Στην κοινοπραξία 1010 COSMOS το διαστημικό έργο CARES του ESA

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έχει αναθέσει τον διαγωνισμό για το έργο CY_AD_02 CYPRUS AWARENESS AND EDUCATION STUDY (CARES) στην κοινοπραξία  1010 COSMOS.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κοινοπραξίας, "αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία της ESA με την ονομασία: 'Διαστημικοί Ορίζοντες: Γεφυρώνοντας το Χάσμα Μεταξύ Κύπρου και Σύμπαντος' στοχεύει στην ενίσχυση της συμμετοχής της Κύπρου στην επιστήμη και τεχνολογία του διαστήματος, εξοικειώνοντας παράλληλα το κυπριακό κοινό με τη σχετική επιστήμη".

Οπως αναφέρεται, το έργο καθοδηγείται από την 1010 COSMOS, ως Ανάδοχο, και υποστηρίζεται από τους συνεργαζόμενους φορείς INTERSTELLAR INSTITUTE και ADELVE Research, Innovation, Consulting & Trade. Πλαισιώνεται από το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, συγκεντρώνοντας έτσι μια κοινοπραξία κορυφαίων Κύπριων εμπειρογνωμόνων, διεθνώς αναγνωρισμένων αστροφυσικών, ενώ ενισχύεται από τις κορυφαίες αστρονομικές υποδομές της χώρας με τεχνολογίες αιχμής, όπως το Πλανητάριο Κύπρου, το Αστεροσκοπείο Τροόδους, τα Αστρο-πάρκα Αμιάντου & Αρόδων και το Επιστημονικό Πάρκο Λυκείου Ιδαλίου.

"Αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα διαρκείας ενός έτους, στοχεύει να φέρει μια επαναστατική προσέγγιση στην κατανόηση και εκτίμηση του κοινού για την επιστήμη του διαστήματος και τις πρακτικές εφαρμογές της στην καθημερινή ζωή", σημειώνεται.

Μερικές από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες περιλαμβάνουν καινοτόμες επισκέψεις σε σχολεία, παραγωγή επιστημονικών ταινιών σχετικών με την Κύπρο, ενημερωτικές εκπομπές σε τηλεόραση/ραδιόφωνο, εκθέσεις διαστημικής τέχνης, ομιλίες ειδικών στο κοινό, διαδραστικούς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα ένα τριήμερο φεστιβάλ διαστημικής επιστήμης στο Πλανητάριο Κύπρου.

Όλες οι δραστηριότητες θα είναι δωρεάν για το κοινό. 

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν σύντομα στο www.cosmos.cy/esa

Δειτε Επισης

Πώς επιτυγχάνεται η ασφάλεια των δεδομένων με τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς θα αλλάξει και την οδήγηση (vid)
Ανοίγει το πρώτο Quantum Data Center της IBM στην Ευρώπη-Σε λειτουργία στο Ehningen της Γερμανίας
Στην Ιταλία η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας της Κύπρου
Πράσινο Υπουργικού για αγορά 100.000 ηλεκτρονικών ταυτοτήτων-Θα διατεθούν δωρεάν οι 30.000
Google: Με απόφαση δικαστηρίου ανοίγει το app store της στον ανταγωνισμό
Ενισχύουν τις σχέσεις τους στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας Κύπρος και Ιαπωνία-Μνημόνιο συνεργασίας
Ανοίγει η πόρτα του ΧΑ για νέες εισαγωγές εταιρειών πληροφορικής-Το «ράλι» εσόδων του εξαμήνου
Ιστορικές διακρίσεις για την Κύπρο στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Πληροφορικής 2024
Google: Γιατί επενδύει ένα δις δολάρια στην Ταϊλάνδη