Powered by

Ν. Ίσαρης: Δυναμικά προς την υλοποίηση των στόχων της για το Σχέδιο Ανάκαμψης η Κύπρος-«Το στοίχημα είναι μεγάλο»

Σταθερός υποστηρικτής με τεχνογνωσία, χρηματοδότηση και καθοδήγηση στις προσπάθειες της Κύπρου για πετυχημένη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση παραμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ίσαρη, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο στη Γενική Διεύθυνση για την Επικοινωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, “το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά η επιτυχία του Σχεδίου θα είναι λαμπρό ορόσημο στην ιστορία της Κύπρου και της Ευρώπης”.

Ο κ. Ίσαρης χαιρετούσε την 3η Ετήσια Εκδήλωση για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών και την Αντιπροσωπεία Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Τόνισε την κρίσιμη σημασία της στήριξης που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση στις μεταρρυθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, αναδεικνύοντας παράλληλα την προοπτική που προσφέρει το Εθνικό Σχέδιο, το οποίο έχει προϋπολογισμό 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ για μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Προσήλωση στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση

Ο Ίσαρης ξεκίνησε με μια θετική αναφορά στην προκαταρκτική αξιολόγηση της δεύτερης αίτησης πληρωμής, αποδεικνύοντας ότι η Κύπρος προχωρά δυναμικά προς την υλοποίηση των στόχων της.

“Η δουλειά γίνεται και πρέπει να συνεχιστεί”, ανέφερε, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να παραμείνουν προσηλωμένοι στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση που επιδιώκει η Κύπρος.

Κοινές προσπάθειες για μια δίκαιη μετάβαση

Ο Ίσαρης υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των φορέων-κράτους, ιδιωτικού τομέα και κοινωνικών εταίρων-για την επιτυχή υλοποίηση του Σχεδίου. Η αναγνώριση ότι οι προκλήσεις απαιτούν συλλογικές προσπάθειες είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των κοινών στόχων της Κύπρου και της ΕΕ.

Στρατηγικές για μελλοντικές γενιές

Αναφερόμενος στις στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ίσαρης τόνισε ότι η κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050 είναι ένας από τους κύριους στόχους της προεδρίας von der Leyen.

Η στήριξη ευάλωτων πληθυσμών και επιχειρήσεων για μια επιτυχημένη μετάβαση είναι επίσης κεντρική στην πολιτική της ΕΕ.

“Μέσω του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, θέτουμε τα θεμέλια για τις επόμενες γενιές να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται”, τόνισε.

Ο ρόλος της Ευρώπης στην οικονομική ανάπτυξη

Ο κ. Ίσαρης αναφέρθηκε επίσης στον καταλυτικό ρόλο του Εθνικού Σχεδίου για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική άνθιση στην Ευρώπη.

Η συνεργασία και οι στρατηγικές που αναπτύσσονται σήμερα θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του αύριο, διασφαλίζοντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Κύπρου και της Ευρώπης συνολικά, ήταν το βασικό μήνυμα του Επικεφαλής.

Δειτε Επισης

Η προόδος του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας-Πανέτοιμη για εκταμίευση της 5ης και 6ης δόσης η Κύπρος
C. Gauer: Δείχνει αποφασιστικότητα και είναι επικεντρωμένη στους στόχους της για το ΣΑΑ η Κύπρος
Ν. Ίσαρης: Δυναμικά προς την υλοποίηση των στόχων της για το Σχέδιο Ανάκαμψης η Κύπρος-«Το στοίχημα είναι μεγάλο»
Μ. Κεραυνός: Οι μέχρι σήμερα συνολικές εισπράξεις από το Σχέδιο Ανάκαμψης και ο δρόμος για τον τελικό στόχο
Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο-Απώλειες 0,70% στο ξεκίνημα της εβδομάδας
Οδηγίες Αλέξη Βαφεάδη για το έργο των κυματοθραυστών στην Πάφο-Αυτό που θα εξεταστεί
Γραφεία εργασίας εννέα κρατών Ε.Ε. σε εκδήλωση «Find Your Career in Europe»-Eυκαιρίες εργασίας στην Ευρώπη
Μήνυμα Παναγιώτου στη Διάσκεψη του OIV-Αξιοποίηση διεθνών συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα
Δημόσιο: Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες προσωπικού από το 2013 και πώς κατανέμονται ανά Υπουργείο
Κ. Ιωάννου: Τα στεγαστικά σχέδια και οι πολιτικές για συγκράτηση και προσέλκυση νέου πληθυσμού στην ύπαιθρο