμια και ευκαιρίες.

«Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή του προγράμματος είναι πως μάθαμε σε ένα Σαββατοκύριακο να φτιάχνουμε τη δική μας ιστοσελίδα!»

Συμμετέχουσα, BridgeSTEAM Σεπτέμβριος 2024, 17 ετών

«Μέσα από το πρόγραμμα αυτό έμαθα πώς να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν απευθύνομαι σε κοινό. Ήταν όλα τέλεια!»

Συμμετέχουσα, BridgeSTEAM Σεπτέμβριος 2024, 18 ετών

Η Έλλη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε για τη συνεργασία της Τράπεζας με το Girls in STEAM Academy: «Η συνεργασία μας με το Girls in STEAM Academy αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση των νέων κοριτσιών στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Συγχαίρουμε τις κοπέλες για την πρωτοβουλία τους στη δημιουργία του προγράμματος και είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στη δημιουργία ευκαιριών για τη νέα γενιά και προωθούμε τη συμμετοχή των γυναικών σε αυτούς τους δυναμικούς τομείς»..

Οι ιδρύτριες του Girls in STEAM Academy, Αναστασία Λιοπετρίτη και Παναγιώτα Πολυκάρπου, επεσήμαναν τη σημασία αυτής της συνεργασίας: «Η υποστήριξη της Τράπεζας Κύπρου αποτελεί για εμάς έναν σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία των δράσεων μας. Με τη συμβολή τους, μπορούμε να ενδυναμώσουμε περισσότερα κορίτσια και να τα βοηθήσουμε να ονειρεύονται και να κατακτούν επαγγελματικές θέσεις στον τομέα STEAM».

ΦΩΤΟ3

Παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια ξεπερνούν τα αγόρια στον ψηφιακό γραμματισμό, οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν μόνο το 17% των ατόμων που σπουδάζουν και εργάζονται στους τομείς της ΤΠΕ (Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών) στην ΕΕ, και μόνο το 36% των αποφοίτων STEM.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους στερεότυπους ρόλους των φύλων που εμποδίζουν τα κορίτσια να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Δειτε Επισης

Η λαμπερή εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων του American Medical Center(video)
Η Τράπεζα Κύπρου στηρίζει το Girls in STEAM Academy για δεύτερη συνεχή χρονιά
Lexus Cycling Dream Team: Με επιτυχία ο «αγώνας αγάπης» για υποστήριξη του ιδρύματος «Ελπίδα»
Θριάμβευσε στο Central European Rally η Hyundai-Κατέλαβε την πρώτη και την τρίτη θέση
Οι τάσεις κατανομής περιουσιακών στοιχείων στο 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου
Όλα έτοιμα για τα Carob Awards: Το ταξίδι της διαφήμισης ξεκινά
CBN Young Dragon Awards: Οι τρεις φιναλίστ σε κάθε κατηγορία βράβευσης-Ξεκινά η ψηφοφορία του κοινού
Η Lidl Κύπρου σε συνεργασία με το JA Κύπρου πραγματοποιούν για τέταρτη συνεχή χρονιά το «mind REset»
Ο Tilmann Galler της J.P. Morgan στο Global Yield 2025