4ο Φεστιβάλ «Θάλασσα»... Ένας θεσμός-πλατφόρμα ενημέρωσης και έμπνευσης για τους νέους

Την 4η  διοργάνωση του Φεστιβάλ «Θάλασσα» χαιρέτησαν, την Τρίτη, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη και Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, καλώντας το κοινό να επισκεφθεί, το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο Λεμεσού (μόλος), να ψυχαγωγηθεί και να ενημερωθεί για την προσφορά της θάλασσας και της Γαλάζιας Οικονομίας.

Όπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, η Μαρίνα Χατζημανώλη, το Φεστιβάλ «Θάλασσα» έχει πλέον καταστεί ετήσιος θεσμός, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους συνολικά 43 φορείς και οργανισμούς, που ανταποκρίθηκαν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις προβάλλοντας το δικό τους έργο, μέσω συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενημέρωση και την ανάδειξη της σημασίας και τις προοπτικές της ναυτιλίας, της Γαλάζιας Οικονομίας και των λιμένων για την Κύπρο.

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να συμμετέχουν όλα τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών ακαδημιών, που προσφέρουν ναυτικά και ναυτιλιακά Προγράμματα σπουδών στην Κύπρο, ώστε να ενημερώσουν κατάλληλα τους νέους μας για τις προοπτικές των θαλάσσιων και ναυτιλιακών επαγγελμάτων και τη γαλάζια οικονομία», συμπλήρωσε. 

Ευχαρίστησε ακόμη το Υπουργείο Παιδείας για προβολή και προώθηση του φεστιβάλ σε όλα τα σχολεία, ενώ εξέφρασε τη χαρά της που τα εγκαίνια θα τελέσει, στις 12 το μεσημέρι, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής της Ελλάδας, Χρήστος Στυλιανίδης, «ο οποίος θα βρίσκεται στη Λεμεσό, για τη διεξαγωγή της κοινής δράσης, για καλλιέργεια ναυτικής και ναυτιλιακής κουλτούρας στους νέους μας, στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Συνεργασίας της Κύπρου με την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, Γιάννης Αρμεύτης, ανέφερε ότι κεντρικός στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της σημασίας της θάλασσας για τη Λεμεσό και την κοινωνία μας, αφού «δεν είναι απλώς το γεωγραφικό σύνορο της πόλης μας, αλλά είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας μας και η πηγή έμπνευσης για πολλές γενιές».

Το φεστιβάλ, συνέχισε, δεν είναι απλώς μια γιορτή της θάλασσας, «αλλά μια πλατφόρμα ενημέρωσης και έμπνευσης για τους νέους μας, με στόχο να τους φέρουμε πιο κοντά στις ευκαιρίες που προσφέρει η ναυτιλία και η Γαλάζια Οικονομία».

«Προσπαθούμε να τους δείξουμε τις πολλαπλές επαγγελματικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτόν τον τομέα, να εξερευνήσουν τον χώρο της ναυτιλίας, της τεχνολογίας και της θαλάσσιας έρευνας», συμπλήρωσε.

Οι δραστηριότητες του φεστιβάλ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, διέλευση σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, καθώς και ρυμουλκών της VTS Vasiliko Terminal και της P&O Maritime Logistics, συμβολικό αγώνα δρόμου αφιερωμένο στους ναυτικούς, κολυμβητική εξόρμηση στο αρχαίο λιμάνι της Αμαθούντας, εικαστικές εκθέσεις, παιδικές δραστηριότητες, βιωματικό εργαστήρι, δωρεάν κρουαζιέρες στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, επίδειξη θαλασσίων αθλημάτων κ.ά.

Αποκορύφωμα του φεστιβάλ θα αποτελέσει συναυλία του γνωστού Έλληνα τραγουδοποιού Κωστή Μαραβέγια στην πλατεία του παλιού λιμανιού της Λεμεσού, στις 20:00.

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Cyprus Road Races Grand Prix: Τα METRO μεγάλος χορηγός του 1ΚΜ ΜΕΤRO Kids Race
4ο Φεστιβάλ «Θάλασσα»... Ένας θεσμός-πλατφόρμα ενημέρωσης και έμπνευσης για τους νέους
Στις 328 και το δεύτερο τρίμηνο οι εταιρείες διαχείρισης και οι οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του JA Cyprus-Πρόεδρος η Κωνσταντίνα Λογοθέτη της PwC Kύπρου
ΗR Conference: Προς αναζήτηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας στο χώρο εργασίας
Δυναμική η παρουσία της Cyta Business στο Inspire Festival
SMARTNAV: Η νέα πρόταση των Logistics
Μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε έναν… βραχυπρόθεσμο κόσμο
Πόλη Χρυσοχούς: Υπογραφή συμβολαίων για παραμετροποίηση μηχανογραφικού συστήματος
Έρευνα για τις μετακινήσεις των πολιτών της Λεμεσού-Πρωτοβουλία για βελτίωση των υποδομών