Powered by

Γραφεία εργασίας εννέα κρατών Ε.Ε. σε εκδήλωση «Find Your Career in Europe»-Eυκαιρίες εργασίας στην Ευρώπη

Εκδήλωση σταδιοδρομίας "Find Your Career in Europe" διοργανώνουν την Τρίτη στη Λευκωσία το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το EURES Cyprus, για όσους αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Αντιπρόσωποι από γραφεία εργασίας από εννέα χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μαζί με εκπρόσωπους εταιρειών, θα παρουσιάσουν «εκατοντάδες ανοικτές θέσεις εργασίας σε διάφορους κλάδους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και προστίθεται πως εκδήλωση, είναι «μια μοναδική ευκαιρία» για όσους αναζητούν εργασία.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, γραφεία εργασίας από Γερμανία, Τσεχία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πολωνία, Σλοβακία, Σουηδία και Ολλανδία θα ενημερώσουν για ευκαιρίες εργασίας στους τομείς HORECA (ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες), μεταφορών, τεχνολογίας, επικοινωνιών, μηχανικής και υγείας, ενώ θα προβληθούν και προγράμματα κινητικότητας επιχορηγούμενα από την ΕΕ.

«Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους και όλες όσοι επιθυμούν να εξερευνήσουν ευκαιρίες εργασίας στην Ευρώπη και να γνωρίσουν τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας άλλων χωρών», αναφέρεται.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και σεμινάρια που αφορούν στην προετοιμασία για εργασία στο εξωτερικό και να δικτυωθούν με επαγγελματίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση διοργανώνεται από το Τμήμα Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το EURES Cyprus και είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια λειτουργίας του ευρωπαϊκού δικτύου EURES, «το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελεύθερη διακίνηση εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώνονται από το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) ένα εργαστήριο για «Εργαλεία Καριέρας» (Ώρα: 11:00-13:00), όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την πλατφόρμα Europass, να μάθουν πώς να δημιουργήσουν ένα επαγγελματικό Europass βιογραφικό και μία ολοκληρωμένη συνοδευτική επιστολή. Το εργαστήριο θα εστιάσει επίσης σε τεχνικές επιτυχημένων συνεντεύξεων, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές για την παρουσία στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

Μεταξύ14:00-16:00, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για Οριζόντιες Δεξιότητες, όπου οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να ενισχύσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την επαγγελματική τους επιτυχία, όπως η αποτελεσματική επικοινωνία, η οργάνωση και η διαχείριση χρόνου, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα, καθώς και η ομαδικότητα και η επίλυση προβλημάτων.

Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια θα είναι στην ελληνική γλώσσα και η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στο Royal Hall, στη Λευκωσία μεταξύ 10:00-18:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκεφθούν τις ενημερωτικές σελίδες facebook.com/cypruseuropeanjobfairs και  instagram.com/findyourcareereu, να τηλεφωνήσουν στο 22400820 ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση akafouros@dl.mlsi.gov.cy.

Δειτε Επισης

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο-Απώλειες 0,70% στο ξεκίνημα της εβδομάδας
Οδηγίες Αλέξη Βαφεάδη για το έργο των κυματοθραυστών στην Πάφο-Αυτό που θα εξεταστεί
Γραφεία εργασίας εννέα κρατών Ε.Ε. σε εκδήλωση «Find Your Career in Europe»-Eυκαιρίες εργασίας στην Ευρώπη
Μήνυμα Παναγιώτου στη Διάσκεψη του OIV-Αξιοποίηση διεθνών συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα
Δημόσιο: Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες προσωπικού από το 2013 και πώς κατανέμονται ανά Υπουργείο
Κ. Ιωάννου: Τα στεγαστικά σχέδια και οι πολιτικές για συγκράτηση και προσέλκυση νέου πληθυσμού στην ύπαιθρο
ΣΟΔΑΠ: Τέλος η παραλαβή σταφυλιών εσοδείας 2024-Μικρή η φετινή παραγωγή
Γιάννης Παναγιώτου: Η έκταση του προβλήματος της αδήλωτης εργασίας και ο στόχος για εκσυγχρονισμό της ΑΤΑ
«Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε μοναδικά προϊόντα... Να αναβαθμίσουμε τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν είμαστε ικανοποιημένοι... Να αυξήσουμε τη συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα στο ΑΕΠ