Powered by

Ανοδικά κινήθηκε το ΧΑΚ τη Δευτέρα

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να παρουσιάζει άνοδο κατά 0,93%, κλείνοντας στις 198,15 μονάδες.

Άνοδο κατά 0,94% παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 120,77 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε €1.591.632.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, μείωση κατέγραψαν μόνο τα Ξενοδοχεία κατά 0,27%. Στον αντίποδα, άνοδο σημείωσαν Κύρια Αγορά κατά 0,93%, η Εναλλακτική Αγορά κατά 0,73% και οι Επενδυτικές κατά 0,54%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας με €1.165.780 (άνοδος 2,04% - τιμή κλεισίματος €4,00). Ακολούθησαν οι μετοχές της Δήμητρα Επενδυτική με € 239.971 (άνοδος 0,57% – τιμή κλεισίματος €1,75), της Τράπεζας Κύπρου με €157.436 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €4,25), της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με € 11.124 (πτώση 1,30% – τιμή κλεισίματος €0,76) και της Logicom με €9.071 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,90).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης επτά κινήθηκαν ανοδικά, τρεις καθοδικά και επτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε σε 252.

Παράλληλα, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι συνεχίζεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών 4 εταιρειών της Νέας Αγοράς, για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου 2024.

Πρόκειται για τις εταιρείες Mr. Pengu Public Company Ltd, Rianeson Investments Plc, G.A.P. Vassilopoulos Public Ltd και Meditrina Cyprus Plc.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των εν λόγω εταιρειών, λόγω μη έκδοσης και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε 31/12/2023 καθώς και της Εξαμηνιαίας Οικονομικής τους Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2024.

Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης οι εταιρείες συμμορφωθούν με τις πιο πάνω υποχρεώσεις τους, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Ακόμη, το Χρηματιστήριο αναφέρει σε άλλη ανακοίνωσή του ότι συνεχίζεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών 4 εταιρειών για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου 2024, λόγω μη υποβολής και δημοσιοποίησης της Ετήσιας Οικονομικής τους Έκθεσης, για το έτος που έληξε στις 31/12/2023, καθώς και της Εξαμηνιαίας Οικονομικής τους Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2024.

Πρόκειται για τις εταιρείες A. Tsokkos Hotels Public Ltd, Dome Investments Public Company Ltd και Καρυές Επενδυτική Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου.

Σε περίπτωση που εντός των 2 μηνών δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των πιο πάνω εταιρειών, τότε θα αρθεί η εν λόγω αναστολή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Μέτρα για ακρίβεια... «Μας έχει διαβεβαιώσει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις ο Πρόεδρος»
Ανοδικά κινήθηκε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Κήρυξε την έναρξη της εβδομάδας ασφάλειας και υγείας στην εργασία ο Παναγιώτου-«Ετήσιο σημείο αναφοράς»
Γ. Παναγιώτου: Πρωτόγνωρες προοπτικές για τους Κύπριους εργαζόμενους σε μια αγορά εργασίας μεγαλύτερη από ποτέ
Μέχρι και 529 εκατ. οι πιθανές αποζημιώσεις για το τερματικό-Τι θα «σώσει» τα ποσά της χρηματοδότησης
Ευρεία σύσκεψη για διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα-Τι ζήτησε από τους εμπλεκόμενους φορείς ο Χριστοδουλίδης
Προσχέδιο για το μέλλον της ΚΑΠ με προτάσεις για λειψυδρία-Υιοθέτηση αριθμού εισηγήσεων της Κύπρου
Οι κίνδυνοι που βλέπει ο Μάκης Κεραυνός για την οικονομία και οι προτεραιότητες που θέτει το Υπ. Οικονομικών
Αντισταθμιστικά μέτρα σε ιδιοκτήτες γης στον Ακάμα-Άρχισε η υποβολή αιτήσεων
Ευρεία σύσκεψη για την ακρίβεια-Στο Προεδρικό 13 συνδικαλιστικές οργανώσεις και κοινωνικές ομάδες