Powered by

Οδηγίες Αλέξη Βαφεάδη για το έργο των κυματοθραυστών στην Πάφο-Αυτό που θα εξεταστεί

Μετά την επιστολή του Δημάρχου Ανατολικής Πάφου στον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη για το έργο των κυματοθραυστών με στόχο την θωράκιση του παραλιακού μετώπου της Πάφου ο Υπουργός έδωσε οδηγίες για να εξεταστεί και να συζητηθεί το θέμα μεταξύ του Υπουργείου και των Δήμων, σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του Κλάδου Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων Στέλιο Ζερβό.

Ο κ. Ζερβός σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως τροχοδρομείται συνάντηση με τους Δημάρχους Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και Ανατολικής Πάφου Νίκο Παλιό, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα με τη Γενική Διεύθυνση Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών, αφού το Υπουργείο Μεταφορών ανέλαβε να προωθήσει το έργο.

Αυτό που θα εξεταστεί, συνέχισε, είναι κατά πόσο έχουν μπει πρόνοιες για χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων καθώς και να καθοριστούν οι συνεισφορές των Τοπικών Αρχών.

Οι Δήμοι ακολούθως θα πρέπει να δώσουν στον Κλάδο Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων τα στοιχεία των μελετών τους, να μελετηθούν και να εξεταστεί πως προχωρά η προκήρυξη του έργου, είπε ο κ. Ζερβός.

Επιπρόσθετα, ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί η τροποποίηση κάποιων πραγμάτων, όπως η μορφή των σχεδίων, η μορφή των εγγράφων ώστε να είναι σύμφωνα με τα πρότυπα των Δημοσίων Έργων.

Η ημερομηνία αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να οριστικοποιηθεί περί το τέλος της εβδομάδος, εξήγησε ο κ. Ζερβός.

Σημειώνεται πως στην επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη που απέστειλε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Ανατολικής Πάφου Νίκος Παλιός, αναφέρει ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Κλάδο Θαλασσίων Έργων του Τμήματος Δημοσίων Έργων και ζητά συνάντηση με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων Δήμων, εκπροσώπων του Κλάδου Θαλασσίων Έργων του ΤΔΕ, της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών και των Μελετητών.

Η έκταση της υπό μελέτη περιοχής έχει μήκος τέσσερα περίπου χιλιόμετρα από τα Δημοτικά Μπάνια στα δυτικά μέχρι το ξενοδοχείο «Louis Phaethon Beach» στα νότια, με το έργο να έχει χωριστεί σε πέντε υποπεριοχές.

Πρόκειται για έργο της θωράκισης του παραλιακού μετώπου Πάφου - Γεροσκήπου που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Προτεινόμενων για Συγχρηματοδότηση Έργων (Πρόγραμμα «ΘΑλΕΙΑ2021-2027») που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 13 Ιανουαρίου 2021.

Σημειώνεται πως το σχεδιασμό του έργου ανέλαβαν να υλοποιήσουν, οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου ενώ ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, περιλαμβανομένων και των εγγράφων προσφορών. Στο παρόν στάδιο αναμένεται η οριστικοποίηση του φορέα υλοποίησης. Για το έργο επίσης έχει εξασφαλιστεί περιβαλλοντική γνωμάτευση.

Δειτε Επισης

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο-Απώλειες 0,70% στο ξεκίνημα της εβδομάδας
Οδηγίες Αλέξη Βαφεάδη για το έργο των κυματοθραυστών στην Πάφο-Αυτό που θα εξεταστεί
Γραφεία εργασίας εννέα κρατών Ε.Ε. σε εκδήλωση «Find Your Career in Europe»-Eυκαιρίες εργασίας στην Ευρώπη
Μήνυμα Παναγιώτου στη Διάσκεψη του OIV-Αξιοποίηση διεθνών συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα
Δημόσιο: Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες προσωπικού από το 2013 και πώς κατανέμονται ανά Υπουργείο
Κ. Ιωάννου: Τα στεγαστικά σχέδια και οι πολιτικές για συγκράτηση και προσέλκυση νέου πληθυσμού στην ύπαιθρο
ΣΟΔΑΠ: Τέλος η παραλαβή σταφυλιών εσοδείας 2024-Μικρή η φετινή παραγωγή
Γιάννης Παναγιώτου: Η έκταση του προβλήματος της αδήλωτης εργασίας και ο στόχος για εκσυγχρονισμό της ΑΤΑ
«Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε μοναδικά προϊόντα... Να αναβαθμίσουμε τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι... Να αυξήσουμε τη συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ