Powered by

Ποιο ποσοστό των αποφοίτων ξενοδοχειακών επαγγελμάτων εργάζονται στη βιομηχανία-Πόσοι επέλεξαν άλλο τομέα

Το 32,1% των αποφοίτων του Κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων συνεχίζει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το 29,3% εργάζεται στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που αφορά στους αποφοίτους του Κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων των τελευταίων πέντε ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σήμερα στην Τεχνική Σχολή Λάρνακας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, το ΤΕΠΑΚ και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, με βάση τα ευρήματα της έρευνας «το 32,1% των αποφοίτων συνεχίζει τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το 29,3% εργάζεται στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία. Επιπλέον, το 23,1% έχει επιλέξει καριέρα εκτός του συγκεκριμένου τομέα».

Εξάλλου «το 50,6% των αποφοίτων που εργάζονται στον τομέα έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων, τα οποία θεωρούν οι απόφοιτοι ότι προσφέρουν προοπτικές καριέρας και εξέλιξης».

Σημειώνεται πως ‘ένα ψηλό ποσοστό των αποφοίτων (74,1%) δηλώνει ικανοποίηση από την παρούσα εργασία τους, ενώ το 76,5% έχει θετική άποψη για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους στον τομέα. Οι απόφοιτοι δίνουν προτεραιότητα στην Κύπρο ως χώρα επιλογής για τη συνέχιση των σπουδών τους, με ποσοστό 87,1%».

Γενικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι «όσοι συνεχίζουν την καριέρα τους στη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία ή επιλέγουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατηρούν μια πολύ πιο θετική άποψη σχετικά με τη συμβολή του κλάδου στην επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη», σημειώνεται.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, η Διευθύντρια της Τεχνικής Σχολής Λάρνακας Γεωργία Γεωργίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Νάκης Αντωνίου, και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης.

Στην της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας αναφέρεται πως «τα πορίσματα της έρευνας αναμένεται να βοηθήσουν στην αναγνώριση των αδυναμιών, των ευκαιριών αλλά και των τάσεων που διαμορφώνουν το μέλλον της εργοδότησης στον τουριστικό τομέα».

Δειτε Επισης

Ποιο ποσοστό των αποφοίτων ξενοδοχειακών επαγγελμάτων εργάζονται στη βιομηχανία-Πόσοι επέλεξαν άλλο τομέα
Η Emirates διοργανώνει Open Day πρόσληψης νέων μελών για το πλήρωμα καμπίνας στην Κύπρο
Parklane: Επεκτείνουν μέχρι 30 Νοεμβρίου την λειτουργία τους Nammos Limassol και The Retail Village
Τέλος στα δρομολόγια της SAS προς Σαγκάη-Γιατί οι αεροπορικές εγκαταλείπουν την Κίνα
Ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη ξενοδοχείων στην ύπαιθρο και τα ορεινά-Οι βασικές χαλαρώσεις που έρχονται
Aπαγόρευση των σκούτερ από τον Δήμου Πάφου-Χαιρετίζει η ΕΤΑΠ
Aegean: Μετέφερε πάνω από 12,5 εκατ. επιβάτες τους πρώτους εννέα μήνες του 2024
Ανακαλύψτε τη δύναμη των Θεαινών: Μια ολιστική πολιτιστική εμπειρία στο ξενοδοχείο Almyra
Η σούμα των ξενοδόχων για την καλοκαιρινή σεζόν που πέρασε-Το θετικό πρόσημο και οι προοπτικές για τον χειμώνα
Στα χέρια των ξενοδόχων και των συντεχνιών η μεσολαβητική Παναγιώτου-Χρονικό ορόσημο η 21η Οκτωβρίου