Powered by

Εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Υπ. Γεωργίας-Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα

Εκπαιδευτικά σεμινάρια που ενισχύουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ισότητα των φύλων και που απευθύνονται στις αγρότισσες διοργανώνει τον Νοέμβριο το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, «η στήριξη της κυπριακής υπαίθρου και των ανθρώπων της αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη».

Στόχος του Υπουργείου, προστίθεται, «είναι η βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών μέσω δράσεων που προάγουν την ισότητα, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, καθώς και την ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στην παραγωγική διαδικασία».

«Σε αυτό το πλαίσιο, αναγνωρίζοντας και τιμώντας την προσφορά των γυναικών στον αγροτικό τομέα, με τη στήριξη και τη συνεργασία της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, Τζόζης Χριστοδούλου, αλλά και την εφαρμογή της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των Φύλων 2024-2026, προωθείται η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων που ενισχύουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την ισότητα των φύλων», σημειώνεται.

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση των εργαστηρίων, τα οποία απευθύνονται σε γυναίκες αγρότισσες και σε όσες ενδιαφέρονται για επιχειρηματική δραστηριοποίηση στην ύπαιθρο, ανατέθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στην εταιρεία ΙΜΗ και στην GrantXpert Consulting, όπως επίσης και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα επικεντρώνονται, μεταξύ άλλων, σε δεξιότητες ψηφιακής και χρηματοοικονομικής διαχείρισης, υποστηρίζοντας τις γυναίκες της υπαίθρου στην οικονομική ανεξαρτησία και ενδυνάμωση, ενώ θα λάβουν καθοδήγηση για επιχορηγήσεις και άλλες πληροφορίες μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πρότυπες μονάδες για απόκτηση βέλτιστων πρακτικών.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στον Αγρό την 1η και την 8η Νοεμβρίου, στο Πισσούρι στις 5 Νοεμβρίου, στον Άγιο Θεόδωρο Λάρνακας στις 9 Νοεμβρίου, και στην Κακοπετριά στις 15 και 22 Νοεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο www.moa.gov.cy ή να καλέσουν τα τηλέφωνα 22505634 και 22952043.

Επιπλέον, οι γυναίκες αγρότισσες μπορούν να αξιοποιήσουν παρεμβάσεις μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027, προϋπολογισμού €454 εκατ., το οποίο παρέχει επιδοτήσεις για τη βιωσιμότητα των γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Το πρόγραμμα «μικρών επενδύσεων» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν προγράμματα μεγάλης κλίμακας. Παράλληλα, μέσω της Παρέμβασης LEADER, ενισχύεται η τοπική ανάπτυξη και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, με πρόσθετη μοριοδότηση για γυναικείες συμμετοχές σε δραστηριότητες όπως η οικοτεχνία, όπως αναφέρεται.

«Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος παραμένει αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της γυναίκας της υπαίθρου, διασφαλίζοντας ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον για την κυπριακή αγροτική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Σκέψεις Βουλής για παραχώρηση εξουσίας στην Έφορο για διαγραφή προστίμων εταιρειών
Το πρόβλημα της στέγασης στην Κύπρο... Τι έδειξε η έρευνα της Eurostat και το αποτέλεσμα της εξίσωσης του Μάκη Κεραυνού
Διαψεύδει για φυσικό αέριο από το Ισραήλ ο Παπαναστασίου-«Πιο ρεαλιστική πρόταση το τερματικό»
Εκπαιδευτικά σεμινάρια από το Υπ. Γεωργίας-Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα
Πώς το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλάζει τον τομέα της υγείας της Κύπρου-Η δυνατότητα για επενδύσεις
Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Τα σημαντικά αποτελέσματα, ο θετικός αντίκτυπος και τα περιθώρια βελτίωσης
Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών της Κύπρου με την σφραγίδα της Khazna-Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας
Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη: Η πρόοδος στην υλοποίηση των έργων του ΣΑΑ στον τομέα της υγείας
«Πρόοδος»: Δίνει όλα τα στοιχεία στον ενδιαφερόμενο επενδυτή για τον «Ρόδον»-Προχωρά το due diligence