Μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε έναν… βραχυπρόθεσμο κόσμο

Ο βραχυπρόθεσμος προσανατολισμός έχει γίνει κυρίαρχο χαρακτηριστικό του επενδυτικού τοπίου. Εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων και αστάθειας των αγορών, βλέπουμε πολλούς επενδυτές να επηρεάζονται από τις ειδήσεις και τα τρέχοντα γεγονότα, τις ροές κεφαλαίων και τους υφιστάμενους θριαμβευτές της αγοράς. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές, ωστόσο, πρέπει να διατηρούν μια στρατηγική με μακροπρόθεσμη επενδυτική προοπτική, επιτρέποντας παράλληλα τακτικές προσαρμογές στο διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον.

Η νέα τάξη πραγμάτων απαιτεί προσεκτική ανάλυση θεμελιωδών παραγόντων και μακροοικονομικών τάσεων. Η προσκόλληση σε βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, από την άλλη, μπορεί να φέρει αρνητικές επιδράσεις. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές χρειάζεται να επικεντρωθούν σε βιώσιμες αποδόσεις αποφεύγοντας τις κινήσεις που εντείνουν την αστάθεια.

Το κλειδί για την επίτευξη σταθερότητας και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον έχει το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ και η Manager, Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας, Μιχαέλλα Σάββα, η οποία θα μιλήσει για τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε έναν… βραχυπρόθεσμο κόσμο.

Με παρουσία στο δημοφιλές επιχειρηματικό γεγονός, η Μιχαέλλα Σάββα θα εμβαθύνει στο πλαίσιο παρουσίασής της, σε μακροπρόθεσμες επενδυτικές στρατηγικές που, όπως όλα δείχνουν, ήρθαν για να μείνουν αλλά και στο πώς οι επενδυτές θα πρέπει να τοποθετήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους για να εκμεταλλευτούν αυτές τις ευκαιρίες και να διασφαλίσουν την ανθεκτικότητα.

Η Μιχαέλλα Σάββα είναι επικεφαλής του τμήματος Wealth & Investment Services της Ελληνικής Τράπεζας. Πριν από την ένταξή της στην τράπεζα ήταν Senior Strategist στην BlackRock, επικεφαλής των ευρωπαϊκών στρατηγικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας. και συμβούλευε μεγάλους θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών ταμείων, κρατικών επενδυτικών ταμείων και οικογενειακών γραφείων. Η Mιχαέλλα ήταν συν-επικεφαλής του BlackRock EMEA VP Village και συμμετείχε επίσης ενεργά στο 100 Women in Finance.

Πριν από την BlackRock, εργάστηκε στην Goldman Sachs Wealth Management, όπου διαχειριζόταν τα χαρτοφυλάκια Ultra-High-Net-Worth πελατών.

Εξελίξεις και στρατηγικές συμμόρφωσης στην κορυφαία διοργάνωση

Το 15ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ θα εξετάσει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, τις στρατηγικές συμμόρφωσης, καθώς και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη των συνταξιοδοτικών ταμείων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το Φόρουμ θα εστιάσει στις τοπικές και διεθνείς τάσεις στο συνταξιοδοτικό οικοσύστημα. Μέσω λεπτομερών αναλύσεων και παρουσιάσεων από κορυφαίους ομιλητές, το Συνέδριο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις σημαντικές προκλήσεις του τομέα και να αποκτήσουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.

Δηλώστε συμμετοχή και μάθετε όλα τα νεότερα σχετικά με την κατανομή περιουσιακών στοιχείων, ζητήματα επάρκειας συνταξιοδότησης και ακούστε από κοντά τις απόψεις εμπειρογνωμόνων σχετικά με πιθανές λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού παροχών και της επικοινωνίας με τους εργαζομένους. Μάθετε, ακόμη, για τις απαιτήσεις που υιοθετήθηκαν στην ΕΕ, τις οδηγίες της και τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία αλλά και το σχέδιο που ενεργοποιήθηκε για επίτευξη του Net Zero.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν ένα ακραίο γεγονός επηρέαζε τα χαρτοφυλάκια των πελατών σας; Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων θα χρησιμοποιήσει διάφορα πραγματικά σενάρια για να δώσει απαντήσεις στο πλαίσιο άλλης μιας συζήτησης που θα αναμένεται να εμπνεύσει το κοινό κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης διοργάνωσης.

Ποιους αφορά

Το Συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Μέλη διαχειριστικών επιτροπών Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως
  • Διευθυντικό Προσωπικό
  • Συμβούλους Ταμείων
  • Διαχειριστές κεφαλαίων
  • Χρηματοοικονομικούς οργανισμούς
  • Λογιστικά γραφεία
  • Δικηγόρους και νομικούς σύμβουλους
  • Αναλογιστικούς οίκους
  • Αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες
  • Στελέχη ανθρώπινου δυναμικού

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

Πληροφορίες συνεδρίου

Οργανωτές: AON & IMH

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Alpha Bank Cyprus, Eurobank Cyprus, Hellenic Bank

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness, Reporter

Δειτε Επισης

«Πρόοδος»: Δίνει όλα τα στοιχεία στον ενδιαφερόμενο επενδυτή για τον «Ρόδον»-Προχωρά το due diligence
ΗR Conference: Προς αναζήτηση της ψυχικής υγείας και ευημερίας στο χώρο εργασίας
Η προόδος του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας-Πανέτοιμη για εκταμίευση της 5ης και 6ης δόσης η Κύπρος
Μ. Κεραυνός: Οι μέχρι σήμερα συνολικές εισπράξεις από το Σχέδιο Ανάκαμψης και ο δρόμος για τον τελικό στόχο
Δυναμική η παρουσία της Cyta Business στο Inspire Festival
SMARTNAV: Η νέα πρόταση των Logistics
Μακροπρόθεσμες επενδύσεις σε έναν… βραχυπρόθεσμο κόσμο
Πόλη Χρυσοχούς: Υπογραφή συμβολαίων για παραμετροποίηση μηχανογραφικού συστήματος
Έρευνα για τις μετακινήσεις των πολιτών της Λεμεσού-Πρωτοβουλία για βελτίωση των υποδομών
Έρχεται το 8ο Project Management Conference-Ένα από τα πιο αναμενόμενα συνέδρια στην Κύπρο (video)