CNP Ασφαλιστική: Εβδομάδα οδικής ασφάλειας για 25η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου

H CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία γενικού κλάδου του τόπου, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, για 25η συνεχόμενη χρονιά συνδιοργανώνουν την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, από τις 21 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου 2024.

Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας αποτελεί την κορύφωση διαφόρων ενεργειών που πραγματοποιούνται όλο το έτος. Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην καλλιέργεια οδικής συνείδησης και κουλτούρας, από οδηγούς, επιβάτες, ποδηλάτες και πεζούς, με σκοπό την μείωση τροχαίων συγκρούσεων και την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου.

Την έναρξη της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας κήρυξε σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη, στις 18 Οκτωβρίου, ο Έντιμος Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Μάριος Χαρτσιώτης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξης Βαφεάδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Θεμιστός Αρναούτης, ο Διευθυντής Τροχαίας, κ. Ιωάννης Μαυρόχαννας, ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία και ο Γενικός Διευθυντής της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, κ. Ανδρέας Κ. Στυλιανού.

Για να μην αφήσουμε τα όνειρά μας να γίνουν συντρίμμια!

Με οδηγό το μήνυμα αυτό, η φετινή Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης της σημασίας της οδικής ασφάλειας για όλους. Ξεκινώντας από σήμερα, 18 Οκτωβρίου, οι χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας Tik Tok μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό #... και να μεταφέρουν στο κοινό το δικό τους μήνυμα για την οδική ασφάλεια και την σημασία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2024 και ο νικητής, που θα ανακοινωθεί στις 11 Νοεμβρίου 2024, θα βραβευτεί με ένα iPhone 16 Plus από την Εταιρεία.

Το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην Λάρνακα, σε συνεργασία με οργανωμένα σύνολα, ποδηλατική διαδρομή ευαισθητοποίησης στη μνήμη των θυμάτων οδικών συγκρούσεων και θα ακολουθήσει εκδήλωση ανοικτή για το κοινό στο Metropolis Mall Λάρνακας, από τις 10:00πμ μέχρι τις 14:00μμ.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από στελέχη της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και της Αστυνομίας Κύπρου για θέματα Οδικής Ασφάλειας και να λάβουν συμβολικά δώρα.

Στον χώρο, θα βρίσκονται οχήματα που είχαν εμπλακεί σε τροχαίες συγκρούσεις και μέλη από λέσχες μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου, για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τον εξοπλισμό προστασίας και την ορθή χρήση του.

Επίσης, θα γίνουν επιδείξεις με τη χρήση των γυαλιών προσομοίωσης μέθης, ουσιών και κόπωσης και χρήση εκπαιδευτικού χαλιού. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει ζωντανή ραδιοφωνική κάλυψη και ξυλοπόδαρος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας, θα γίνεται διανομή φωσφορούχων γιλέκων ασφαλείας σε αυτοκινητόδρομους και προώθηση μηνυμάτων και συμβουλών για την οδική ασφάλεια, μέσα από ραδιοφωνικούς σταθμούς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελεί υπό την Αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Μάριου Χαρτσιώτη.

Δειτε Επισης

Μέτρα για ακρίβεια... «Μας έχει διαβεβαιώσει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις ο Πρόεδρος»
Απαντά σε ΔΗΣΥ για το στεγαστικό ο Ιωάννου-«Εφαρμόζονται ήδη από την κυβέρνηση πολλές από τις εισηγήσεις»
Μήνυμα Παναγιώτου στις συντεχνίες για την συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία-«Απαραίτητη η εκατέρωθεν υπευθυνότητα»
3ο Φόρουμ Οικονομίας ΑΚΕΛ: Οι θεματικές ενότητες της διοργάνωσης
CNP Ασφαλιστική: Εβδομάδα οδικής ασφάλειας για 25η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου
Μέχρι και 529 εκατ. οι πιθανές αποζημιώσεις για το τερματικό-Τι θα «σώσει» τα ποσά της χρηματοδότησης
Δρ. Γιάννα Δανίδου: Ίσως testing για τους ιδίους οι κυβερνοεπιθέσεις «LulzSec Black» κατά οργανισμών στην Κύπρο
XAK: Συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών τριών εισηγμένων για επιπλέον δύο μήνες
Coral Cyprus: Αρωγός στην εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής «Κύπρος: 50 χρόνια υπομονής, μνήμης και ελπίδας επιστροφής»
Νικόδημος Δαμιανού: Σε εγρήγορση για τις κυβερνοεπιθέσεις, παρακολουθούμε στενά την όλη κατάσταση