«Let’s Do It! Cyprus 2024»: Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού από το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus

Στις 15.10.24, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών συνέντευξη Τύπου ενόψει της παγκύπριας εκστρατείας καθαρισμού «Let’s Do It! Cyprus 2024», που διοργανώνει το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus, στις 28 Oκτωβρίου-3 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Ευημερίας Ζώων.

Τη συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν, o Impact Manager του Let’s Do It! Cyprus 2024, κ.Πάρης Κοσμάς, η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας Ζώων κα. Αντωνία Θεοδοσίου, η Λειτουργός κα. Νίκη Παπάκη εκ μέρους του Τμήματος Περιβάλλοντος και η Public Relations Supervisor της Petrolina, κα. Έλενα Νικολάου.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι τουΤμήματος Δασών, της Αστυνομίας Κύπρου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου.

letsdoit2

Στο καλοσώρισμά του, ο κ. Κοσμάς ευχαρίστησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για τη θερμή φιλοξενεία και υποδοχή του όπως επίσης και το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και Ευημέριας Ζώων για την συνεχή υποστήριξη του τα τελευταία χρόνια ενώ εξέφρασε την απαράμιλλη του ευγνωμοσύνη προς όλους τους εθελοντές και χορηγούς του Let’s Do It! Cyprus αφού «Το πανέμορφο και ισχυρό μωσαϊκό εθελοντών είναι μια ισχυρή υπενθύμιση ότι η περιβαλλοντική ευθύνη δεν επαφίεται σε ένα άτομο ή οργανισμό - είναι μια συλλογική προσπάθεια».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας Ζώων με την σειρά της ανέφερε ότι «Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην εκστρατεία Let’sDoItCyprus, μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο: τον σεβασμό μας στο περιβάλλον.Αναγνωρίζουμε, παράλληλα, ότι η υπερκατανάλωση οδηγεί σε μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και επιβαρύνει το περιβάλλον.Μέσα από την πρωτοβουλία Let’sDoItCyprus, την αφοσίωση και τη συμμετοχή εκατοντάδων εθελοντών, έχουν συλλεγεί τόνοι απορριμμάτων από παραλίες, δάση και πόλεις.Είμαι βέβαιη ότι το Let’sDoItCyprus θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις κοινές μας προσπάθειες για την προστασία του πλανήτη μέχρι που οι εκστρατείες καθαριότητας να είναι άνευ αντικειμένου και το Let’s Do It! Cyprus να αποτελεί μόνο μια πλατφόρμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

letsdoit3

Η κ. Παπάκη στον χαιρετισμό της χαρακτήρισε «χαρακτήρισε τη φετινή εκστρατεία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή καθώς συνδυάζεται με το πρώτο Αειφόρο Φεστιβάλ Πεδιαίου Ποταμού. Ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία εθελοντών, χορηγών και οργανωτών αναδεικνύει την αφοσίωση όλων να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να επικεντρωθούν στην επιτακτική ανάγκη για ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Τέλος, η κα. Νικολάου ολοκλήρωσε την Διάσκεψη ως Μέγα Χορηγός της Εκστρατείας λέγοντας ότι «Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί βασική για εμάς προτεραιότητα, και γι' αυτό στηρίζουμε την εκστρατεία "Let’s Do It! Cyprus" από το 2014, μια προσπάθεια που πιστέψαμε από τα πρώτα χρόνια διεξαγωγής της, και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική και συνάμα εθελοντική εκστρατεία στην Κύπρο.

Είναι με μεγάλη χαρά που συμμετέχουμε ως μέγας χορηγός της εκστρατείας, αλλά και με την ομάδα εθελοντών μας, την Petrolina Community. Με τη δική τους συμβολή, στηρίζουμε έμπρακτα τον στόχο της εκστρατείας για να καθαρίσουμε την Κύπρο από τα απορρίμματα που βρίσκονται στους δρόμους, στις πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον μας.»

letsdoit4
  • Tελετή Λήξης
  • Κυριακή 03/11/24 @09:00 π.μ
  • Εκκλησάκι δίπλα από Ερυθρό Σταυρό (Δήμος Στροβόλου) / Το εκκλησάκι λέγεται ' Εξωκλήσι 13 Οσιομαρτύρων της Μονής Καντάρας'
  • Χάρτης: https://maps.app.goo.gl/p1z9rMg5q63R4xYr6
  • FB Event > https://shorturl.at/VzYCc

Δειτε Επισης

Carob Awards: Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της διαφήμισης ξεκινά
Η Coral Cyprus χορηγός της εκδήλωσης «Κύπρος: 50 χρόνια υπομονής, μνήμης και ελπίδας επιστροφής»
«Let’s Do It! Cyprus 2024»: Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού από το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus
Με απόλυτη επιτυχία για 10η συνεχή χρονιά το International Compliance Forum (video)
Τετραήμερο παιδικό φεστιβάλ στην Αραδίππου-Στο «Παιδικό Χαμόγελο» μέρος των εσόδων
ΙδΕΚ: Οι 11 νεαροί επιστήμονες που ξεχώρισαν στo 18ο European Researcher’s Night
Στην Κύπρο ο Χρ. Στυλιανίδης-Στο επίκεντρο οι προοπτικές συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα των λιμένων
Οι ευκαιρίες στις αγορές σταθερού εισοδήματος σας περιμένουν
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται οι φιναλίστ υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία βράβευσης
Στέρεη γέφυρα του συγκροτήματος της Τρ. Κύπρου με την κοινωνία οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Eurolife