ΕΚΟ Κύπρου: Φιλανθρωπικό δείπνο για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος

Mε απόλυτη επιτυχία, η ΕΚΟ Κύπρου, θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, διοργάνωσε φιλανθρωπικό δείπνο την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Match For Life» που διεξάγει σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Με βασικό στόχο τον εμπλουτισμό του Κυπριακού Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών με νέους δότες, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, για τους ασθενείς με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές κακοήθειες, καθώς και για τους τρόπους έμπρακτης στήριξής τους.

Με κεντρικό σύνθημα «Κι αν ο ένας στους 100 είσαι εσύ;», η ΕΚΟ Κύπρου, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό στην προσπάθεια εμπλουτισμού του Αρχείου με νέους ταυτοποιημένους δότες.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Ιδρύματος, για κάθε εκατό νέους δότες που εγγράφονται, ο ένας μπορεί να είναι συμβατός και να σώσει μία ανθρώπινη ζωή.

Για όλους τους προσκεκλημένους στο φιλανθρωπικό δείπνο, η ΕΚΟ Κύπρου προσέφερε στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ποσό που αντιστοιχεί με το κόστος της ταυτοποίησης νέων δοτών, ενώ δόθηκε η δυνατότητα και σε όσους παρευρισκόμενους το επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν τις δικές τους δωρεές.

Μια διαφορετική νότα στη φιλανθρωπική εκδήλωση έδωσαν, με τη συμμετοχή τους, ο κορυφαίος Έλληνας σταρ Σάκης Ρουβάς και η νούμερο ένα pop star, Ελένη Φουρέιρα.

Το φιλανθρωπικό δείπνο αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς ενεργειών που ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της εκστρατείας “Match for Life”, μέσα από τις οποίες η ΕΚΟ Κύπρου επισφράγισε την έμπρακτη στήριξή της στο έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Οι πρωτοβουλίες περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, δειγματοληψίες για την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στα κεντρικά γραφεία και σε πρατήρια της Εταιρίας - με μεγάλη συμμετοχή και των εργαζομένων της ΕΚΟ.

Επιπλέον δράσεις οικονομικής ενίσχυσης της προσπάθειας, δρομολογήθηκαν μέσω του πρωτοπόρου προγράμματος επιβράβευσης καταναλωτών ΕΚΟ Smile, ενώ έσοδα διατέθηκαν και από άλλες υπηρεσίες εντός των πρατηρίων ΕΚΟ.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, απηύθυνε στην φιλανθρωπική εκδήλωση ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός, ο οποίος αφού συνεχάρη την ΕΚΟ Κύπρου για την πρωτοβουλία της, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΚΟ Κύπρου, η οποία μέσω του ολοκληρωμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της συμβάλλει στην κοινωνική ανάπτυξη, συνοχή και την ενίσχυση της κοινωνικής εμπιστοσύνης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η προσφορά και ο εθελοντισμός, όταν συνδυάζονται, έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ανέφερε: «Η HELLENiQ ENERGY επενδύει διαχρονικά στην Κύπρο, δημιουργώντας σημαντική αξία για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία της χώρας.

Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ενεργής στοχευμένης κοινωνικής συμμετοχής, με άξονες που περιλαμβάνουν το Περιβάλλον, τη Νέα Γενιά και φυσικά τη Υγεία.

Η πρωτοβουλία “Match for Life”, στοχεύει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των συμπολιτών μας στην προσπάθεια εμπλουτισμού του Κυπριακού Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών».

Στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Γιώργος Γρηγοράς ανέφερε: «Στην ΕΚΟ η προσφορά προς την κοινωνία είναι βασικό στοιχεία του DNA μας.

Όταν σχεδιάσαμε την εκστρατεία “Match For Life” σε συνεργασία με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα όραμα μας ήταν να χαρίσουμε ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη. Ξεκινήσαμε από τους δικούς μας ανθρώπους στα κεντρικά γραφεία, απευθυνθήκαμε στους πελάτες μας μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων και απόψε στρεφόμαστε σε όλους εσάς για αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία.

Η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι ύψιστη αρετή και γι’ αυτό σας ευχαριστούμε θερμά που στηρίζετε τις προσπάθειες της ΕΚΟ».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος Δρ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος, αφού ευχαρίστησε την ΕΚΟ και την HELLENiQ ENERGY για τη συνεργασία, σημείωσε: «Στα 28 χρόνια πορείας του, το Καραϊσκάκειο ‘Ιδρυμα, έχοντας πάντοτε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της φροντίδας του, έχει εξελιχθεί σε ένα υπερσύγχρονο διεπιστημονικό κέντρο, από τα καλύτερα στον κόσμο, στο τομέα της αιματολογίας, ογκολογίας και γενετικής του καρκίνου και στη διερεύνηση άλλων σπάνιων νοσημάτων.

Όραμά του ήταν και παραμένει η παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, με επιστημονικότητα, επαγγελματισμό και σεβασμό με βάση τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα.

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα υπάρχει και λειτουργεί αφενός λόγω της διαχρονικής στήριξής του από την πολιτεία και την κοινωνία γενικότερα, αλλά κυρίως από την έμπρακτη συνεισφορά που έχει από τους χορηγούς και υποστηρικτές του όπως είναι η ΕΚΟ Κύπρου.»

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα μάχεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό των ασθενών με λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις, με άλλες σπάνιες μορφές καρκίνου, με κληρονομικά σύνδρομα, με προδιάθεση για καρκίνο και με αυτοάνοσα νοσήματα.

Το Ίδρυμα διατηρεί το αρχείο εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ενώ αποτελεί ένα υπερσύγχρονο διαγνωστικό κέντρο, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Οι άνθρωποι της ΕΚΟ Κύπρου κατά τη διαδικασία της δειγματοληψίας για τον εμπλουτισμό του Κυπριακού Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών με νέους δότες, προχώρησαν σε μαζική εγγραφή στο αρχείο των εθελοντών, ώστε, αν είναι συμβατοί δότες, να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε έναν συνάνθρωπό τους.

Η HELLENiQ ENERGY και η θυγατρική της εταιρία ΕΚΟ ΚΥΠΡΟΥ, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, θα συνεχίσουν να στηρίζουν έμπρακτα τους πολίτες της χώρας, αλλά και να ενισχύουν το έργο φορέων και ιδρυμάτων με ουσιαστική συνεισφορά προς την κοινωνία.

9 10 1 (1) 4 3 5
9 10 1 (1) 4 3 5

Δειτε Επισης

Universal Life: Στηρίζει τον Σύνδεσμο Ρευματοπαθών Κύπρου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της
Η αναγκαιότητα της αποταμίευσης για συνταξιοδότηση
Olympus και Kassatly επιβεβαιώνουν την δυναμική της Κύπρου ως ελκυστικού προορισμού για επενδύσεις
ΕΚΟ Κύπρου: Φιλανθρωπικό δείπνο για ενίσχυση του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Οι προδιαγραφές του εργοστασίου παραγωγής χαλλουμιού της «Όλυμπος» στην Κύπρο-Επένδυση €70 εκατ.
Προς επέκταση το γραμμικό πάρκο στον Πεδιαίο-Θα φθάσει μέχρι την περιοχή Αγίου Ανδρέα
Στην έκδοση με τις 1000+μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου-Largest employers
Δημόσιο: Πόσο αυξήθηκαν οι δαπάνες προσωπικού από το 2013 και πώς κατανέμονται ανά Υπουργείο
Στέφανος Πιερίδης: Ο κύκλος εργασιών και το σοβαρότερο πρόβλημα για τις πλείστες κατασκευαστικές εταιρείες