Οι ευκαιρίες στις αγορές σταθερού εισοδήματος σας περιμένουν

Το οικονομικό και πολιτικό σκηνικό επηρεάζει άμεσα τα επιτόκια και την αγορά σταθερού εισοδήματος, δημιουργώντας ένα δυναμικό περιβάλλον που απαιτεί προσεκτική ανάλυση από επενδυτές και πολιτικούς αναλυτές.

Τα επιτόκια, ως βασικά εργαλεία νομισματικής πολιτικής, ρυθμίζονται από τις κεντρικές τράπεζες προκειμένου να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

Όταν οι κεντρικές τράπεζες αποφασίζουν να αυξήσουν τα επιτόκια, συχνά το κάνουν με σκοπό να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό και να διατηρήσουν τη σταθερότητα των τιμών.

Αυτές οι αυξήσεις έχουν άμεσες επιπτώσεις στα ομόλογα και άλλες επενδύσεις σταθερού εισοδήματος, καθώς η αύξηση των επιτοκίων συνήθως οδηγεί σε πτώση της αξίας των ήδη εκδοθέντων ομολόγων.

Από την άλλη πλευρά, το πολιτικό κλίμα μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών. Για παράδειγμα, πολιτικές αστάθειες ή σημαντικά γεγονότα, όπως εκλογές μπορούν να οδηγήσουν σε αβεβαιότητα στην αγορά.

H Insight εξετάζει το οικονομικό και πολιτικό σκηνικό για τα επιτόκια και το σταθερό εισόδημα και τις πιθανές επιπτώσεις των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ κατά το προσεχές 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ με τον Andy Burgess.

Ο Andy Burgess είναι Fixed Income Investment Specialist της Insight Investment και κατά την παρουσία του στο Συνέδριο θα εντοπίσει τις ευκαιρίες εντός των αγορών σταθερού εισοδήματος, τόσο σε όλες τις αγορές κρατικών και πιστωτικών τίτλων όσο και εντός αυτών, καθώς και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επενδυτές για να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες.

Όλ’ αυτά σε συνάρτηση με τις αμερικανικές εκλογές που αναμένεται να έχουν σημαντική επιρροή στα οικονομικά δεδομένα.

Σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας και εποπτείας

Ο Andy εντάχθηκε στην Insight το 2014 ως ειδικός στις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος. Προηγουμένως ήταν την GE Asset Management (GEAM), διαχειριστής χαρτοφυλακίου υπεύθυνος για τη διαχείριση μιας σειράς κρατικών και εταιρικών ομολόγων, καθώς και για την εποπτεία και την επιλογή εξωτερικών διαχειριστών μετοχών.

Νωρίτερα, κατείχε διάφορους ρόλους διαχειριστή χαρτοφυλακίου στις προηγούμενες εταιρείες της GEAM, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του το 1997 ως Far East Equity ως βοηθός διαχειριστή χαρτοφυλακίου.

Οι πρόσφατες εξελίξεις

Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου 2024, στο Hilton Nicosia και θα εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τις στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους.

Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Οργανωτές: AON & IMH
  • Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

Με απόλυτη επιτυχία για 10η συνεχή χρονιά το International Compliance Forum (video)
Τετραήμερο παιδικό φεστιβάλ στην Αραδίππου-Στο «Παιδικό Χαμόγελο» μέρος των εσόδων
ΙδΕΚ: Οι 11 νεαροί επιστήμονες που ξεχώρισαν στo 18ο European Researcher’s Night
Στην Κύπρο ο Χρ. Στυλιανίδης-Στο επίκεντρο οι προοπτικές συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα των λιμένων
Οι ευκαιρίες στις αγορές σταθερού εισοδήματος σας περιμένουν
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται οι φιναλίστ υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία βράβευσης
Στέρεη γέφυρα του συγκροτήματος της Τρ. Κύπρου με την κοινωνία οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Eurolife
30 χρόνια Telethon-Επετειακή εκδήλωση προς τιμήν των υποστηρικτών του θεσμού
Limassol Economic Forum: Ηγεσία και καινοτομία σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου: Big deals in Cyprus