Powered by

«Καμπανάκι» Σολτς: «Η Γερμανία έχει πληγεί περισσότερο από άλλες οικονομίες»

Η Γερμανία έχει πληγεί περισσότερο από άλλες παγκόσμιες οικονομίες λόγω των οικονομικών αντίξοων ανέμων και των υψηλών επιτοκίων, δήλωσε την Τρίτη (22/10) ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ενώ δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με την εγχώρια βιομηχανία για την τόνωση της ανάπτυξης.

«Πληθωρισμός, αύξηση των επιτοκίων, γεωπολιτικές συγκρούσεις, διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα - ως χώρα βιομηχανική και με εξαγωγικό προσανατολισμό, έχουμε πληγεί περισσότερο από άλλα κράτη», τόνισε ο Σολτς μιλώντας σε Συνέδριο της εργοδοτικής ένωσης BDA.

Προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη, η κυβέρνηση Σολτς εργάζεται για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία προσιτής και βιώσιμης ενέργειας, τόνισε ο καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η Γερμανία χρειάζεται επίσης περισσότερο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Δειτε Επισης

Βουλγαρία: Ιδρύουν κρατική εταιρεία για διαχείριση αλυσίδας καταστημάτων με πλαφόν στο περιθώριο κέρδους
Ρωσία: Διατηρείται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων είκοσι και πλέον ετών το βασικό επιτόκιο
Η BP πουλά μερίδιό της σε αγωγό φυσικού αερίου στην Apollo για $1 δισ.
Γερμανία: Πράσινο φως και από την Άνω Βουλή στο σχέδιο για το φρένο χρέους
Χρυσός: Αυξημένη ζήτηση και εκτιμήσεις για νέα ρεκόρ το 2025
Αμετάβλητο στο 4,5% το επιτόκιο από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω αβεβαιότητας-Πιο επιφυλακτικοί οι αξιωματούχοι
Reuters: Η Ε.Ε. προτείνει μείωση στις εισαγωγές χάλυβα κατά 15% λόγω των δασμών Τραμπ
Βολές Τραμπ κατά της Fed: Κόψτε τα επιτόκια-Η 2α Απριλίου ημέρα απελευθέρωσης της Αμερικής με τους νέους δασμούς
Τζερόμ Πάουελ: «Αγκάθι» οι δασμοί για τον πληθωρισμό-Απίθανη μία σοβαρή οικονομική ύφεση στις ΗΠΑ
Αμετάβλητα τα επιτόκια από την Fed-Το σκεπτικό της απόφασης