Limassol Economic Forum: Ηγεσία και καινοτομία σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο

Το 15ο Limassol Economic Forum που θα πραγματοποιηθεί στο Parklane Resort & Spa την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, αποτελεί την κορυφαία επιχειρηματική εκδήλωση της Κύπρου.

Το φόρουμ υπόσχεται ένα πλούσιο πρόγραμμα με πάνελ ειδικών, ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ομιλίες που στοχεύουν στην επαναδιαμόρφωση της ηγεσίας και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Το φετινό φόρουμ φέρνει φιλοξενεί μερικούς από τους πιο διακεκριμένους και καινοτόμους επαγγελματίες από διάφορους κλάδους.

Ανάμεσα στους κορυφαίους ομιλητές είναι ο Lars Tvede, επιχειρηματίας και επιτυχημένος επενδυτής, ο οποίος θα αναλύσει τις προκλήσεις της ηγεσίας σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο, με έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και τις παγκόσμιες εξελίξεις.

Στη σκηνή θα βρεθεί επίσης ο Lewis Pugh, γνωστός για τα απίστευτα επιτεύγματά του ως κολυμβητής αντοχής σε ακραίες συνθήκες και Πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς.

Η ομιλία του θα εστιάσει στην ανθεκτικότητα της ηγεσίας, παρουσιάζοντας παραλληλισμούς μεταξύ των φυσικών προκλήσεων που έχει αντιμετωπίσει και των εμποδίων που συναντούν οι ηγέτες στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι ιστορίες του θα εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τα προσωπικά και επαγγελματικά τους όρια με αποφασιστικότητα και εστίαση στη βιωσιμότητα.

Το φόρουμ θα εξετάσει επίσης τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με την Inma Martinez, ειδική στην τεχνητή νοημοσύνη, να αποκαλύπτει πώς η AI αναδιαμορφώνει τις βιομηχανίες και οδηγεί την καινοτομία.

Η ομιλία της θα παρέχει πρακτικές συμβουλές για το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της AI για στρατηγικό πλεονέκτημα και ανάπτυξη.

Ξεχωριστό όνομα αποτελεί και ο Caspar Berry, πρώην επαγγελματίας παίκτης πόκερ και ειδικός στη λήψη αποφάσεων και την ανάληψη ρίσκου.

Με την εμπειρία του στο παιχνίδι του πόκερ και τη συγγραφή σεναρίων για το Χόλιγουντ, θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για τη διαχείριση της αβεβαιότητας και τη λήψη υπολογισμένων ρίσκων σε απρόβλεπτα περιβάλλοντα.

Εκτός από τους καταξιωμένους ομιλητές, το φόρουμ θα περιλαμβάνει πάνελ και συζητήσεις με ηγέτες επιχειρήσεων, προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα για ανταλλαγή απόψεων σε καίρια θέματα όπως η στρατηγική ανάληψη ρίσκου, το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και η αξιοποίηση της AI για τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό.

Ο οικονομολόγος Νίκος Βέττας θα ανοίξει την εκδήλωση με μια ανάλυση για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης για το 2025.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πάνελ «Υπολογισμός Ρίσκων, Ανάπτυξη Στρατηγικών, Λήψη Αποφάσεων», με τη συμμετοχή του Caspar Berry και άλλων ηγετών όπως ο Βασίλειος Χατζίκος (Siemens S.A.), ο Timur Turlov (Freedom Holding Corp.) και η Κλέα Ευαγόρου (Deloitte Cyprus), υπό τον συντονισμό του Δημήτρη Δημητρίου (Τράπεζα Κύπρου).

Το πάνελ θα επικεντρωθεί στη στρατηγική διαχείριση κινδύνων και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε αβέβαια περιβάλλοντα.

Στο πάνελ «Αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης για Επιχειρηματικό Μετασχηματισμό», η Inma Martinez θα συνομιλήσει με τον Peter Sarlin (Silo AI), τον Ηλία Νεοκλέους (Elias Neocleous & Co LLC) και τη Γεωργία Πίττα (ECOMMBX), υπό τη συντονιστική καθοδήγηση της Σταυριάνας Κοφτερού (W11 Ventures). Το πάνελ θα αναλύσει πώς η AI μπορεί να οδηγήσει σε πρωτοποριακές καινοτομίες στον επιχειρηματικό τομέα.

Το «fireside chat» θα προσφέρει προσωπικές συζητήσεις με ηγετικές μορφές όπως ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (Titan Cement) και ο Ευγένιος Ευγενίου (Invest Cyprus), καλύπτοντας θέματα βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας.

To Forum αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους ηγέτες επιχειρήσεων να αποκτήσουν νέες ιδέες και να αναπτύξουν τις ηγετικές τους ικανότητες, αντλώντας έμπνευση από ανθρώπους που έχουν καταφέρει το αδύνατο.

Mε τη δυναμική του ατζέντα, είναι βέβαιο πως το Limassol Economic Forum θα εμπνεύσει και θα δώσει τροφή για σκέψη σε κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να διαμορφώσει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

Πληροφορίες συνεδρίου

  • Οργανωτές: ΙΜΗ και περιοδικό IN Business
  • Platinum Partners: Τράπεζα Κύπρου, Deloitte Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC
  • Strategic Partner: Freedom24
  • Luxury Property Sponsor: Leptos Group
  • Σε συνεργασία με: Cyprus LSE Alumni Association
  • Υποστηρικτές: Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, Invest Cyprus
  • Χορηγός Επικοινωνίας: Cyprus Business News (CBN), περιοδικό GOLD

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

  • Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η Coral Cyprus χορηγός της εκδήλωσης «Κύπρος: 50 χρόνια υπομονής, μνήμης και ελπίδας επιστροφής»
«Let’s Do It! Cyprus 2024»: Παγκύπρια εκστρατεία καθαρισμού από το περιβαλλοντικό και εθελοντικό δίκτυο Together Cyprus
Με απόλυτη επιτυχία για 10η συνεχή χρονιά το International Compliance Forum (video)
Τετραήμερο παιδικό φεστιβάλ στην Αραδίππου-Στο «Παιδικό Χαμόγελο» μέρος των εσόδων
ΙδΕΚ: Οι 11 νεαροί επιστήμονες που ξεχώρισαν στo 18ο European Researcher’s Night
Στην Κύπρο ο Χρ. Στυλιανίδης-Στο επίκεντρο οι προοπτικές συνεργασίας Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα των λιμένων
Οι ευκαιρίες στις αγορές σταθερού εισοδήματος σας περιμένουν
CBN Young Dragon Awards: Ανακοινώνονται οι φιναλίστ υποψήφιοι σε κάθε κατηγορία βράβευσης
Στέρεη γέφυρα του συγκροτήματος της Τρ. Κύπρου με την κοινωνία οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Eurolife
30 χρόνια Telethon-Επετειακή εκδήλωση προς τιμήν των υποστηρικτών του θεσμού