powered by

Στο τεύχος Οκτωβρίου του GOLD: Ο τομέας των επενδυτικών υπηρεσιών και το προφίλ 18 εταιρείων στην Κύπρο

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, υπάρχουν 253 εγγεγραμμένες χρηματιστηριακές εταιρείες-που αναφέρονται ως Κυπριακές Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ)-με 28 νέες ή εκκρεμείς αιτήσεις, γεγονός που αντανακλά αύξηση 14% κατά την τελευταία επταετία.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών ανέφερε ότι η Κύπρος φιλοξενεί πλέον το 20% του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε διασυνοριακές επενδυτικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την ΕΕ/ΕΟΧ.

Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει σε αυτή την ανάπτυξη είναι η κοντινή απόσταση της Κύπρου με το Ισραήλ, μια χώρα με πολυάριθμες επιχειρήσεις που αναζητούν πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ μετά το Brexit το 2020, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν την Κύπρο για την ίδια πρόσβαση.

Ο ελκυστικός εταιρικός φορολογικός συντελεστής 12,5% αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για πολλές επιχειρήσεις να εγκατασταθούν εδώ, ενώ η αρμόδια ρυθμιστική αρχή έχει επίσης συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση της επέκτασης του κλάδου.

Στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού GOLD, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, παρουσιάζεται η εξέλιξη της Κύπρου σε κέντρο διασυνοριακών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Γιώργος Θεοχαρίδης μιλά για τις εξελισσόμενες συνθήκες της αγοράς, παρουσιάζεται το προφίλ 18 κορυφαίων κυπριακών επενδυτικών εταιρειών και δημοσιεύονται συνεντεύξεις με πέντε διευθύνοντες συμβούλους, οι οποίοι εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς η ρύθμιση επηρεάζει τις δραστηριότητές τους, τους λόγους που οδήγησαν στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, καθώς και τις μεγάλες προκλήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τις διάφορες τεχνολογικές τάσεις.

Μιλούν συγκεκριμένα οι:

  • Capital.com-Christoforos Soutzis, Executive Director.
  • Windsor Brokers-Johny Abuaitah, CEO.
  • Match-Prime Liquidity-Andreas Kapsos, CEO.
  • Libertex-Michael Geiger, CEO.
  • Freedom24-Evgenii Tiapkin, Executive Director.

Τέλος, σε μια δισέλιδη παρουσίαση, αναλύεται το μέγεθος της τοπικής αγοράς σε αριθμούς, καθώς και οι δραστηριότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Αναλυτικά, στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού GOLD διαβάστε:

Eιδικά Αφιερώματα:

  • Cyprus Investment Firms.
  • Investment Funds in Cyprus.
  • Corporate Sustainability & Responsibility in Cyprus.

Αποκλειστικές συνεντεύξεις:

  • A Cluster of Juxtapositions-Symeon Kassianides, Chairman and CEO, Hyperion Systems Engineering Group.
  • Empowering People to Be Their Best-Lefteris Adilinis and Vivienne Ladommatou, Founders of Next Level Coaching.
  • Keeping a Close Watch on Hublot-Julien Tornare, CEO.
  • Long-term Growth, Innovation and Sustainability-Stefan Linn, Executive Chair, Remedica.

My Way: Ilya Aristov.

Five Minutes With: Tassos Kazinos.

Start Me Up: Placy.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή του περιοδικού στο AppStore / GooglePlay/ WebApp χρησιμοποιώντας keywords GoldMagazine για το περιοδικό Gold.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε το περιοδικό online στο σύνδεσμο https://www.magloft.com/app/goldmagazine#/shelf/view/default

Δειτε Επισης

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον κορυφαίο ευρωπαϊκό διαγωνισμό δεξιοτήτων
Ενημέρωσαν το κοινό για τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακή μετάβαση στον χώρο εργασίας
Eκδήλωση από CNP Ασφαλιστική-Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής μετάβασης στην εργασία
Εκδήλωση για το έργο SAIEnG: Έξυπνες λύσεις ενέργειας με την αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης
Η Ablebook ενισχύει την προσβασιμότητα σε τέσσερα πρατήρια Fill n Go μέσω νέας συνεργασίας
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Συνδέσμου Ποιότητας
Η έρευνα SheSTEAM παρουσιάζεται στο συνέδριο της Cyta «Women in STEAM»
Όμιλος Λανίτη και Cyprus Seeds επενδύουν στην εμπορευματοποίηση της επιστημονικής έρευνας και καινοτομίας
Πάει Πολωνία η Μαρίνα Χατζημανώλη... Σειρά επαφων με ναυτιλιακές εταιρείες για προώθηση του κυπριακού νηολογίου
Υιοθετήστε μια Κυψέλη: «Bee-come a hero» για τις μέλισσες και το περιβάλλον με αυτή την ομαδική δραστηριότητα