Powered by

Άνοδος σχεδόν 5% στον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής τον Νοέμβριο

Άνοδο 4,8% παρουσίασε σε ετήσια βάση ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής στην Κύπρο τον Νοέμβριο 2023, ωθούμενος ανοδικά από τις περισσότερες οικονομικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής για τον μήνα Νοέμβριο 2023 έφθασε στις 138,5 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας αύξηση 4,8% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2022.

Για την περίοδο Ιανουαρίου– Νοεμβρίου 2023, ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 2,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Στον τομέα της μεταποίησης παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 3,2%, σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2022.

Μεγάλη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε επίσης στον τομέα της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών με 30,6%, καθώς και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με 7,8% και των μεταλλείων και λατομείων με 6%.

Δειτε Επισης

Είδε ξανά τις συντεχνίες για την ΑΤΑ ο Γιάννης Παναγιώτου-Εξαντλεί κάθε περιθώριο για κοινά αποδεκτή λύση
Με ζημιές έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία άνοδος
Στρατηγικές επιλογές Ε.Ε. για κλίμα στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος με συμμετοχή Μαρίας Παναγιώτου (βίντεο)
Πάνω ο μέσος όρος απασχόλησης στην Κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο-Αύξηση στους εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)
Κ. Ιωάννου: Αποφασιστικό βήμα για ορθολογική διαχείριση τ/κ περιουσιών η ψήφιση κανονισμών
Βλέπει τις συντεχνίες μετά το τελεσίγραφο για την ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Πότε λήγει το χρονοδιάγραμμα για κατάληξη
Θάνος Μιχαηλίδης: Η μεγάλη προοπτική της Πάφου και πώς θα προσελκύσει υψηλότερης εισοδηματικής τάξης τουρίστες
Ο στόχος που επιτυγχάνεται με την ίδρυση της ΕΜΕΚ-«Προστατεύουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα»
Κόλαφος για το ΤΟΜ το πόρισμα της Ερευνητικής για τους Τακάτα-Δείχνει ποινικές ευθυνές για λειτουργούς του