Powered by

Επιβίωση στα δύσκολα: Η... τιτάνια πλοήγηση στις δυσμενείς συνθήκες

Το πώς πλοηγήθηκε με επιτυχία σε μερικές από τις πιο απρόβλεπτες κρίσεις των τελευταίων ετών, οδηγώντας τους οργανισμούς τους σε εντυπωσιακή ανάπτυξη κάτω από δύσκολες συνθήκες, περιέγραψε κατά το Limassol Economic Forum ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος του TITAN Cement Group, στον Ευγένιο Ευγενίου, Πρόεδρο του Invest Cyprus.

Ο TITAN ηγέτης ανέλυσε σε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία το πώς κατάφερε να ανταπεξέλθει σε προκλήσεις που βρίσκει ενώπιών του: Από την τεχνολογία, την κλιματική αλλαγή και τους γεωπολιτικούς κινδύνους, ο κ. Παπαλεξόπουλος καλείται καθημερινώς να βγαίνει πιο ισχυρός.

Κατά τον ίδιο, ένας Οργανισμός χρειάζεται να συνδυάζει τόλμη και πρακτικότητα.

Όπως είπε, στα πρώτα στάδια «δεν είχαμε σαφές όραμα για το τι θέλαμε να πετύχουμε, αλλά, προσπαθήσαμε να είμαστε πρακτικοί: Βρήκαμε τα δεδομένα μας τα συλλέξαμε και τα ανεβάσαμε στο νέφος και μετά σκεφτήκαμε τι θα τα κάνουμε», είπε περιγράφοντας την πορεία του Ομίλου και τη διαρκή εξέλιξή του.

Ο Όμιλος εργάζεται εδώ και δεκαετίες με το ΑΙ, αλλά η νέα αρχή του ταξιδιού έγινε λίγο αργότερα, σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Επενδύουμε πολύ στην καινοτομία και πώς να πάμε στο επόμενο βήμα», είπε ερχόμενος στο παρόν αλλά και στο αύριο του κολοσσού.

Ερωτηθείς από τον κ.Ευγενίου για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ο Πρόεδρος εξήγησε ότι ο Όμιλος διαρκώς μελετά σενάρια, ιδίως σε σχέση με τα λειτουργικά ρίσκα.

Έδωσε έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα: «Δεν μπορείς να επενδύσεις λιγότερο στους ανθρώπους. Αν έχεις τους ιδανικούς ανθρώπους με όραμα, είναι ό,τι καλύτερο», είπε.

Μιλώντας, ακολούθως, για την απανθρακοποίηση, ο επιχειρηματίας είπε πως αυτή δίνει την ευκαιρία στους Οργανισμούς, για διαφοροποίηση. «Κάνουμε μια ταχεία πράσινη μετάβαση», δήλωσε αναφερόμενος στην περίπτωση του Ομίλου TITAN. «Η ψηφιακή μετάβαση είναι εξίσου σημαντική στην ανάπτυξη μας», είπε επιπρόσθετα.

Τέλος, σχολίασε την αξιοποίηση συνεργατών για τη καλύτερη δυνατή μετάβαση και το «πάντρεμα» με τα οικογενειακά μέλη και, συνεπώς, τη συνέχιση της οικογενειακής φύσης, που εδώ και δεκαετίες χαρακτηρίζει την εταιρεία.

Δειτε Επισης

Εκθετική ηγεσία: Το μοντέλο που διεκδικεί θέση στις επιχειρήσεις
Ξεπέρασε τα €31 δισ. το ονομαστικό ΑΕΠ το 2023-Οι μεγαλύτεροι τομείς σε συνεισφορά
Inma Martinez: Μεγαλύτερα κέρδη για τις επιχειρήσεις από τη χρήση ΑΙ
Επιβίωση στα δύσκολα: Η... τιτάνια πλοήγηση στις δυσμενείς συνθήκες
Ο παράγοντας ρίσκο στο επιχειρείν και πώς το διαχειρίζονται τρεις κορυφαίοι οργανισμοί
Οι κοινές συνισταμένες...κολύμβησης και επιχειρείν-Η σημασία της επιμονής και της αποφασιστικότητας
Caspar Berry: Κίνδυνος και λήψη στρατηγικών αποφάσεων...H αποδοχή του ρίσκου ως εργαλείου για την επιτυχία
Μάκης Κεραυνός: Μέτρα με επίκεντρο τους ευάλωτους, δεν παρασυρόμαστε από συνθήματα και πιέσεις
Νίκος Βέττας: Τα τέσσερα σημεία που θα καθορίσουν το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας
Πράσινο από Ολομέλεια στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου Κύπρου