Powered by

Ικανοποιητικός τζίρος τις γιορτές στα κέντρα αναψυχής της Λάρνακας-Θελούν παρέμβαση του κράτους

Ικανοποιητικό χαρακτήρισε τον κύκλο εργασιών στα κέντρα αναψυχής της Λάρνακας τη περίοδο των γιορτών, ο Τόνυ Κονναρής, Επαρχιακός του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση του κράτους για σταθεροποίηση των τιμών, ρύθμιση της ακρίβειας και αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κονναρής ανέφερε ότι «η κίνηση στα Κέντρα Αναψυχής στη Λάρνακα την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν πήγε όπως αναμενόταν αφού τελευταία στιγμή λόγω του κορωνοϊού, υπήρχαν αρκετές ακυρώσεις, οι οποίες τελικά συμπληρώθηκαν από πολίτες που αποφάσισαν ότι ήθελαν να βγουν να διασκεδάσουν. Οι επιχειρηματίες των Κέντρων Αναψυχής είναι αρκετά ικανοποιημένοι από τον κύκλο εργασιών που είχαν κατά την εορταστική περίοδο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κονναρής εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο πόλεμος στη Γάζα δεν επηρέασε την κίνηση στα κέντρα αναψυχής, παρά το γεγονός ότι τέτοια περίοδο τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρκετούς πελάτες από το Ισραήλ».

Σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του περασμένου χρόνου, ο Επαρχιακός του ΠΑΣΙΚΑ είπε ότι «το 2023 ήταν αρκετά καλύτερο, κάτι που κρίνεται θετικά από τους επιχειρηματίες, αφού ακόμα και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου υπήρχε στη Λάρνακα αρκετός τουρισμός. Ο κόσμος έβγαινε από τα ξενοδοχεία και επισκεπτόταν ταβέρνες και εστιατόρια για να δοκιμάσει την κυπριακή κουζίνα, ενώ πολλοί τουρίστες δεν παρέλειψαν να κάνουν τη βόλτα τους στα μπάρ και τα διάφορα καφέ».

Eνας άλλος λόγος για την καλή κίνηση που καταγράφηκε στα κέντρα αναψυχής το 2023, σημείωσε «ήταν το γεγονός ότι οι Κύπριοι ήταν κουρασμένοι από τις στερήσεις τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ήθελαν να βγουν έξω πιο τακτικά για να διασκεδάσουν. Ωστόσο τους τελευταίους 2-3 μήνες, ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί λόγω της ακρίβειας που δεν επιτρέπει σε ένα οικογενειάρχη να βγαίνει κάθε εβδομάδα ή έστω κάθε 15 μέρες έξω για να επισκεφθεί ταβέρνες και εστιατόρια για φαγητό και διασκέδαση».

Η ακρίβεια σε πάρα πολλά προϊόντα που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, συνέχισε, ο κ. Κονναρής «έχει επηρεάσει πολύ τη δουλειά των κέντρων αναψυχής και δεν γνωρίζουμε μέχρι που θα φτάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ζητήσαμε αρκετές φορές στο παρελθόν και εξακολουθούμε να ζητούμε την παρέμβαση του κράτους για εξεύρεση τρόπων σταθεροποίησης των τιμών, μείωση της ακρίβειας και αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας από επιχειρηματίες που συνεργάζονται με τα κέντρα αναψυχής».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε σε έρευνα που διενήργησε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών, τα ευρήματα της οποίας κατέδειξαν ότι η Λάρνακα είναι η πιο φτηνή πόλη της ελεύθερης Κύπρου, λέγοντας πως «ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που επιτρέπει στα κέντρα αναψυχής να έχουν ένα καλό κύκλο εργασιών. Την ίδια ώρα η αισχροκέρδεια που παρατηρείται από ορισμένους συναδέλφους, δεν βοηθά καθόλου τα συγκεκριμένα υποστατικά, αφού με τον τρόπο αυτό πλήττεται η βιομηχανία η οποία έχει ήδη αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει».

Αντιλαμβανόμαστε, κατέληξε ο κ. Κονναρής «ότι ο Σύνδεσμος Καταναλωτών δεν έχει εξουσίες ούτως ώστε να παρέμβει και να επιβάλει κυρώσεις ή πρόστιμα σε εταιρείες και επιχειρηματίες που αισχροκερδούν εις βάρος άλλων, αφού ο ρόλος του είναι κάπως συμβουλευτικός. Αυτό θα πρέπει να γίνει από την Κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία και τους άλλους φορείς».

Δειτε Επισης

Ocean Basket: Νέο εστιατόριο-ναυαρχίδα στο ιστορικό λιμανάκι της Πάφου
China Spice και Montparnasse ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Έγκωμη
Ryanair: «Παράθυρο» για μικρές αυξήσεις στα εισιτήρια το καλοκαίρι
Οι μεταβλητές που καθορίζουν την στρατηγική των ξενοδοχείων στην Κύπρο-Γεωπολιτικά, οικονομία, περιβάλλον
Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για τουριστικές επιχειρήσεις-Μια πρωτοβουλία του ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το I-STARS
Ανοδικά οι αφίξεις τουριστών τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους-Κυριότερη πηγή το Ηνωμένο Βασίλειο
Κώστας Κουμής: Εντός στόχων παρά τις αντιξοότητες-Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του πρώτου τετραμήνου
La Plage Nespresso στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2024
Aegean Airlines: Σχεδιάζει νέους προορισμούς και προϊόντα-Οι κινήσεις το φετινό καλοκαίρι
Ανάσα σε ξενοδοχεία χωρίς άδεια λειτουργίας-Παράταση και δυνατότητα συμμόρφωσης μέχρι το τέλος του 2025