Γεφύρωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων

Παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί στην ισότητα των φύλων τα τελευταία χρόνια, το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ ανδρών και γυναικών παραμένει. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το μέσο χάσμα αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 13%.

Σε συγκεκριμένες χώρες-μέλη, η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική. Στη Γερμανία, το χάσμα αμοιβών φτάνει στο 18%, ενώ στην Εσθονία το ποσοστό αγγίζει το 20,5%. Το μισθολογικό χάσμα στην Κύπρο υπολογίζεται στο 9,9%, και στην Ελλάδα, ανέρχεται στο 11,5%.

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) αποκαλύπτει, στο μεταξύ, ότι οι διακρίσεις στις αμοιβές δεν αφορούν μόνο τις άμεσες απολαβές. Σχετίζονται επίσης με την πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές, όπως συντάξεις και άδειες μητρότητας, οι οποίες συχνά απορρέουν από χαμηλότερες αμοιβές, δημιουργώντας έτσι ένα φαύλο κύκλο οικονομικής ανισότητας.

Φως στα πιο πάνω θα ρίξει η συζήτηση με την Επίτροπο Ισότητας Τζόζη Χριστοδούλου, κατά τη διάρκεια Leadership & Human Resource Management Conference.

Η Δρ Κλειώ Παπαδοπούλου, Chief Learning Officer και Chief Inclusion & Diversity Officer της PwC Κύπρου θα συνομιλήσει με την Επίτροπο, τόσο για οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από την οδηγία όσο και για τις κυβερνητικές πολιτικές καθώς και το τι κάνουν οι εταιρείες για να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Eιδικός στα δικαιώματα των γυναικών, στην προώθηση της ισότητας των φύλων και την εμπορία ανθρώπων η κ.Χριστοδούλου εργάστηκε ως συντονίστρια πολιτικής στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Φύλου (MIGS) και διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Cyprus Women’s Lobby. Ως σύμβουλος του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, από το 2019 έως τον Ιανουάριο του 2022, η ίδια εργάστηκε για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στην εξωτερική πολιτική. Έχει συμβάλει στην τροποποίηση διαφόρων νομοθεσιών σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων.

Συνέδριο κορυφής

Στο 23ο έτος διεξαγωγής του, το Leadership & Human Resource Management Conference συνεχίζει να αποτελεί από τα κορυφαία γεγονότα στο πλαίσιο του οποίου οι ηγέτες συνδέονται με στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, αποκτούν γνώσεις σχετικά με τις τελευταίες τάσεις του κλάδου και εμπνέουν το κοινό του.

Όπως πάντα, έτσι και φέτος, η PwC Κύπρου και η IMH υπόσχονται να φέρουν στο τραπέζι μερικούς από τους πιο σημαντικούς ηγέτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, για να εστιάσουν στις προκλήσεις που μεταμορφώνουν το τοπίο του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και το DNA των σύγχρονων οργανισμών.

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου, Talent Reimagined. Η διοργάνωση, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στο City of Dreams στη Λεμεσό και θα διερευνήσει τις ριζικές αλλαγές που προκύπτουν στην πολιτική, την κουλτούρα και τις πρακτικές του ανθρώπινου δυναμικού από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) και της τεχνολογικής επανάστασης ευρύτερα.

Με την παρουσία τους τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με νέες προσεγγίσεις, να γνωρίσουν τους τελευταίες τεχνολογικές λύσεις και να αναπτύξουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές συνεργασίες με ηγέτες του χώρου.

H θεματολογία

Aναλυτικά στο επερχόμενο συνέδριο θα διερευνηθεί το πώς οι σύγχρονες τάσεις και οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν το πεδίο του ανθρώπινου δυναμικού, προσφέροντας καινοτόμες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη και τη διαχείρισή του. Η θεματολογία του Συνεδρίου επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς, την ηγεσία, ταλέντο και HR, και αναδεικνύει την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης και της ανάλυσης δεδομένων στη διαμόρφωση των στρατηγικών και των διαδικασιών που σχετίζονται με το ανθρώπινο κεφάλαιο.

Στο πρώτο μέρος, "Leadership Reimagined," οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν παρουσιάσεις και να συμμετάσχουν σε συζητήσεις σχετικά με τη νέα προσέγγιση στη ηγεσία, τη διαχείριση ταλέντου και τις σύγχρονες προκλήσεις του εργατικού δυναμικού.

Οι ομιλητές θα αναλύσουν στρατηγικές για την απόκτηση και ανάπτυξη ταλέντου, καθώς και την προσαρμογή σε αναδυόμενα μοντέλα εργασίας.

Στη συνέχεια, το "Talent Reimagined", θα εξετάσει τον επαναστατικό ρόλο της ΤΝ στην αναμόρφωση των αναγκών των οργανισμών, με ειδικές παρουσιάσεις για την ανάπτυξη και προσαρμογή δεξιοτήτων, καθώς και στρατηγικές για την κάλυψη του χάσματος δεξιοτήτων.

Τέλος, η ενότητα "HR Reimagined" θα εστιάσει στον μετασχηματισμό των στρατηγικών HR με τη χρήση ΤΝ και ανάλυσης δεδομένων, ενώ θα διερευνηθούν θέματα όπως η εμπειρία του εργαζομένου, η ψυχική υγεία και οι μη χρηματικές αμοιβές, παρέχοντας ουσιαστικές λύσεις για τη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα.

Δηλώστε, λοιπόν, συμμετοχή και ανακαλύψετε πώς η σύγχρονη τεχνολογία και οι νέες στρατηγικές μπορούν να μεταμορφώσουν την επαγγελματική σας πραγματικότητα και να δημιουργήσουν ένα πιο αποτελεσματικό και ικανοποιητικό εργασιακό περιβάλλον.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

- Στελέχη C-Level

- Μέλη διοικητικών συμβουλίων από εταιρείες σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας

- Ιδιοκτήτες και διευθύνοντες σύμβουλοι ΜΜΕ

- Κυβέρνηση και αξιωματούχους τοπικής αυτοδιοίκησης Διευθυντές των ακόλουθων οργανισμών:

- Ανθρώπινου Δυναμικού, Διαφορετικότητας και Ένταξης, Διαχείρισης ταλέντων, Εργασιακών Σχέσεων

Επαγγελματίες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για:

- Οργανωσιακή κουλτούρα, ηγεσία

Ανάπτυξη, Δέσμευση εργαζομένων,

Σχεδιασμό διαδοχής, μάθηση και Ανάπτυξη, Σχέσεις εργαζομένων, Ταλέντο

Απόκτηση ταλέντων, δεοντολογία και ακεραιότητα.

Πληροφορίες

  • Organisers: IMH και PwC Κύπρου
  • Powered by: ECOMMBX
  • Sponsors: AON, Energame, ΙMR/University of Nicosia™, GrantXpert Consulting, Softone
  • Diversity and Inclusion Enabler: Cyta
  • Coffee Sponsor: Starbucks
  • Padel & Well-Being Sponsor: PPA PADELPRO ACADEMY LTD
  • Supporters: National Betting Authority, CPMA
  • Communication Sponsors: CBN News, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, Omega Channel

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

  • Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
  • Ιστοσελίδα: http://www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ ένας οδηγός επενδύσεων μέγιστης απόδοσης ταμείων
Γεφύρωση του χάσματος αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων
Με θετικό πρόσημο και αυξημένη συμμετοχή του κοινού ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδίου
Επίσημη συνάντηση Τομεακών Ομάδων Δικτύου ΕΕΝ στην Κύπρο υπό την αιγίδα του ΚΕΒΕ
Carob Awards: Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της διαφήμισης ξεκινά
Εργαστήρια ενδυνάμωσης γυναικών στον τομέα της αγροεπιχειρηματικότητας
Οι 29 οργανισμοί που συνήψαν στρατηγικές συνεργασίες με το CIM-Cyprus Business School
Στην έκδοση με τις 1000 +μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου: Το άλλο πρόσωπο των CEOs
Romulus Hotel: Το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα που αναβιώνει και γίνεται πεντάστερο
ΠΑΣΥΛΕ: Λήξαν το θέμα του ωραρίου καταστημάτων-«Ας αντιληφθούν τη ζημιά στο λιανεμπόριο και την οικονομία»