Powered by

«Πρόοδος»: Δίνει όλα τα στοιχεία στον ενδιαφερόμενο επενδυτή για τον «Ρόδον»-Προχωρά το due diligence

Έτοιμο να δώσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται στον υποψήφιο επενδυτή Balram Chainrai, ο οποίος ενδιαφέρεται να εξαγοράσει μέχρι και το 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ελάχιστο το 76%, εμφανίζεται το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «η Πρόοδος», ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου «Ρόδον» στον Αγρό.

Μάλιστα, το διοικητικό συμβούλιο της «Πρόοδος» επιθυμεί όπως ο νομικός, οικονομικός και τεχνικός έλεγχος (due diligences) που ζήτησε ο επενδυτής, ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως «σε συνέχεια ανακοίνωσης της Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού ‘η Πρόοδος’ Δημόσια Λτδ (η ‘Εταιρεία’) ημερομηνίας 26 Σεπτεμβρίου 2024 και της ανακοίνωσης του κ. Balram Chainrai (ο ‘Προτείνοντας’), ημερομηνίας 11 Οκτωβρίου 2024, για την πρόθεση του για διενέργεια προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης για απόκτηση μέχρι και του 100%, με ελάχιστο το 76%, του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε συνεδρία του μελέτησε όλες τις σχετικές πληροφορίες που ήρθαν ενώπιον του και το αίτημα του Προτείνοντος για τη διενέργεια νομικού, οικονομικού και τεχνικού ελέγχου (due diligences)».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, προστίθεται στην ανακοίνωση, «προτίθεται να συνεργαστεί με τους συμβούλους του Προτείνοντα και να δώσει όσα στοιχεία χρειάζονται για την ομαλή και ταχεία ολοκλήρωση των εν λόγω ελέγχων το συντομότερο δυνατό».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό αναλόγως των εξελίξεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

Στον απόηχο της πιο πάνω ανακοίνωσης, το ΧΑΚ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας από σήμερα Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024, εφόσον έχει εκλείψει ο λόγος της αναστολής διαπραγμάτευσης.

«Το Χρηματιστήριο σημειώνει την αναφορά στην ανακοίνωση ότι αυτή δεν αποτελεί οριστική απόφαση προς διενέργεια δημόσιας Πρότασης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα σχέδια του επενδυτή

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, ο υποψήφιος επενδυτής φαίνεται να έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Ρόδον» στον Αγρό.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Chainrai θεωρεί ότι είναι μία καλή επενδυτική ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και στα πλάνα του, όπως πληροφορούμαστε, είναι όταν και εφόσον αναλάβει τη διαχείρισή του ξενοδοχείου, να το ανακαινίσει σημαντικά και να το μετατρέψει σε ένα exclusive ξενοδοχείο για χειμερινό τουρισμό.

Επιπρόσθετα, ο επενδυτής θεωρεί ότι με την αναγκαία ανακαίνιση και αναβάθμιση, το «Ρόδον» θα μπορέσει να προσελκύσει ξένους tour operators που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, και με τον χειμερινό τουρισμό.

Την ίδια ώρα, ο κ. Chainrai εμφανίζεται διατεθειμένος να επενδύσει όσα χρήματα χρειάζονται για να αναβαθμίσει το ξενοδοχείο και να πετύχει τους στόχους του για αυτό.

Δειτε Επισης

Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Τα σημαντικά αποτελέσματα, ο θετικός αντίκτυπος και τα περιθώρια βελτίωσης
Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών της Κύπρου με την σφραγίδα της Khazna-Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας
Φαντασμαγορικό Oktoberfest στο City of Dreams Mediterranean
«Πρόοδος»: Δίνει όλα τα στοιχεία στον ενδιαφερόμενο επενδυτή για τον «Ρόδον»-Προχωρά το due diligence
Η προόδος του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας-Πανέτοιμη για εκταμίευση της 5ης και 6ης δόσης η Κύπρος
Aegean: Αναζητά τους αυριανούς πιλότους-Έναρξη νέου κύκλου του προγράμματος υποτροφιών
Μ. Κεραυνός: Οι μέχρι σήμερα συνολικές εισπράξεις από το Σχέδιο Ανάκαμψης και ο δρόμος για τον τελικό στόχο
Αντίστροφη μέτρηση για τη δημοπρασία Οκτωβρίου της BidX1
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου: 20+1 business leaders to watch
Μάριος Ταννούσης: Η δυναμική και οι λόγοι για το κύμα ξένων επενδύσεων προς την Κύπρο-«Ελκυστικό πακέτο»