Σχέδιο επιβράβευσης νεαρών αθλητών και αθλητριών από την Τράπεζα Κύπρου

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους Χορηγικής συνεργασίας, αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γεώργιο Χρυσοστόμου επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, Χρυσού Χορηγού της ΚΟΕ, με στόχο την γνωριμία με τους αθλητές που έχουν ενταχθεί στο «Σχέδιο επιβράβευσης νεαρών αθλητών κάτω των 18 ετών, ως ανερχόμενα ταλέντα στον αθλητισμό». Πρόκειται για ένα σχέδιο που καθιέρωσε η Τράπεζα Κύπρου τα τελευταία χρόνια με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας με τους νεαρούς αθλητές και τις νεαρές αθλήτριες, και προσφορά προς αυτούς ενός συμβολικού ποσού.

Την αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνόδευαν οι έξι από τους επτά αθλητές, από επτά διαφορετικά αθλήματα, που εντάχθηκαν στο σχέδιο για το 2024, Μάρκος Κοντόπουλος (Σκοποβολή), Αιμίλιος Ποέρος (Ιστιοπλοΐα), Ραφαέλλα Αριστοτέλους (Στίβος) Μιχαελδήμη Προκοπίου (Κολύμβηση), Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης (Ξιφασκία) Αλέξανδρος Κωνσταντίνου (Τρίαθλο). Απουσίαζε η αθλήτρια των Παγοδορμιών Στεφανία Γιακόβλεβα που αυτές τις μέρες συμμετέχει στους 4ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στην Κορέα.

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους της Τράπεζας Κύπρου ήταν η Ειρήνη Γρηγορίου (Εκτελεστική Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού & Μετασχηματισμού ), ο Δημήτρης Δημητρίου (Διευθυντής Διεύθυνσης Διαχείρισης Κινδύνων), ο Σάββας Κούννος (Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων), η Έλλη Ιωαννίδου (Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας) και από την ΚΟΕ ο Διοικητικός Λειτουργός κ. Γεώργιος Κορέλλης.

Απευθυνόμενη στους αθλητές η κα Ιωαννίδου καλωσόρισε όλους τους φιλοξενούμενους και σημείωσε ότι μετά από υπόδειξη της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, η Τράπεζα επιβραβεύει για τη φετινή χρονιά επτά αθλητές και αθλήτριες από ισάριθμες αθλητικές Ομοσπονδίες για να τους επιβραβεύσει για τις μέχρι στιγμής επιτυχίες τους : «Σας παραδίδουμε ένα συμβολικό ποσό ως επιβράβευση των μέχρι τώρα προσπαθειών σας, με τις ευχές της Τράπεζας Κύπρου για καλή σταδιοδρομία και γιατί όχι σε τέσσερα χρόνια να σας δούμε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Γεώργιος Χρυσοστόμου, ευχαρίστησε την Τράπεζα Κύπρου και ιδιαίτερα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Πανίκo Νικολάου για την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει προς την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή σημειώνοντας τα ακόλουθα : «Μέσα από αυτή τη συνεργασία, αναδεικνύονται οι κοινοί στόχοι και οράματα που έχουμε, και τα οποία μπορούμε να υλοποιήσουμε πρωτίστως μέσω των αθλητών. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν και το επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα δεν είναι η πρώτη θέση, αλλά μέσω της συμπεριφοράς των αθλητών εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων να προτάσσονται οι αρχές και αξίες του Ολυμπισμού, και παράλληλα να αποτελέσουν τους πρεσβευτές μας για μια καλύτερη κοινωνία».

Η Ειρήνη Γρηγορίου εκφράζοντας εκ μέρους όλου του προσωπικού της Τράπεζας τα θερμά συγχαρητήρια, απευθυνόμενη προς τους αθλητές ανέφερε ότι όλοι αντιλαμβανόνται τη δέσμευση, τη δυσκολία, και το χρόνο που αφιερώνουν καθημερινά, θυσιάζοντας πολλά άλλα πράγματα.

Ο Δημήτρης Δημητρίου επεσήμανε ότι τα χαρακτηριστικά που αναπτύσσουν οι αθλητές, όπως η συνέπεια στην προπόνηση, η δέσμευση, και η προσήλωση στη λεπτομέρεια, είναι προσόντα που αναγνωρίζονται και χαρακτηριστικά που χρειάζεται ο καθένας από μας για να πετύχει σε οποιονδήποτε τομέα στη ζωή του.

Από την πλευρά τους οι αθλητές, ευχαρίστησαν για την επιλογή τους, και περιέγραψαν την καθημερινότητα τους όπως διαμορφώνεται με την ενασχόληση τους με τον αθλητισμό, τα όσα θετικά τους προσφέρει αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσπαθήσουν να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης με την οποία τους περιέβαλε τόσο η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και η Τράπεζα Κύπρου.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»