Με χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα ύψους €42 εκατ. το εργοστάσιο της «Olympus» στην Κύπρο

Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της στην βιομηχανική Τσερίου εγκαινίασε το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου η Olympus Foods Cyprus, θυγατρική της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε., η οποία εισέρχεται πλέον δυναμικά στον τομέα της παραγωγής χαλουμιού που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου.

Το εργοστάσιο αυτό αποτελεί την πιο τεχνολογικά προηγμένη και μεγαλύτερη σε δυναμικότητα (18.000 τόνοι ετησίως) εγκατάσταση παραγωγής χαλουμιού στην Κύπρο.

Αυτή η σημαντική επένδυση σε μια σύγχρονη και περιβαλλοντικά φιλική παραγωγική μονάδα, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρίας στην ποιότητα, την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η Εθνική Τράπεζα αποτέλεσε τον αποκλειστικό χρηματοδοτικό οίκο για την ανέγερση της παραγωγικής μονάδας χαλουμιού στη Λευκωσία, με χρηματοδότηση €42 εκατ. από το συνολικό κόστος επένδυσης άνω των €70 εκατ.

olympusethniki2

Η συγκεκριμένη επένδυση δεν είναι απλώς απόδειξη της χρηματοοικονομικής δύναμης της ΕΤΕ Κύπρου, αλλά και μια απόδειξη για την ουσιαστική αφοσίωση της τράπεζας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Η επιτυχής υλοποίηση του έργου Olympus Foods Cyprus Ltd θα συμβάλει σημαντικά στην ενδυνάμωση του αγροτοδιατροφικού τομέα της Κύπρου, δημιουργώντας επίσης νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας επιπλέον την ανταγωνιστικότητα των κυπριακών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν στελέχη της ανώτατης διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) καθώς και του Ομίλου της Εθνικής.

Το παρών τους έδωσαν επίσης από πλευράς της κυπριακής κυβέρνησης, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος και ο Υπουργός Εμπορίου & Βιομηχανίας, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δειτε Επισης

Ενισχύει την παρουσία της στην κυπριακή αγορά με απευθείας δρομολόγιο Λάρνακα-Ρώμη η Aegean
Με χρηματοδότηση από την Εθνική Τράπεζα ύψους €42 εκατ. το εργοστάσιο της «Olympus» στην Κύπρο
Μ. Δρουσιώτης: Υποχωρεί ο πληθωρισμός, αλλά οι τιμές στα τρόφιμα παραμένουν υψηλές
Θέλουν διευκρινίσεις πριν λάβουν τελικές αποφάσεις για την συλλογική σύμβαση ξενοδόχοι και συντεχνίες
Tα brands στην εποχή της υπερφόρτωσης περιεχομένου
Διατηρεί τη δυναμική της η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία-Αύξηση παραγωγής και πωλήσεων οχημάτων το ενιάμηνο
Η Ford παρουσιάζει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer στην Κύπρο
Hyundai INSTER: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με άνετους χώρους και ευελιξία
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου: Big deals in Cyprus
Οκτώ απαντήσεις για την πρόταση του ΑΚΕΛ σε σχέση με την φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών