Η πορεία και το έργο της Α. Eracleous Electrical Installations Ltd

Τέσσερις δεκαετίες επιτυχούς πορείας συμπληρώνει φέτος η Α. Eracleous Electrical Installations Ltd, η οποία πορεύεται με εντιμότητα και σεβασμό απέναντι στους πελάτες, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της.

Αυτή η μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας, ξεκίνησε τη δεκαετία του 80’ από τον ιδρυτή της Ανδρέα Ηρακλέους, έναν άνθρωπο με όραμα, ήθος, εξυπνάδα και εργατικότητα που οδήγησαν στην μετέπειτα πετυχημένη πορεία.

2

Η ιστορία

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1984 ως εταιρεία παροχής Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων και έκτοτε συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες συνεχούς προόδου και επιτυχημένων συνεργασιών, αποπερατώνοντας τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα στην Κύπρο.

Αυτά τα σαράντα χρόνια αντιπροσωπεύουν ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις, σκληρή δουλειά και επιτυχίες.

Σε αυτή την πορεία επιτυχίας οι άνθρωποί της, εργάστηκαν σκληρά, σεβάστηκαν τον εργαζόμενο, τον συνεργάτη, τον πελάτη, πορεύθηκαν με αρχές και αξίες, τόλμησαν να κάνουν τη διαφορά και πέτυχαν εκείνο το οποίο πολλοί ίσως να θεωρούσαν ακατόρθωτο. Και κάπως έτσι κατάφεραν να γράψουν τη δική τους ιστορία στο κυπριακό επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Οι εργασίες

Η εταιρεία ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον τομέα της ηλεκτρολογίας σε ότι αφορά συστήματα μικρής και μεγάλης ισχύος, φωτισμού, εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας, δομημένη καλωδίωση, αυτοματισμούς κτιρίων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.α..

Τα πρώτα μεγάλα έργα της εταιρείας κατά την περίοδο 1984-1994 ήταν: κτίριο Γαλαξίας (Λευκωσία), ξενοδοχείο Ρόδον στον Αγρό, κτίριο Δημοσίων Έργων Στροβόλου, πρώτο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

3

Τα έργα

Στα 40 αυτά χρόνια έχει ολοκληρώσει με επιτυχία αναρίθμητα και σημαντικά έργα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Μερικά από αυτά είναι:

Συνεδριακό Κέντρο: Πλήρης ανακαίνιση Συνεδριακού Κέντρου για την Κυπριακή Προεδρία 2012

Ιδιωτικά και Δημόσια Νοσοκομεία: Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Επέκταση Νοσοκομείου Λάρνακας, Ογκολογικό Τράπεζας Κύπρου, Αρεταίειο Νοσοκομείο, Breast Centre, Επέκταση Απολλώνιου, Επέκταση American Medical Center, Πολυκλινική Υγεία Λεμεσός, Platonas Medical Centre, Ophthalmos Eye & Laser Centre, El Greco Medical Centre.

Πολυτελή Ξενοδοχεία Παγκύπρια: Anassa Hotel (Λατσι), Park Lane Hotel Limassol, Amara Hotel Limassol, Faros Hotel Ayia Napa, Aphrodite Hills Paphos, Landmark Hotel Nicosia και πολλά άλλα

Εμπορικά Κέντρα: My Mall Limassol, Kings Avenue Mall Paphos, Nicosia Mall, Metropolis Mall Larnaca.

Οικιστικά κτίρια και κτίρια γραφείων: Del Mar Limassol , Dream Tower Limassol , Blu Marine Limassol, Ararat Limassol, Wargaming, Labs Tower Nicosia, Bedizia Tower Nicosia, και πολλά άλλα

Σχολεία και Πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Κύπρου Σχολή Βιολογίας, Σχολή Κοινωνικών επιστημών, Πολυτεχνική σχολή, Ιατρική Σχολή, Βιβλιοθήκη Χριστού Στέλιου Ιωάννου, Αθλητικές Εγκαταστάσεις Π.Κ, Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας, UCLAN University-Πυλα, American University of Beirut – Paphos

Στάδια: ΓΣΠ Λευκωσία και ΓΣΟ Λεμεσός.

Αίθουσες, Θέατρα, Υπουργεία, Πρεσβείες: Ανώτατο Δικαστήριο, Αίθουσα Εκδηλώσεων Προεδρικού Μεγάρου, Κτίριο Πολεοδομίας, Υπουργείο Άμυνας, Πρεσβεία Αιγύπτου, Πρεσβεία Κατάρ, Αίθουσα Επιβατών Λιμάνι Λεμεσού, θέατρα, Στρατόπεδα, Αστυνομικούς Σταθμούς.

4

Άλλα εξειδικευμένα έργα όπως: ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων), Έργο Sunrise στις Αγγλικές βάσεις - Ακρωτήρι, Πλατεία Ελευθερίας, Οινοποιείο στον Καλοπαναγιώτη-Lampadistis Winery, Αστεροσκοπείο-Troodos Observatory, Τo μοναδικό Tunnel στην Κύπρο, Το μοναδικό Πλανητάριο στην Κύπρο - Τhe Cyprus Planetarium, Αιολικά πάρκα, Φωτοβολταϊκά πάρκα , καλωδιώσεις για λογαριασμό της ΑΗΚ 132 KV.

Διεκπεραίωσε έργα εκτός από την Κύπρο, στο Ηνωμένο Βασίλειο στο Bahrain και το Ισραήλ όπως η πρεσβεία της Κύπρου στο Λονδίνο, το National Theatre of Bahrain, Kαλώδια υψηλής τάσης 400KV και πολλά πολυώροφα κτίρια.

Οι διακρίσεις

Άξιο αναφοράς αποτελεί επίσης το γεγονός ότι, η εταιρεία βραβεύτηκε από τα European Business Awards 2015-2016 και από τα In Business Awards 2021 στην κατηγορία Ανάπτυξη Γης Κατασκευές.

5

Στην κορυφή του κλάδου

Τα γραφεία της εταιρείας στεγάζονται στον Στροβολο και η εταιρεία απασχολεί τα τελευταία χρόνια 250 άτομα.

Το πιο σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας της, όπως σε κάθε οργανισμό, είναι οι άνθρωποι που την απαρτίζουν. Η ηγετική ομάδα, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες είναι αυτοί που με την αφοσίωση, την εμπιστοσύνη και την εμπειρία τους, την οδήγησαν στο σημείο που βρίσκεται σήμερα και καταφέρνει να παραμένει στην κορυφή του κλάδου των κατασκευών για τέσσερις δεκαετίες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 40 χρόνων, αντιμετώπισε πολλές προκλήσεις αλλά προσηλωμένη στην ποιότητα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πελάτες της, κατάφερε να ξεχωρίζει και να αναπτύσσεται.

Η δέσμευση

Δέσμευση της Α. Ηρακλέους είναι να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες της και ένα ασφαλές, ευχάριστο και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον για το προσωπικό της.

Με την ευκαιρία των εορτασμών για τα σαραντάχρονα, η Α. Ηρακλέους στρέφεται στο παρελθόν που την ανέδειξε και προσανατολίζεται στο μέλλον. Με τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και τις προκλήσεις να αυξάνονται, η ιστορία της εταιρείας και η τεχνογνωσία του εξειδικευμένου προσωπικού της αποτελούν φωτεινούς σηματοδότες για να συνεχίσει να οδεύει προς μεγαλύτερες επιτυχίες, διατηρώντας την πρωτοπορία στον τομέα της Ηλεκτρολογίας.

Ολοκληρώνοντας, η εταιρεία, με τη στήριξη των πελατών, των συνεργατών και του προσωπικού της και με πίστη στη νέα γενιά που στελεχώνει την Α. Ηρακλέους, συνεχίζει δυναμικά και βλέπει μπροστά για τα επόμενα 40 Χρόνια.

6

Οι εορτασμοί

Τα 40 χρόνια ζωής και επιτυχημένης πορείας, γιόρτασε η εταιρείας το βράδυ της Πέμπτης, 10 Οκτωβρίου 2024, στην παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου, του Δημάρχου Στροβόλου Σταύρου Σταυρινίδη, του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Αντιπροσώπου της Αρμενικής Κοινότητας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Βαρτκές Μαχτεσιάν, του Γενικού Διευθυντή της ΟΕΒ Μιχάλη Αντωνίου, της πρώην Υπουργού Εργασίας και νυν Γενικού Γραμματέα της ΠΕΟ Σωτηρούλας Χαραλάμπους, του Γενικού Γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέα Μάτσα, τραπεζικών στελεχών, μεγάλου μέρους των πρωταγωνιστών της οικοδομικής βιομηχανίας της Κύπρου και πολλών άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων από τον χώρο του επιχειρείν και όχι μόνο.

Επίσης, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 η εταιρεία συνεχίζει τους εορτασμούς της με τους ανθρώπους που αποτελούν την ψυχή και την κινητήριο δύναμή της. Το προσωπικό της, το οποίο μάχεται μαζί με τη διεύθυνση καθημερινά, για την ανάπτυξη και την επιτυχή υλοποίηση των έργων, πάντα με αφοσίωση και επαγγελματισμό.

Δειτε Επισης

Δυνατή οικονομία για όλους: 3ο Φόρουμ Οικονομίας για το ΑΚΕΛ
Εμπιστεύομαι...
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Επαγγελματικοί σύνδεσμοι ως κρίσιμοι φορείς της οικονομίας
Μάριος Ηροδότου: Ακριβή επένδυση, αλλά δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα οι επιχειρηματίες του κινηματογράφου
Παρουσίαση θεμάτων ανακύκλωσης και πράσινης ενέργειας από τον Όμιλο Green Energy και τον Δήμο Αμαθούντας
Διάλεξη με θέμα «Ψυχική υγεία στην εργασία» στα κεντρικά γραφεία του ομίλου της CNP Κύπρου
Το Where to Invest Forum έρχεται για να διευρύνει τους επενδυτικούς σας ορίζοντες
Σταματά να αποδέχεται αιτήσεις για ΠΥΚΣ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-Ο Κανονισμός που θα τεθεί σε ισχύ
Με τους περισσότερους δικηγόρους ανά 100.000 κατοίκους η Κύπρος-Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ ένας οδηγός επενδύσεων μέγιστης απόδοσης ταμείων