Το ύψος των επιτοκίων που δίνουν οι τράπεζες στην Κύπρο-Τι δείχνουν τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας

Στο 2,45% βρίσκεται το υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων προθεσμίας μέχρι ενός έτους για νέες εργασίες από νοικοκυριά τον Αύγουστο του 2024 και στο 4,96% το υψηλότερο επιτόκιο δανείων (κυμαινόμενο) για αγορά κατοικίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων προθεσμίας μέχρι ενός έτους για νέες εργασίες από νοικοκυριά κατοίκους ευρωζώνης το πρόσφερε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου) ύψους 2,45% και το χαμηλότερο η Ελληνική Τράπεζα ύψους 1,36%, ενώ το υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων για εταιρείες το πρόσφερε η Ελληνική Τράπεζα ύψους 2,83%.

Εξάλλου, το υψηλότερο επιτόκιο δανείων (κυμαινόμενο) για αγορά κατοικίας προς νοικοκυριά και αρχικής περιόδου προσδιορισμού μέχρι 1 έτος (νέες εργασίες-νέες συμβάσεις) το είχε η Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως ύψους 4,96%, ακολουθούμενη από τις Eurobank Cyprus 4,65% και Astrobank 4,60%, ενώ το χαμηλότερο επιτόκιο δανείων για νοικοκυριά το πρόσφερε ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης ύψους 3,02%.

Επιπλέον, το υψηλότερο επιτόκιο δανείων (κυμαινόμενο) προς εταιρείες μέχρι 1 εκ. ευρώ και αρχικής περιόδου προσδιορισμού μέχρι 1 έτος (νέες εργασίες – νέες συμβάσεις) το πρόσφερε η Banque SBA ύψους 8,05%, ακολουθούμενη από την Societe Generale Bank Cyprus ύψους 6,84%

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η νέα boutique Υπεραγορά Μικρόπολις στο Πέρα Χωριό Νήσου
Η κλινική Bellissimo επεκτείνεται στη Λευκωσία και ανοίγει στο Mall of Engomi
Τα συγχρηματοδοτούμενα δημόσια και αναπτυξιακά έργα που τρέχουν Υπ. Εσωτερικών και Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων
Delfi Partners: Πέφτει το Euribor και αυξάνονται τα νέα στεγαστικά δάνεια
Olympus και Kassatly επιβεβαιώνουν την δυναμική της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις
Οι προδιαγραφές του εργοστασίου παραγωγής χαλλουμιού της «Όλυμπος» στην Κύπρο-Επένδυση €70 εκατ.
Προς επέκταση το γραμμικό πάρκο στον Πεδιαίο-Θα φθάσει μέχρι την περιοχή Αγίου Ανδρέα
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Largest employers
Δημόσιο: Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες προσωπικού από το 2013 και πώς κατανέμονται ανά Υπουργείο
Στέφανος Πιερίδης: Ο κύκλος εργασιών και το σοβαρότερο πρόβλημα για τις πλείστες κατασκευαστικές εταιρείες