Powered by

Η αξιοποίηση της ΤΝ για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Πώς και τι κάνουν μεγάλες εταιρείες

Η αξιοποίηση της ΤΝ (Τεχνητής Νοημοσύνης) από επιχειρήσεις διαφόρων τομέων της οικονομίας ενισχύουν την ανάπτυξη τους και αυξάνουν την αποδοτικότητα.

Μια αξιόλογη πλοήγηση στην ενσωμάτωση της ΤΝ με ανάλυση στρατηγικών και βέλτιστων πρακτικών διεξήχθη κατά τη διάρκεια του Limassol Economic Forum.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον ρόλο της ΤΝ στην ενίσχυση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος, στην προετοιμασία για το μέλλον και τη λήψη αποφάσεων.

Ο Ηλίας Νεοκλέους, Managing Partner του Elias Neocleous & Co LLC αναφέρθηκε στην επεξεργασία των δεδομένων από την εταιρεία, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με στόχο την προώθηση των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους πελάτες. «Η καινοτομία είναι απαραίτητη και την εφαρμόζουμε σε ό,τι κάνουμε», είπε.

«Δημιουργήσαμε το δικό μας state of the art και δικά μας έργα, για τις αυτοματοποιήσεις», συμπλήρωσε.

Παραδέχτηκε, πως η ανάπτυξή τους ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά, με την παρουσία των νέων μοντέλων ΑΙ, έγιναν οι δοκιμές και η σχετική πρόοδος. «Μαθαίνουμε και εκπαιδεύουμε τα μηχανήματα για ακόμη καλύτερη κατανόηση αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τον πελάτη», συμπλήρωσε.

Η Γεωργία Πίττα CFO / Executive Director της ECOMMBX μίλησε από πλευράς της για την πλατφόρμα της εταιρείας. Μια πλατφόρμα που διαρκώς εξελίσσεται. «Το ΑΙ είναι μέρος της στρατηγικής μας και επενδύουμε πάνω του αρκετά», δήλωσε στο κοινό.

Η κ.Πίττα είπε πως για την ECOMMBX η χρησιμότητα της εν λόγω τεχνολογίας δεν περιορίζεται στον τομέα της συμμόρφωσης. Αντιθέτως, επεκτείνεται και εφαρμόζεται για ενίσχυση της πελατειακής εμπειρίας.

«Αξιοποιούμε το ΑΙ τόσο για την εξατομίκευση της εμπειρίας των πελατών οσο και για τα ζητήματα συμμόρφωσης του Οργανισμού ώστε να είμαστε σίγουροι ότι λειτουργούμε με ταχύτητα και ακρίβεια», είπε.

Κατά την τοποθέτησή της, η κ.Πίττα έθιξε και το ζήτημα δυσκολίας εξεύρεσης προσωπικού με γνώσεις στο ΑΙ καθώς και για τη σημασία της εκπαίδευσης των υφιστάμενων εργαζομένων.

Ο Peter Sarlin, CEO και Co-Founder της Silo AI-AMD προσεγγίζει το ΑΙ ως προϊόν. Για τον ίδιο το ΑΙ δεν προσφέρει αξία αν δεν αξιοποιηθεί ως τέτοιο. Ένα προϊόν, όπως είπε, ιδιαίτερο αρεστό από τον κόσμο.

Έμφαση έδωσε και στην εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας του, το οποίο όπως είπε ανέρχεται σε 300 άτομα με υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο, για ορθή και αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας.

«Το ΑΙ είναι μηχανική μάθηση και γι' αυτό χρειάζεται χαρτογράφηση. Αυτό ακριβώς κάνουμε», περιγράφει. «Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι και το ΑΙ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους», προσθέτει.

H Inma Martinez επιστήμονας στον τομέα της ΤΝ και επιχειρηματίας τεχνολογίας, εστίασε στη χρησιμότητα των γλωσσικών μοντέλων και των νευρωνικών δικτύων.

«Κάποιοι τομείς όπως οι υπηρεσίες Fin που διαθέτουν μεγάλο προϋπολογισμό επενδύουν σε αυτά», τονίζοντας την σημασία που έχει η οικονομική ενίσχυση στον τομέα αυτό ώστε να απολαμβάνουν οι εταιρείες το μέγιστο τον δυνατοτήτων που προσφέρει η ΤΝ.

Αναφορά έκανε και στην ασφάλεια που πρέπει να χαρακτηρίζει το εργαλείο αυτό σχολιάζοντας ότι από χώρα σε χώρα, αυτή διαφέρει. «Να βεβαιωνόμαστε ότι το ΑΙ λειτουργεί όπως θέλουμε να λειτουργεί», ήταν μία συμβουλή της ειδικού προς τους Οργανισμούς.

Τη συζήτηση συντόνισε η Σταυριάνα Κοφτερός, Founder και Partner της W11 Ventures.

Δειτε Επισης

Η αξιοποίηση της ΤΝ για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό: Πώς και τι κάνουν μεγάλες εταιρείες
Εκθετική ηγεσία: Το μοντέλο που διεκδικεί θέση στις επιχειρήσεις
Ξεπέρασε τα €31 δισ. το ονομαστικό ΑΕΠ το 2023-Οι μεγαλύτεροι τομείς σε συνεισφορά
Inma Martinez: Μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις από τη χρήση ΑΙ
Επιβίωση στα δύσκολα: Η... τιτάνια πλοήγηση στις δυσμενείς συνθήκες
Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Οι κοινές συνισταμένες...κολύμβησης και επιχειρείν-Η σημασία της επιμονής και της αποφασιστικότητας
Caspar Berry: Κίνδυνος και λήψη στρατηγικών αποφάσεων...H αποδοχή του ρίσκου ως εργαλείου για την επιτυχία
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Νίκος Βέττας: Τα τέσσερα σημεία που θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας