powered by

Γενικό Λογιστήριο: Στο πλαίσιο νομοθετικού/κανονιστικού πλαισίου η διαχείριση ERP

Η ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων- Enterprise Resource Planning (ERP), από το στάδιο της συμβασιοποίησης μέχρι και τον τερματισμό της σχετικής σύμβασης, έγινε στο πλαίσιο του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, και λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα του έργου και το δημόσιο συμφέρον, αναφέρει το Γενικό Λογιστήριο (ΓΛ) της Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τα ευρήματα της ειδικής έκθεσης για το θέμα που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση σε σχέση με τα συμπεράσματα και συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το ΓΛ αναφέρει πως «ο χρόνος υποβολής των προσφορών είχε παραταθεί συνολικά για περίοδο, πέραν των τριών μηνών, κάτι που θεωρείτο ικανοποιητικό με βάση τις τροποποιήσεις και διευκρινίσεις που είχαν δοθεί από το ΓΛ στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Προσθέτει ότι «πριν από τον καθορισμό των απαιτήσεων για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, διεξήγαγε έρευνα αγοράς στο πλαίσιο της οποίας έγιναν παρουσιάσεις από τους ενδιαφερόμενους φορείς σχετικά με τις δυνατότητες των συστημάτων τους και οι οποίες λήφθηκαν υπόψη κατά την οριστικοποίηση των απαιτήσεων, έχοντας συνάμα λάβει τεχνική υποστήριξη από εξωτερικούς συμβούλους».   

Αναφέρει επίσης ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της σύμβασης, ο σχεδιασμός του συστήματος έγινε, ως είθισται, σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους του αναδόχου και προσθέτει ότι «η διαδικασία της αξιολόγησης των υποβληθείσων προσφορών έγινε με βάση το κανονιστικό πλαίσιο και περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη λήψη αναφορών από πελάτες των προσφερόντων».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΓΛ, «κατά την υλοποίηση του έργου, είχε πλήρη αντίληψη των προβλημάτων που κατά καιρούς παρουσιάστηκαν και, ακριβώς λόγω της μεγάλης σημασίας του έργου, επέδειξε την απαιτούμενη ευελιξία και διαχειρίστηκε τα προβλήματα έχοντας ως γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και αξιολογώντας σε κάθε περίπτωση τις εναλλακτικές επιλογές, πάντα στο πλαίσιο του ισχύοντος νομικού πλαισίου».

Προσθέτει ότι «με δεδομένο ότι ‘ο Ανάδοχος έχει αποδεδειγμένα αποτύχει να εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις’, όπως σημειώνεται και στην υπό αναφορά Ειδική Έκθεση, λαμβάνει ήδη τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις πρόνοιες της ΚΔΠ 138/2016».

Τέλος, το ΓΛ αναφέρει ότι «μετά τον τερματισμό της υπό αναφορά σύμβασης, λαμβάνοντας υπόψη τις προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά την υλοποίηση του έργου, προχώρησε στο σχεδιασμό της στρατηγικής για την αναβάθμιση και αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων σε σταδιακή βάση με στόχο τη μείωση των κινδύνων κατά το σχεδιασμό, υλοποίηση και εφαρμογή τους».

Δειτε Επισης

Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Η Κωνσταντίνα Χριστοφή συστήνει το HEATWAVE Fitness Festival...«Ένα πάρτι για όσους έχουν μπει στην εποχή της ευεξίας»
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Stoiximan και Απόλλων Λεμεσού στο πλευρό της τρίτης ηλικίας με ουσιαστική στήριξη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Προχωρά στη δημιουργία δικτύου εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων το Τμήμα Περιβάλλοντος
Επενδύει στη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο ο ΣΕΛΚ-Εκδήλωση με επίκεντρο την δεντροφύτευση και την βιωσιμότητα