Powered by

Με μεγάλα σχέδια για το «Ρόδον» ο επενδυτής από το Χονγκ Κονγκ που θέλει να το αγοράσει-Αποκαλυπτικές πληροφορίες

Μεγαλεπήβολα σχέδια για το ξενοδοχείο «Ρόδον» στον Αγρό, φαίνεται πως έχει ο Balram Chainrai, παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος υπέβαλε πρόταση προς τους μετόχους της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ για απόκτηση μέχρι και του 100%, με ελάχιστο το 76% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, ο επιχειρηματίας δεν είναι η πρώτη φορά που επενδύει στην Κύπρο, αφού μέχρι στιγμής έχει εξαγοράσει αριθμό παλαιών ξενοδοχείων, τα οποία και αναβάθμισε, ενώ υλοποιεί και το Dream Tower στη Λεμεσό.

Σε ό,τι αφορά το ξενοδοχείο «Ρόδον», ο κ. Chainrai θεωρεί ότι είναι μία καλή επενδυτική ευκαιρία για επέκταση των δραστηριοτήτων του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και στα πλάνα του, όπως πληροφορούμαστε, είναι όταν και εφόσον αναλάβει τη διαχείρισή του ξενοδοχείου, να το ανακαινίσει σημαντικά και να το μετατρέψει σε ένα exclusive ξενοδοχείο για χειμερινό τουρισμό.

Επιπρόσθετα, ο επενδυτής θεωρεί ότι με την αναγκαία ανακαίνιση και αναβάθμιση, το «Ρόδον» θα μπορέσει να προσελκύσει ξένους tour operators που ασχολούνται, μεταξύ άλλων, και με τον χειμερινό τουρισμό.

Την ίδια ώρα, ο κ. Chainrai εμφανίζεται διατεθειμένος να επενδύσει όσα χρήματα χρειάζονται για να αναβαθμίσει το ξενοδοχείο και να πετύχει τους στόχους του για αυτό.

Ελκυστική πρόταση

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως, η πρόταση που κατέθεσε στους μετόχους της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ είναι αρκετά ελκυστική, αφού ο επενδυτής προσφέρει €3,50 ανά μετοχή πληρωτέα σε μετρητά, την ώρα που η ονομαστική αξία των 3.590.215 μετοχών του «Ρόδον» είναι €1,71 ανά μετοχή.

Σημειώνεται, εξάλλου, πως για να προχωρήσει η πρόταση εξαγοράς του «Ρόδον», ο επενδυτής θα πρέπει να εξασφαλίσει την αμετάκλητη δέσμευση των μετόχων για εξασφάλιση του 76%, τουλάχιστον, του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Παράλληλα, θα πρέπει να διενεργηθεί νομικός, οικονομικός και τεχνικός έλεγχος (due diligences), κάτι για το οποίο ο επενδυτής θεωρεί ότι δεν θα χρειαστούν πέραν των 30 ημερών.

Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες του InBusinessNews, μετά την υποβολή της ολοκληρωμένης πρότασης από τον επενδυτή, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ αναμένεται να συνέλθει εντός των ημερών για να την αξιολογήσει και να αποφασίσει εάν την αποδέχεται ή όχι.

Πάντως, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί, ο επενδυτής αναμένει την απάντηση των μετόχων εντός της εβδομάδας ή το αργότερο αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για εξαγορά του ξενοδοχείου Ρόδον το συντομότερο δυνατόν, ακόμη και εντός Οκτωβρίου.

Οι έξι μεγαλομέτοχοι

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία μέσω ΧΑΚ, οι μεγαλομέτοχοι του ξενοδοχείου, που κατέχουν ποσοστό άνω του 5%, είναι οι εξής:

  • Αντώνης Πισσαρίδης, πρόεδρος του Δ.Σ.: 11,85%
  • Νίκος Χατζιηωσήφ, μέλος Δ.Σ.: 9,32%
  • Universal Life Insurance Public Company Ltd: 17,30%
  • Απεήτειον Ίδρυμα: 15,98%
  • CyVenture Capital Public Company Ltd: 8,97%
  • Μάριος Χοιρομερίδης: 7,32%

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, η διασπορά στο ευρύ κοινό ανέρχεται στο 29,19% του μετοχικού κεφαλαίου.

Δειτε Επισης

«Πρόοδος»: Δίνει όλα τα στοιχεία στον ενδιαφερόμενο επενδυτή για τον «Ρόδον»-Προχωρά το due diligence
Aegean: Αναζητά τους αυριανούς πιλότους-Έναρξη νέου κύκλου του προγράμματος υποτροφιών
Με μεγάλα σχέδια για το «Ρόδον» ο επενδυτής από το Χονγκ Κονγκ που θέλει να το αγοράσει-Αποκαλυπτικές πληροφορίες
Συνεργασία Emirates-Etihad Clean Energy για μεγάλης έκτασης έργο ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων
Διακρατική συνάντηση στην Κύπρο για προώθηση ποιοτικών πρακτικών βιώσιμης τουριστικής και πολιτιστικής διαχείρισης
Η πρώτη κοινότητα αειφόρου τουρισμού στην Κύπρο-Δημιουργήθηκε στην Καλαβασό
Απογειώθηκε η προσφορά δωρεάν φυτών στο αεροδρόμιο Λάρνακας-Περισσότερα από 2.000 στο κοινό
Αυτός είναι ο επενδυτής που θέλει να εξαγοράσει το «Ρόδον» στον Αγρό-Πόσα προσφέρει για το 100%
Ποιο ποσοστό των αποφοίτων ξενοδοχειακών επαγγελμάτων εργάζονται στη βιομηχανία-Πόσοι επέλεξαν άλλο τομέα
Η Emirates διοργανώνει Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο