ΙδΕΚ: Γέφυρες συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας

Σειρά συναντήσεων με ανώτερα διευθυντικά στελέχη χρηματοδοτικών οργανισμών του εξωτερικού είχε ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) κ. Θεόδωρος Λουκαΐδης, στο πλαίσιο του STS Forum που πραγματοποιήθηκε στο Κιότο, Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκαΐδης είχε συνάντηση με τον κ. Martin Carretero του Ισπανικού CDTI, με τον οποίο συμφώνησαν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα μεταφοράς γνώσης και εμπορικής αξιοποίησης αποτελεσμάτων έρευνας, καθώς επίσης την παροχή ευκαιριών δικτύωσης μεταξύ Κυπριακών και Ισπανικών φορέων με σκοπό την από κοινού υποβολή προτάσεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ορίζοντας Ευρώπη».

Ο κ. Λουκαΐδης είχε επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με την κ. Anu Noorma, Γενική Διευθύντρια του Εσθονικού Συμβουλίου Έρευνας, και τον κ. Adrian Curaj, Γενικό Διευθυντή του Ρουμανικού οργανισμού χρηματοδότησης UEFISCDI, όσον αφορά την εντατικοποίηση των συνεργασιών σε θεματικές κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ φορέων των δυο χωρών.

ΙΔΕΚ1

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ συνομίλησε επίσης με την κ. Melanie Cullins, Γενική Διευθύντρια του Καναδικού Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκε η δημιουργία πλαισίου για την παροχή ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ κυπριακών και καναδικών φορέων, στο πλαίσιο του Ορίζοντα Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι, από τον Ιούλιο του 2024 ο Καναδάς προσχώρησε στο πρόγραμμα Ορίζοντας Ευρώπη και Καναδικοί φορείς μπορούν να συμμετέχουν στον Πυλώνα ΙΙ του προγράμματος.

ΙΔΕΚ2

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος του ΔΣ ΙδΕΚ και ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ συμμετείχαν στην ετήσια συνέλευση Funding Agencies Presidents Meeting και έλαβαν μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον Πρόεδρο του JSPS, Sugino Tsuyoshi, την Πρόεδρο του Γερμανικού χρηματοδοτικού οργανισμού DFG, κ. Katja Becker, τη Διευθύντρια του Ελβετικού Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης, κ. Angelika Kalt και τον ΓΔ του CDTI.

O Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ ανέλαβε την παρουσίαση των θέσεων όσο αφορά στον ρόλο των χρηματοδοτικών οργανισμών ως προς τη διαμόρφωση και την υλοποίηση επιστημονικής διπλωματίας.

Ως οι φορείς υλοποίησης εθνικών πολιτικών, οι χρηματοδοτικοί οργανισμοί διαδραματίζουν, μέσα από το πολύπλευρο έργο τους, σημαντικό ρόλο τόσο στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για ανάπτυξη των εθνικών τους οικοσυστημάτων, όσο και στη διεθνοποίησή τους μέσα από διεθνείς συνεργασίες.

Η σύσφιξη των μεταξύ τους συνεργασιών, έτσι ώστε η επιστήμη να ενώνει και να αποτελεί μια κοινή γλώσσα που δημιουργεί αξία και διαμορφώνει το κοινό μας μέλλον, αποτελεί προτεραιότητα, σημείωσαν ο Πρόεδρος και ο ΓΔ του ΙδΕΚ.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο Γενικός Διευθυντής του ΙδΕΚ συμμετείχε στις εργασίες του Regional Action on Climate Change.

Δειτε Επισης

payabl.: Βράβευση από την ΑΕΛ Λεμεσού για την στήριξη προς την καλαθοσφαιρική της ομάδα
Ελένη Νεοκλέους: Επανεξετάστε τις μεθόδους διαχείρισης κινδύνων
Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο τομέας της συμμόρφωσης για την εφαρμογή των κυρώσεων-Τι λένε κορυφαίοι επαγγελματίες
L.Parra: Οι κανονιστικές απαιτήσεις μεταμορφώνονται χάρη στο ΑΙ
Οι κυρώσεις made in England, oι προκλήσεις στην εφαρμογή και οι συστάσεις
ΙδΕΚ: Γέφυρες συνεργασίας με διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς Έρευνας και Καινοτομίας
MASO Strategic: Εντάσσει δύο κορυφαία στελέχη στην ομάδα της, ενισχύει την στρατηγική της παρουσία στην διεθνή αγορά
SPARROW: Πρωτοποριακό έργο για ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών ενάντια σε ψηφιακές καταστροφές
H πρωτοβουλία «Back to School is for everyone» των Marks & Spencer-Συγκινητική στήριξη από το κοινό
Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο και η προετοιμασία ενόψει… DORA