Μάριος Σκανδάλης: Καθοριστικός για την επιτυχία του rebranding ο ρόλος των επαγγελματιών συμμόρφωσης

«Ο ρόλος των επαγγελματιών συμμόρφωσης είναι καθοριστικός για την επιτυχία του rebranding των επιχειρήσεων», ήταν τα λόγια που ακούστηκαν από τον Μάριο Σκανδάλη Chief Compliance Officer, Bank of Cyprus Group και Πρόεδρο του Κυπριακού Φόρουμ Ακεραιότητας.

Από το βήμα του 10ου International Compliance Forum που παρουσίασε η Τράπεζα Κύπρου, ο ομιλητής και προεδρεύων του Συνεδρίου, υπογράμμισε την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση του τρόπου με τον οποίο η συμμόρφωση εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι η νέα εποχή απαιτεί καινοτόμες προσεγγίσεις και έξυπνη χρήση τεχνολογιών.

Στην παρουσίασή του, "Re-Branding Compliance" και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, ο κ. Σκανδάλης τόνισε πως τα επόμενα δέκα χρόνια η συμμόρφωση θα επηρεαστεί καθοριστικά από την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.

Οι εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψουν στους επαγγελματίες συμμόρφωσης να προβλέπουν και να αποτρέπουν προβλήματα προτού ανακύψουν, ενώ ταυτόχρονα θα αυτοματοποιούν ρουτίνες.

Σημαντική πτυχή της ομιλίας του ήταν η ανάγκη να τεθούν υπό αμφισβήτηση οι άκαμπτες ρυθμιστικές απαιτήσεις που δεν συμβάλλουν ουσιαστικά στην αξία της επιχείρησης.

Ο ρόλος των επαγγελματιών συμμόρφωσης, σύμφωνα με τον κ. Σκανδάλη, είναι καθοριστικός για την επιτυχία του rebranding. Αυτοί είναι που θα ενισχύσουν την κουλτούρα ηθικής και ακεραιότητας στις επιχειρήσεις, εμπνέοντας μια νέα οπτική στη συμμόρφωση, όχι ως αναγκαστικό κακό, αλλά ως μονοπάτι προς την αριστεία.

Κατά τον ίδιο, οι ηγέτες πρέπει να δίνουν το σωστό παράδειγμα, εξασφαλίζοντας ότι οι λειτουργίες συμμόρφωσης έχουν λόγο στη στρατηγική διαμόρφωση και καθοδήγηση των επιχειρήσεων με όραμα και θάρρος.

Με την αξιοποίηση των τεχνολογιών αιχμής και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας ακεραιότητας, η συμμόρφωση μπορεί να μετατραπεί σε κεντρικό άξονα της επιχειρηματικής επιτυχίας στην Κύπρο και πιο πέρα, διεμήνυσε, στο πλαίσιο του εναρκτήριου χαιρετισμού του και ενώπιον του κοινού που παρεβρέθη στο φετινό, επετειακό, Φόρουμ.

Το 2024 σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή χρονιά για το International Compliance Forum, καθώς γιορτάζει τα 10 χρόνια του με μια λαμπρή διοργάνωση που συγκέντρωσε τους σπουδαιότερους επαγγελματίες του χώρου.

Το Compliance Forum, που έχει καθιερωθεί ως το κορυφαίο φόρουμ για θέματα συμμόρφωσης στην Κύπρο, προσέλκυσε περισσότερους από 400 συμμετέχοντες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ειδικοί από παγκοσμίως αναγνωρισμένους οργανισμούς, όπως τον OFSI και τον OFAC, κατέφθασαν στην Κύπρο για να μοιραστούν γνώσεις, απόψεις και εξελίξεις.

Δειτε Επισης

MASO Strategic: Εντάσσει δύο κορυφαία στελέχη στην ομάδα της, ενισχύει την στρατηγική της παρουσία στην διεθνή αγορά
SPARROW: Πρωτοποριακό έργο για ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών ενάντια σε ψηφιακές καταστροφές
H πρωτοβουλία «Back to School is for everyone» των Marks & Spencer-Συγκινητική στήριξη από το κοινό
Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο και η προετοιμασία ενόψει… DORA
H. Dixon: O πολύπλοκος ρόλος του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων στον τομέα της συμμόρφωσης και η διαρκής ανάγκη
Οι αμερικανικές κυρώσεις, η περίπτωση της Ρωσίας και το κρίσιμο έργο των τμημάτων συμμόρφωσης των τραπεζών
Μάριος Σκανδάλης: Καθοριστικός για την επιτυχία του rebranding ο ρόλος των επαγγελματιών συμμόρφωσης
Hermes Airports: Προσφέρει δωρεάν φυτά στο κοινό στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινη λεμονάδα»
«Blackened Goggle Challenge»...Φιλανθρωπική ημερίδα κολύμβησης από την Καρολίνα Πελενδρίτου
Ο ένας χρόνος λειτουργίας της ΒΟΧ ΝOW στην Κύπρο-Τι δηλώνει ο CEO της εταιρείας στην χώρα μας